Hyvä ja uusi vuosi!

Hyvä ja uusi vuosi!

Hyvän Uudenvuoden toivotukset meiltä kaikilta Aktiivikristinuskossa!

4 Minuuttia ·

Alkakaamme uusi vuosi päät pystyssä ja elävässä uskossa kaikkeen Jumalan sanaan. Kaikki on kirjoitettu meidän onneksemme ja ikuiseksi hyödyksemme. Älkäämme odottako sotia, Antikristusta ja kaikkea mahdollista tulevaa kurjuutta. Ihmiset ovat epätoivoisia kaiken maan päälle tulevan pahan suhteen; se kaikki on seurausta kaikenlaisesta synnistä ja ylpeydestä. Odottakaamme päät pystyssä Kristusta ja ikuista kesää (Luuk. 21:28-30).

Jos elämme uskossa Jumalaan ja kylvämme sitä hyvää, minkä tekemiseen ja puhumiseen Jumala antaa meille armon, niin saamme myös, vanhurskauden lakien perusteella, niittää hyvää siunauksessa ja rauhassa. Jeesuksen lähettäessä opetuslapsensa julistamaan kirkkauden evankeliumia hän sanoo, että hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä,:ssä ja hän lupaa olla heidän kanssaan maailman loppuun saakka (Matt. 28:18-20). Tästä lupauksesta meidän on pidettävä kiinni ja iloittava siitä. Tämä koskee Jeesuksen opetuslapsia, jotka noudattavat hänen sanaansa ja opettavat toisia pitämään ne. Jos olemme tässä joukossa, olemme hänen omaisuuskansaansa ja rakkainta, mitä hänellä on maan päällä. "Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?", Paavali sanoo Room. 8:31:ssä ja edelleen jakeessa 32: "Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssaan!" Niin, hän rakastaa meitä niin paljon, ettei voi muutakaan.

Emme ymmärrä kaikkea, mikä meitä elämässä kohtaa, mutta se meidän  on ymmärrettävä ja iloittava siitä, että kaikki yhdessä vaikuttaa parhaaksemme, kun rakastamme Jumalaa (Room. 8:28), ja että Jumala on uskollinen, eikä salli meitä kiusattavan yli voimiemme (1. Kor. 10:13). Tiedämme myös sen, että kaikki, mikä tiellämme kohtaa meitä, on Jumalan viisautta, sitä salattua, jonka Jumala jo ennen maailmanaikoja on määrännyt meidän kirkkaudeksemme (1. Kor. 2:7).

Kristusta seuratessamme meille on taattu sisäinen rauha ja ilo, jota ei kukaan eikä mikään voi järkyttää. "Koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitollisia ja palvelkaamme Jumalaa hänen mielensä mukaisesti kunnioittaen ja peläten." Hepr. 12:28. Tämä valtakunta on meissä alkuun yhtä pieni kuin sinapinsiemen, mutta Jumala itse on synnyttänyt sen meihin totuuden sanallaan ja sillä on kaikki mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä Jumalan voimassa ja kirkkaudessa. Tämä valtakunta muodostuu vanhurskaudesta, rauhasta ja ilosta Pyhässä Hengessä (Room. 14:17).

"Rauhan minä jätän teille: minun rauhani", Jeesus sanoo Joh. 14:27:ssä. 2. Tess.3:16:ssa Paavali kirjoittaa: "Itse rauhan Herra antakoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin. Herra olkoon teidän kaikkien kanssa."

Raamattu on täynnä toivoa ja lohdutusta kaikille jumalaapelkääville tulevina aikoina täällä maan päällä, ja sitten ikuisesti. Hän haluaa tulevina aikoina osoittaa ylenpalttisen runsasta armoaan hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa (Ef. 2:7).

Ihmiset eivät tavallisesti pysty ymmärtämään elinaikansa merkitystä. Paavali rukoili Efesoksen seurakunnan puolesta, että Jumala valaisisi heidän sydämensä silmät, jotta he tietäisivät, mikä on se toivo, johon hän on  heidät kutsunut, miten suuri hänen perintönsä kirkkaus on hänen pyhissään ja miten äärettömän suuri hänen voimansa on meitä kohtaan, jotka uskomme, hänen väkevän voimansa vaikutuksen mukaan (Ef. 1:18-19). Niin, jos meillä on nämä valaistut silmät sydämessämme, niin että näemme ja käsitämme korkean, ikuisen ja ihanan kutsumuksemme, silloin emme voi murehtia emmekä masentua. Saamme sen, mitä vaimo Snl. 31:25:ssä: "Voima ja kunnia on hänen pukunaan, hän nauraa tulevalle päivälle."

"Niin, mutta ei ole niin helppo iloita jatkuvasti", sanot. Jos jokin asia on aivan varma, niin se on se, että ei suinkaan ole helpompaa olla iloitsematta. Ilo Herrassa on väkevyytemme. Meidän tulee olla perustuneita siihen sydämessämme omistamalla elävän toivon ja elävän uskon kaikissa olosuhteissa, kaikenlaisissa ahdingoissa ja vastoinkäymisissä. Jos katselemme näkymättömiä, ahdistuksistamme tulee hetken kestäviä ja kevyitä ja ne  saavat meille aikaan määrättömän, ikuisen kirkkauden. Tämä toteutuu elävän uskon avulla.

Laittomuus saa vallan viimeisenä aikana, ja useimpien rakkaus kylmenee. Meidän ei kuitenkaan tule olla näiden useimpien joukossa, vaan niiden harvojen, joiden rakkautta ei voi sammuttaa. Ikuinen valo on sytytetty sydämeemme eikä se tule koskaan sammumaan, vaan tulee jatkamaan loistamista taivaallisissa asumuksissa. Vaikka pimeys ja pahuus lisääntyy vaikka kuinka paljon ympärillämme, näemme, että viiden viisaan neitsyen lamput paloivat yön pimeydessä.

"Tarkkaa nuhteetonta ja katso rehellistä – rauhan miehellä on tulevaisuus." Ps. 37:37. "Sanokaa vanhurskaasta, että hänen käy hyvin!" Jes. 3:10. Jos meillä on näin, silloin aloitamme uuden ja hyvän vuoden, ja elämästämme tulee parempaa ja parempaa ja valoisampaa ja valoisampaa, kunnes olemme kotona Siionilla Jumalan luona!

Artikkeli on ensimmäisen kerran julkaistu "Skjulte Skatter"-lehdessä tammikuussa 1976.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | ActiveChristianity

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.