Jeesus haluaa olla hyvä paimen sinulle

Jeesus haluaa olla hyvä paimen sinulle

Sallitko Jeesuksen olla paimenesi? Vai yritätkö edelleen itse hallita elämääsi?

4 Minuuttia ·

Jeesus sanoi Johannes 10:11:ssä: "Minä olen hyvä paimen", ja se hän todella on – mutta ei kaikille! Haluaako hän olla kaikkien ihmisten hyvä paimen? Kyllä, uskon, että hän haluaa, ja siksi hän kuoli koko maailman syntien puolesta, ei vain muutamien harvojen puolesta. Mutta totuus on, että useimmat ihmiset eivät halua Jeesusta paimenekseen tässä elämässä, vaan he haluavat mieluummin itse olla kuskin paikalla.

Voidaan esittää kysymys: Kenen paimen Jeesus on? Tai: Ketkä ovat hänen lampaitaan? Niitä ovat kaikki ne, jotka ovat luopuneet kaikesta ollakseen hänen opetuslapsiaan. "Jos joku tulee minun luokseni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä, vaimoaan ja lapsiaan, veljiään ja sisariaan, jopa omaa elämäänsä, hän ei voi olla minun opetuslapseni. Ja joka ei kanna ristiään ja seuraa minua, ei voi olla minun opetuslapseni… Niinpä ei yksikään teistä voi olla minun opetuslapseni, ellei hän luovu kaikesta, mitä hänellä on." Luuk. 14:26-27, 33. Kaikki, jotka maksavat tämän hinnan, lasketaan Jeesuksen opetuslapsiksi, tai oppilaiksi. "Ei oppilas ole opettajaansa perempi, mutta kaiken opittuaan jokainen on kuin opettajansa." Luuk. 6:40. Onko tosiaan kirjoitettu, että voin tulla hänen kaltaisekseen? Kyllä, juuri niin tässä lukee. Ja se pitää yhtä sen kanssa, mitä lukee Room. 8:28-29:ssä: "Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka hän on suunnitelmansa mukaan kutsunut. Sillä ne, jotka hän on ennalta tuntenut, hän myös on ennalta määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa." Ajattele, että meillä on paimen, johtaja ja opettaja, joka voi auttaa meitä toimimaan niin, että se vaikuttaa meissä hengellistä kasvua yötä päivää!

Ajattele, että meillä on paimen, johtaja ja opettaja, joka voi auttaa meitä toimimaan niin, että se vaikuttaa meissä hengellistä kasvua yötä päivää!

Jeesus on mestaripaimen

Paimenen tehtävä on valvoa, suojella, ruokkia ja vaalia lampaitaan, ja Jeesus on siinä mestari. "Eihän meidän ylipappimme ole sellainen, ettei hän voi sääliä meidän heikkouksiamme, sillä hän on ollut kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä." Hepr. 4:15. Jeesus, joka eli, hengitti, ja toimi täällä maan päällä, tietää tarkasti, mitä täytyy välttää ja mikä meille on hyväksi. "Vihreille niityille hän vie minut lepäämään, tyynten vetten äärelle hän minut johdattaa." Ps. 23:2. Jeesus johdattaa meidät aidon ruuan luokse. "Jeesus sanoi heille: "Minun ruokani on se, että teen lähettäjäni tahdon ja vien hänen työnsä päätökseen." Joh. 4:34.

Myös me löydämme tämän hengellisen ravinnon, kun teemme Jumalan tahdon. Sisäinen ihmisemme vahvistuu vahvistumistaan, kun tottelemme ja teemme sen, mitä Jeesus puhuu sydämessämme (Hepr. 5:9; Jaak. 1:25). Hän myös sammuttaa syvimmän janomme. "Juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus nousi seisomaan ja huusi: ‘Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat." Joh. 7:37-38. Luemme Matteuksen neljännestä luvusta, että kun Saatana hyökkäsi kiusauksineen Jeesuksen kimppuun, Jeesus käytti Jumalan sanaa hiljentääkseen hänet. Hän opettaa meitä tekemään samoin, niin että koemme omalla kohdallamme sen, mitä lukee Room. 16:20:ssa. "Rauhan Jumala on pian murskaava Saatanan teidän jalkojenne alle."

Armo joka on Jeesuksessa Kristuksessa, opettaa meitä kieltämään kaikki pahuuden muodot eikä vain kieltämään vaan myös voittamaan ne.

Opi Jeesuksesta

Kun lampaat ovat nuoria, Jeesus puolustaa ja suojelee niitä tarkasti. Mutta kun ne alkavat kasvaa ja tulla täysikasvuisiksi, niin hän opettaa niitä puolustamaan itseään kaikkea pahuuden muotoja vastaan. Ne, jotka kutsuvat itseään kristityiksi nykyään, ovat enimmäkseen laiskoja, ja he toivovat, että Jeesus tekee kaiken heidän puolestaan. He uskovat häneen kyllä siihen asti, ettei heidän tarvitse ottaa ristiään ja seurata häntä. "Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa." Tiit. 2:11-12. Niin, armo joka on Jeesuksessa Kristuksessa, opettaa meitä kieltämään kaikki pahuuden muodot, eikä vain kieltämään vaan myös voittamaan ne. Matt 11:28-30:ssa Jeesus kutsuu kaikkia, jotka kaipaavat voittoisaa elämää kaikesta synnistä: "Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne, sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt."

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.