Herätys!

Herätys!

Mitä on oikea herätys ja kuinka se säilytetään?

4 Minuuttia ·

Mitä on oikea herätys ja kuinka se säilytetään?

Elävä usko

Elävä usko ja herätys liittyvät yhteen. Kun syntinen ihminen saa elävän uskon Jumalan sanaan syntien anteeksiannosta, silloin syntyy herätys. Kun ne, jotka ovat saaneet syntien anteeksiannon saavat elävän uskon vastaanottaa Pyhän Hengen voiman synnin voittamiseksi, silloin herätys jatkuu Hengessä ja tulessa. Vähitellen kun Henki tekee Sanan eläväksi sydämellemme, ja me tartumme siihen elävässä uskossa, silloin herätys menee syvemmälle ja siinä on enemmän voimaa ja sisältöä.

Elävä usko tulee esille elämässä ja toiminnassa. Usko ilman tekoja on kuollut. "…me lakkaamatta muistelemme teidän työtänne uskossa, vaivannäköänne rakkaudessa ja kärsivällisyyttänne toivossa..", kirjoittaa Paavali 1. Tess. 1:3:ssa. Tessalonikalaisista oli tullut Paavalin ja toisten apostolien seuraajia ja kaikken uskovien esikuvia Makedoniassa ja Akaiaassa. Heidän vaelluksensa vaikutti syvempää herätystä muissa uskovissa.

Meidän tulee olla herätyksen Hengessä ja herättää toisiamme Kristuksen hyveisiin, niin ne voivat virrata esiin elämästämme, niin kuin elävän veden virrat

Olemmeko todella tulleet kärsivällisyyden valtaamiksi, niin että olemme itse saaneet elävän uskon olla kärsivällisiä kaikissa elämän olosuhteissa; niin, silloin meillä on lähetyskenttää joka puolella. Näin käy, kun ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei nurise ja valita, ei ylpisty, ei loukkaannu, ei tavoittele suuruutta tai ole turhamainen, ei ole kunnianhimoinen ja rahanhimoinen jne. Niin, todellakin tarvitaan herätystä. Meidän tulee olla herätyksen Hengessä ja herättää toisiamme Kristuksen hyveisiin, niin ne voivat virrata esiin elämästämme, niin kuin elävän veden virrat aina runsaampina Kristuksen tulemiseen saakka.

Kokonainen antautuminen

Meidät on kutsuttu ja valittu elämään ylenpalttisessa, vilpittömässä veljenrakkaudessa ja rakkaudessa kaikkia kohtaan ja ylistämään ja kiittämään kaikissa elämän olosuhteissa. "Koetelkaa näin minua, sanoo Herra Sebaot. Totisesti minä avaan teille taivaan ikkunat ja vuodatan siunausta yltäkylläisesti." Mal. 3:10. Ehtona oli, että täydet kymmenykset tuotiin varastohuoneeseen. Uudessa liitossa se tarkoittaa kaikkea, mutta myös täyteys on sitä suurempi.

Herätyksen täytyy siksi lähteä täydestä luopumisesta ja antautumisesta Kristukselle ja hänen hyveilleen. Vain sinne on säädetty siunaus, elämä ja ihanuus. Herättäkäämme lapsiamme tähän, niin he välttyvät Jumalan vihan tuomiolta ja sen sijaan tulevat avoimen taivaan siunausten alle.

Taistelu tämän maailman ruhtinasta vastaan

Me elämme sellaisessa kieroutuneessa maailmassa, että on häpeällistä elää jumalaapelkäävästi Jumalan siunaus yllään, mutta pian se on kunnia iankaikkisesti. Ryömikäämme mahdollisimman paljon tämän pilkanpeitteen alle, sillä siellä ovat Kristus, profeetat ja kaikki pyhät olleet. Monet haluavat säästää lapsensa mahdollisimman paljon tältä Kristuksen häpeältä ja sallivat heidän mukautua ajanhenkeen mahdollisimman paljon, mutta silloin vanhemmat myös vetävät lapsensa pois siunauksesta ja johtavat heidät Jumalan vihaan ja kiroukseen. Jumala on uskonut lapset meille, jotta me herättelisimme heidät iankaikkisille arvoille ja suojelisimme heitä kaikelta pahalta.

Jos olemme jäseniä Kristuksen ruumiissa, silloin me olemme herätyksessä missä sitten olimmekin.

"Nyt on tämän maailma tuomion hetki. Nyt tämän maailman ruhtinas heitetään ulos." Joh. 12:31. Jeesus ja apostolit heittivät tämän maailman ruhtinaan ulos, ja nyt on meidän vuoromme. Heittäkäämme hänet kauas ulos, missä saamme katsella hänen olemustaan. "Tämän maailman ruhtinas on tulossa. Minuun hänellä ei ole mitään valtaa." Joh. 14:30 Älköön hänellä olko mitään valtaa meihinkään. Meidän tulee olla kokosydämisiä, jotta tämä onnistuisi. Emme voi myöskään voittaa Saatanaa, jos hän on sydämessämme, mutta kun sydän on puhdas ja Kristus on herra sisimmässämme, se onnistuu täydellisesti.

Monet rukoilevasta vuodesta toiseen herätystä ja toivovat, että se tulisi heidän päälleen tavalla tai toisella, mutta jos olemme jäseniä Kristuksen ruumiissa, silloin me olemme herätyksessä missä sitten olimmekin, ja me tunnemme kuuluvamme yhteen kaikkien niiden pyhien kanssa, jotka ovat olleet herätyksen hengessä ja tulessa, ja jotka ovat voittaneet.

Tämä on muokattu versio artikkelista, joka julkaistiin BCC:n lehdessä "Skjulte Skatter" toukokuussa 1959. 
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | brunstad.org

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.