Missä Jumalan maanpäällinen asumus on tänä päivänä?

Missä Jumalan maanpäällinen asumus on tänä päivänä?

Jumala haluaa asumuksensa ihmisten sydämeen tehdäkseen siellä työnsä.

5 Minuuttia ·

Jumala haluaa yhteyden ihmisiin

”Mutta asuisiko Jumala todella maan päällä?” Näin kuului kuningas Salomon kysymys ja hän jatkaa: ”Eivät taivaat eivätkä taivasten taivaatkaan riittäisi sinulle asunnoksi, kuinka sitten tämä temppeli, jonka minä olen rakentanut!” 1. Kuninkaiden kirja 8:27.

Jumala loi ihmisen kuvakseen, jotta hänellä olisi tähän yhteys täällä maan päällä. Mutta tekemällä syntiä, ihmiset rikkoivat yhteyden Jumalan kanssa ja heidät työnnettiin pois hänen kasvojensa edestä. Mutta Jumala rakasti ihmisiä ja Mooseksen kautta hän rakennutti ilmestysmajan, josta käsin hän saattoi ohjata ihmisiä pyhillä laeilla ja käskyillään. Ilmestysmajan jokainen esine oli valmistettu puhtaasta kullasta. Myös armonistuin oli kullasta kuten myös ne kaksi kerubia, jotka vartioivat armonistuinta. Kerubien välissä, armonistuimen luona, Jumala ilmoitti Aaronille, mitä hänen tuli puhua Israelin lapsille. (2. Mooseksen kirja 25:22.) Aaron oli tällöin pukeutunut pyhiin ja puhtaisiin vaatteisiin. (2. Mooseksen kirja 28.) Tässä puhtaudessa ja pyhyydessä Jumala pystyi olla yhteydessä maailmaan. Ilmestysmajasta virtasi siunauksen ja kirkkauden virta kaikille niille, jotka laittoivat elämänsä kuntoon Jumalan puheen mukaisesti.

Maanpäällinen asumus Jumalalle: sydämemme

Mutta Jumala ei halunnut asua ihmiskäsin rakennetussa majassa vaan hän halusi asumuksensa ihmissydämiin, joissa hän voisi toteuttaa työnsä. ”Näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, joka pysyy ikuisesti ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niiden luona, joilla on murtunut ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja herättäisin eloon murtuneiden sydämen.” Jesaja 57:15. Ainoastaan tällaisiin sydämiin Jumala voi asettua asumaan ja ainoastaan tällaisissa tehdä mittavan työnsä.

”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?” 1. Korinttilaiskirje 3:16. Ajattele sitä turvaa, voimaa ja iloa, jota saan kokea, kun voin olla varma, että sydämeni on asumus kaikelle hyvälle ja jalolle! Useimmat sydämet ovat asumuksia kaikelle huonolle ja epäpuhtaalle.

”Jeesus vastasi hänelle: ’Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan.’” Johannes 14:23. Tästä näemme, että vaaditaan syvää ja palavaa rakkautta, jotta he voisivat asua sydämessämme. Jos he ovat asettuneet asumaan sydämeemme, elämämme tulvii siunausta.

”Heille Jumala tahtoi antaa tiedoksi, miten valtava on pakanakansojen keskuudessa tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.” Kolossalaiskirje 1:27. Tämä on kautta aikojen ollut suuri salaisuus. Tavallista on, että rukoillaan Jeesukselta syntien anteeksiantoa, mutta hyvin harvalla Jeesus asuu sydämessä saaden aikaan pysyvää voimaa ja kirkkautta. ”…että hän Henkensä kautta, suuren kirkkautensa mukaisesti, antaisi teidän sisäisen ihmisenne vahvistua voimassa, niin että Kristus asuisi uskon kautta teidän sydämissänne.” Efesolaiskirje 3:16-17.

Jumala sydämessämme uskon kautta

”Mutta se vanhurskaus, joka tulee uskosta, sanoo näin: ”Älä sano sydämessäsi: ’Kuka nousee taivaaseen?’ – nimittäin tuomaan Kristusta alas – tai: ’Kuka astuu alas syvyyteen?’ – nimittäin nostamaan Kristusta kuolleista.” Mitä se siis sanoo? ”Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi”, nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.” Roomalaiskirje 10:6-8. 

Useimmille Kristus on kaukana ja korkealla, mutta uskon kautta voimme saada hänet sydämeemme. Hän puhuu meille Henkensä kautta ja tekee sanansa eläväksi ja ihanaksi meille. Ei ole kyse siitä, että meidän pitää ja on pakko, ei, vaan olemme hänen valittujaan ja meillä on lupa elää hänen sanansa mukaan. Kirkkautensa runsaudella hän Henkensä kautta vahvistaa voimallaan sisäistä ihmistämme, jolloin tulee täysin mahdolliseksi tehdä hänen tahtonsa ilolla. Hän täyttää meidät kaikella halulla hyvään ja hänen täyteytensä saa yhä enemmän sijaa meissä.

”Jumalan asumus kahdella jalalla”

”… vaan te olette … apostolien ja profeettojen perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus. Hänessä koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa. Hänessä tekin rakennutte yhdessä muiden kanssa Jumalan asumukseksi Hengessä. ”Efesolaiskirje 2:19-22. 

Meistä tulee siis pieniä Jumalan asumuksia kahdella jalalla. Kuljemme tässä pahassa ja pimeässä maailmassa ja ilmennämme Jumalan valoa, elämää ja olemusta. Jeesus itse on kulmakivi ja hän ohjaa suunnan tähän ihanaan, ikuisesti pysyvään rakennukseen. Tämä suunta tarkoittaa, että kieltää itsensä ja joka tilanteessa sanoo: ”Katso, minä olen tullut tekemään sinun tahtosi.” (Luukas 9:23 ja Hebrealaiskirje 10:9.)

Tässä hengessä tulemme apostoleiden, profeettojen ja kaikkien pyhien kanssa pyhäksi temppeliksi Herrassa. Kaikki tässä rakennuksessa olevat ovat yksimielisiä ja heillä on sama mieli ja sama ajatus. (1. Korinttilaiskirje 1:8-10.) Tämä ei tule tapahtumaan vasta myöhemmin, vaan näin se tulee olemaan jo täällä. Tässä rakennuksessa kukaan ei vastusta toista. Kun pasuuna kajahtaa, rakennus on valmis. Kaikki nämä pienet asumukset kahdella jalalla yhdistyvät ja ne temmataan ylös kirkkaana, ikuisena temppelinä. Tämän vuoksi: ”Yli kaiken varottavan varjele sydämesi…” Sananlaskut 4:23.

Älä epäröi hinnan maksamista: ”Luovu kaikesta!” tullaksesi eläväksi kiveksi tähän rakennukseen!

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu nimellä ”Asuuko Jumala todella maan päällä?” (norj.) BCC:n seurakunnan lehdessä ”Skjulte Skatter”heinäkuussa 1971.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.