Mitä teen vanhojen syntieni muistoille?

Mitä teen vanhojen syntieni muistoille?

Jumalan sana on avain uuden luomiseen.

2 Minuuttia

Kuinka tulen vapaaksi ahdistavista ajatuksista, jotka koskevat aikaisempia syntejäni? Onhan niin, että kaikki ihmiset ovat seuranneet lihan ja ajatusten tahtoa. He ovat saaneet monia syntien aiheuttamia muistoja, jotka vaivaavat heitä, eivätkä he tiedä täysin, kuinka he pääsevät niistä eroon.  On kuitenkin olemassa eräs avain, joka on varma keino näiden haavojen parantumiseksi.

Meidät pelastetaan totuuden sanan kautta. Jeesuksessa Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme (Joh. 1:14). Silloin kun hän puhui, oli puhe niin voimakas, että pahojen henkien täytyi paeta.

Kun kuulet Jumalan sanan, totuuden Henki vie sanan suoraan sydämeesi. Kun olet kuuliainen Sanalle –  Jumalan sanalle, totuuden sanalle – silloin se tulee lihaksi sinussa, ja hänen sanansa jää asumaan sinuun.

Sana on kylvösiemen, se on Jumalan siemen (Luuk. 8:5-15). Kun se pysyy sinussa, silloin et voi tehdä syntiä, sanoo Johannes. Niinpä sinun on jatkuvasti säilytettävä Jumalan sana sydämessäsi. Painukoon se syvälle hyvään ja kauniiseen sydämeen. Silloin se kasvaa ja kantaa hedelmää. Kun olet kuuliainen totuuden sanalle, niin että se tulee lihaksi sinussa, silloin sinun ajatuselämäsi muuttuu kokonaan uudeksi, niin että pääset vapaaksi näistä ahdistuksista ja pahoista sinua vaivaavista, syntiesi aiheuttamista muistoista.

Siksi sinun täytyy täyttää sydämesi Jumalan sanalla. Silloin sinä olet kuin vahva linnoitus, jota vihollinen ei voi vallata. Silloin sinulla on ammukset ja apu; sinä voit lyödä vihollisen takaisin.

Sinä näet, kuinka Jeesus toimi, kun Paholainen kiusasi häntä erämaassa. Hän löi takaisin Jumalan sanalla! Paholainen tuli niin ovelana ja käytti myös Jumalan sanaa, mutta Jeesus löi takaisin, sillä hän oli Jumalan sana! Sana oli tullut lihaksi hänessä, ja siksi hänellä oli sellainen voima. Niiden sanojen edessä Paholaisen täytyi väistyä. On kysymys iankaikkisista Jumalan sanoista, Sanasta, joka pelastaa meidät. Siinä on luova voima, ja se tahtoo luoda jotakin uutta sydämessäsi, kun uskot Sanan ja pitäydyt Sanassa. Silloin tulet onnistumaan täydellisesti, ja saat kokonaan uuden elämän, kokonaan uuden ajatustavan. Jumala vaikuttaa sinussa tahtomista ja hänen tahtonsa tekemistä.

Artikkeli on kirjoitettu Kåre J. Smithin 07.02.2018 pitämän puheen innoittamana.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.