Ihailija vai seuraaja?

Ihailija vai seuraaja?

Jeesus ei etsinyt ihailijoita. Kerran toisensa jälkeen hän kutsuu opetuslapsekseen, oppilaakseen ja seuraajakseen.

2 Minuuttia ·

Kaksituhatta vuotta sitten suuret joukot kulkivat Jeesuksen perässä. He ihailivat hänen tekojaan ja hänen sanojaan. Ihmiset halusivat nähdä hänet, ja mitä enemmän he kuulivat hänestä, sitä enemmän he voivat puhua hänestä. Tällä tavalla näytti siltä, että he kuuluivat hänen joukkoonsa, aivan kuten jalkapallokannattajat kuvittelevat kuuluvansa idoliensa seuraan.

Mutta Jeesus ei etsinyt ihailijoita. Kerran toisensa jälkeen hän kutsuu opetuslapsekseen, oppilaakseen ja seuraajakseen. Ja hänen sanomansa on selvä ja kirkas joka kerta: Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä ja, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. (Luuk. 9:23) Ja kun joku tuli hänen luokseen ja halusi seurata häntä, silloin hän toimi niin kuin olisi halunnut kysyä: Oletko varma, että tiedät mistä puhut?
Opetuslapset jäivät hänen luokseen, vaikka ihmisjoukot menivät kotiinsa. He eivät vain ihailleet häntä, niin kuin ne toiset, vaan he halusivat oppia hänestä ja tulla hänen kaltaisekseen, ja kun he olivat saaneet Pyhän Hengen, he myös pystyivät siihen. Heille ei riittänyt se, että he voivat puhua paljon hänestä.

Vaikka on ollut suuria herätyksiä, ei koskaan ole ollut monia opetuslapsia

Vaikka on ollut suuria herätyksiä, ei koskaan ole ollut monia opetuslapsia. Monet ovat esimerkiksi ihailleet jumalaapelkäävien ihmisten rukouselämää, mutta kuinka monet ovat seuranneeet sitä? Kuinka monet ihmiset ovat laittaneet elämänsä alttiiksi, ilman että olisivat odottaneet aplodeja ja kohteliaisuuksia?

Keskustelin kerran erään naisen kanssa, joka oli kymmenen vuoden ajan osallistunut todella paljon pyhäkoulutoimintaan omassa kristillisessä seurakunnassaan. Pettyneenä hän kertoi, että hän ei kertaakaan ollut saanut edes pientä kukkasta, kun oli lopettanut työn. Ajattelematta asiaa sen enempää, vastasin: "Mutta eihän Jeesuskaan saanut sitä elämänsä lopussa." Hämmästyneenä hän sanoi minulle: " Niin, jos sen näkee noin…"

Mitä me haluamme? Haluammeko olla "nimikristittyjä", ja siten saada kunniaa ympärillämme olevilta ihmisiltä? Vai haluammeko seurata Jeesusta, ja saada palkaksi iankaikkisuuden yhdessä hänen kanssaan?

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.