Ilosanoman tuoja

Ilosanoman tuoja

Olkaamme ilosanoman tuojia korottaen äänemme voimakkaasti riemuiten. Julistakaamme kaikkea sitä, mikä nyt on mahdollista uskon kautta Jeesukseen Kristukseen!

3 Minuuttia ·

Ilosanoman tuoja: Katsokaa, teidän Jumalanne!

”Nouse korkealle vuorelle, Siion, ilosanoman tuoja. Korota voimakkaasti äänesi, Jerusalem, ilosanoman tuoja! Korota äänesi, älä pelkää, sano Juudan kaupungeille: Katsokaa, teidän Jumalanne!" Jes. 40:9.

Siionilla ja Jerusalemissa ei ole muita kuin ilosanoman tuojia. He ovat löytäneet Jumalansa, jolla on kaikki armo, voima, viisaus ja lohdutus. Ilolla he voivat huutaa kaikille murheellisille ja kaipaaville sieluille: ”Katso, tuolla on Jumalanne!” Useimmat lyyhistyvät vaikeuksiensa alla eivätkä näe kaiken hyvyyden Jumalaa, joka rakastaa heitä ja haluaisi enemmän kuin mielellään tuoda heille heidän tarvitsemansa avun, jotta he voisivat tulla onnellisiksi tässä ajassa ja ikuisesti.

On todella ihanaa, kun nimemme on kirjoitettuna elämään Jerusalemissa. Se on aivan toisenlaista elämää verrattuna elämään muurien ulkopuolella.

Uuden liiton ilosanoman tuojat

Jeesus oli ensimmäinen todellinen ilosanoman tuoja. Vanhan liiton profeetat odottivat meidän osaksemme, Jeesuksen Kristuksen kautta, tulevaa iloa. Enkeli julisti paimenille kedolla suuren ilon, joka koittaisi kaikelle kansalle, koska oli syntynyt Pelastaja. Uusi, ihana aika alkoi Jeesuksen myötä hänen lähettäessään Henkensä helluntaina. Opetuslapset saivat sen Hengen, joka oli voittanut kaiken Paholaisen vallan. Jeesus lähetti opetuslapset ilosanoman kantajina kertomaan, että se, mikä oli mahdotonta, oli nyt mahdollista. Ennen kukaan ei voinut elää täydellisesti omantuntonsa mukaan, mutta nyt se on mahdollista (Hepr. 9:9-10). Aika on tullut, jolloin kaikki voidaan saattaa kohdalleen! Meillä on kaikki syyt nähdä tuleva aika valoisana uskomalla Jeesukseen Kristukseen.

On mahdollista saavuttaa täydellinen ykseys ihanassa veljeydessä! Kuinka suurta onkaan voida olla sellaisen ilosanoman tuoja  maailmassa, joka on täynnä riitaa ja meteliä. Mutta jos emme itse ole tulleet siitä osallisiksi, emme myöskään voi julistaa sitä voimalla ja ilolla.

Ennen oli niin ja niin, Paavali kirjoittaa, mutta nyt on jotain uutta ja aivan toisenlaista. Kaikenlainen synti on raskasta ja  kuormittaa ihmisiä, mutta Jeesus oli ilosanoman tuoja kaikille sellaisille, joilla oli raskas kuorma. He saattoivat tulla hänen luokseen saadakseen rauhan ja levon. Jos olemme itse tulleet siunattuun elämään täynnä iloa, rauhaa ja lepoa kaikissa olosuhteissa, meillä on myös suunnattoman ihana sanoma tuotavaksi lähimmäisillemme.  Ilosanoman tuojia sellaisesta elämästä on aina ollut vähän, mutta he ovat olleet sitäkin arvokkaampia.

Nouskaamme uskossa ylös korkealle, lujalle Siionin vuorelle. Korottakaamme äänemme voimalla ja riemulla ja julistakaamme kaikkea sitä, mikä nyt on mahdollista uskon kautta Jeesukseen Kristukseen! Epäuskolla on aina ollut monia julistajia, mutta yksikään heistä ei ole ollut ilosanoman tuoja.

 

Artikkelen ble først publisert i bladet «Skjulte Skatter» i mars 1967.
Artikkeli on julkaistu ensiksi "Skjulte Skatter"- lehdessä maaliskuussa 1967.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.