Jeesus Kristus voi auttaa sinua!

Jeesus Kristus voi auttaa sinua!

Jumala ja hänen Poikansa näkivät ihmiskunnan hädän. Heidän sydämensä paloivat rakkaudesta ihmisiä kohtaan, enemmän kuin kukaan ylipäätään voi kuvitella.

3 Minuuttia ·

Jumala ja hänen Poikansa näkivät taivaasta ihmiskunnan hädän. Heidän sydämensä paloivat ihmisiä kohtaan enemmän kuin kukaan voi kuvitella. He näkivät, kuinka ihmiset kärsivät syntiinlankeemuksen seurauksien takia, koska he niskoittelivat Jumalan hyviä elämänlakeja vastaan. Tämä niskoittelu johtuu meidän himoistamme ja haluistamme. Raamattu kutsuu sitä "lihassa olevaksi synniksi", ja kukaan ihminen ei ole tarpeeksi vahva hallitakseen sitä.

Jumalan Poika tuli säälistä maailmaan auttaakseen meitä. Jeesus syntyi Ihmisenpoikana.

Raamatussa kirjoitetaan valtavan selvästi, että hän todella oli maan päällä ihmisenä, aivan samoin kuin sinä ja minä. Hänellä oli tunne-elämä ja oma luonteensa. Ja vielä tärkeämpää: Nyt hän tunsi itsessään, mitä alhaisia ja pimeitä voimia ihmisessä oli syntiinlankeemuksen takia. Raamatussa lukee, että hän tuli kiusatuksi tai koetelluksi samoin kuin me (Hebr. 4:15). Se ei tarkoita, että hänellä olisi ollut tarkasti samoja ulkoisia olosuhteita, vaan että hän sisällään koki samoin tunteissa ja ajatuksissa, joita tilanteet nostivat esille, ja jotka olivat Jumalan lakeja vastaan. Nämä ajatukset ja tunteet kolkuttivat hänen sydämensä ovella, mutta hän eli koko sydämestään Jumalalle ja tehdäkseen Jumalan tahdon. Raamattu kutsuu tätä kiusaukseksi. Jotta hän ei olisi tehnyt syntiä, täytyi hänen ryhtyä taisteluun, vaikka hän oli Jumalan poika.

Mutta Jumala taivaassa oli hänen kanssaan, kun hän tuli kiusatuksi, ja hän vastasi rukouksiin niin ettei hän koskaan tehnyt syntiä. Siksi kuolemalla ei ollut valtaa häneen.

Siksi on kirjoitettu, että kun Jeesus oli maan päällä, hän rukoili itkien ja huusi avukseen Jumalaa, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta (Hebr. 5:7). Ja kiitos olkoon Jumalan, se myös tapahtui; Raamatussa ei ainoastaan ole kirjoitettu, että häntä kiusattiin, vaan myös että hän ei tehnyt syntiä. Jos hän olisi tehnyt syntiä, olisi hän kuollut samoin kuin kaikki muut ihmiset, eikä olisi tullut jälleen eläväksi. Mutta Jumala taivaassa oli hänen kanssaan, kun hän tuli kiusatuksi, ja hän vastasi rukouksiin niin ettei hän koskaan tehnyt syntiä. Siksi kuolemalla ei ollut valtaa häneen.

Ja siksi hän voi nyt auttaa sinua ja minua! Sinä tunnet sen, mikä kolkuttaa sydämesi ovella; sinä tunnet sen, mikä haluaa hallita sinua. Se voi olla kaikkea mahdollista, minkä vallassa sinä aiemmin olit, ja mistä sinun tuli saada anteeksianto tullaksesi sovitetuksi Jumalan ja ihmisten kanssa. Se pyrkii jälleen ajatuksiisi, vaikka samanaikaisesti et enää ylipäätään halua sitä. Juuri tässä Jeesus voi sääliä sinua. Ajattele silloin häntä, kuinka hän on sotinut sitä vastaan. Niiden n. 30 vuoden aikana, kun hän oli ihminen, hän käytti päivänsä tehdäkseen lopun synnistä, joka asui hänessä, ja joka myös voi kiusata häntä.

Sinä voit saada voiman taivaasta juuri silloin, kun tarvitset apua, jotta et antaisi periksi, kun sinua kiustaan.

Nyt hän on taivaassa ja seuraa sinua. Hän rukoilee puolestasi Isän luona, jotta se onnistuisi myös sinulle, aivan samoin kuin se onnistui hänelle. Juuri siksi että tiedät tämän, voit rohkeasti rukoilla saadaksesi saman voiman, joka auttoi Jeesusta silloin kun hän oli ihminen niin kuin sinä ja minä. Sinä voit saada voiman taivaasta juuri silloin, kun tarvitset apua, jotta et antaisi periksi, kun sinua kiusataan. Niin, että voit sanoa "Ei!" kiusauksessa.

(Lue Hebr. 4:15-16, ja luku 5:7-8.)

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.