Hengen virta ylhäältä ja alhaalta

Hengen virta ylhäältä ja alhaalta

Meitä ympäröivät kaikilta tahoilta tulevat vaikutteet. Mille olemme avoimia, minkä esitaistelijoita olemme, ja mikä on tämän kaiken tulos?

5 Minuuttia ·

”Enkeli näytti minulle myös elämän veden virran, joka hohtavana kuin kristalli kumpusi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.” Ilm. 22:1. Ainoastaan se, mikä kumpuaa Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta, on puhdasta ja totta.

Hengenvirrat alhaalta – taantuminen ja kirous

Tänä päivänä vilisee kaikenlaisia hengen virtauksia, jotka oksentavat kidastaan syvyyden myrkkyä. Niistä ihmisistä, jotka investoivat saastaisimpaan, mitä on olemassa ja sen julkaisemiseen, tulee nopeasti miljonäärejä. Tämä kaikenlaisen surkeuden vedenpaisumus vyöryy syvyyden kaivosta maailmaan kuin ei koskaan ennen. Tämän tulvan esitaistelijat pitävät itseään edistyksellisinä. Tosiasiassa he ovat johtamassa ihmiskuntaa takaisin Nooan aikoihin ja Sodoman ja Gomorran päiviin. Jeesuksen palatessa Ihmiset tulevat elämään samassa hengellisessä pimeydessä, ja sama henki kuin silloin tulee saamaan saman tuomion (Matt. 24:37-39).

Monet johtavat henkilöt, jotka tuntevat, että tämä johtaa täyteen tuhoon, eivät uskalla ilmaista itseään selvästi peläten, että heidät luokitellaan vanhanaikaisiksi, taantumuksellisiksi ihmisiksi. Kaikkein röyhkeimmät ja laittomimmat henkilöt tarttuvat johtajuuteen siellä, missä vain voivat, ja se valitettavasti sallitaan, koska useimmat ovat heikkoja ja pelkureita. Niitä, jotka ovat halunneet seistä muurinaukossa totuuden ja oikeuden puolesta, on aina ollut vähän, mutta tässä väärässä suuntauksessa ei koskaan ole ollut puutetta esitaistelijoista.

Mutta mihin tämä vapaaksi päästetty syvyyksien virta johtaakaan: kilpavarusteluun, sotiin, köyhyyteen, hätään ja nälkään, täpötäysiin vankiloihin, yhä useampiin onnettomiin perhesuhteisiin ja avioeroihin, alkoholismiin ja huumeiden käyttöön, jotka aiheuttavat kaikenlaista onnettomuutta ja kurjuutta. Kuka on syypää? Voimmeko syyttää Jumalaa? Mitä kylvämme, sitä korjaamme! Ne, jotka uskovat, että kaikki muuttuu paremmaksi, kun Jumala ja kristinusko saadaan pois, ovat läpikotaisin pimentyneitä mieleltään.

Syvyyksistä nousee esiin hengenvirta, joka on paha ja epäpuhdas ja sitä seuraa kirous.

Hengenvirta ylhäältä – edistystä ja siunausta

Kaikkein edistyksellisimmät maan päällä eläneet ihmiset ovat Kristus ja apostolit sekä kaikki ne, jotka ovat seuranneet heidän jälkiään samanmielisinä ja samassa hengessä. Heidän työnsä tuloksena on vanhurskaus, totuus, aito rauha ja ilo, onnelliset avioliitot ja perhesuhteet, laupeus, anteliaisuus ja kaikki, mikä on jaloa ja hyvää. Jos kaikki olisivat olleet tällä linjalla, poliiseja ja armeijaa ei tarvittaisi.

Kaikki pahoinpitelyt, rikokset, ja konnuudet katoaisivat. Kenenkään ei tarvitsisi nähdä nälkää tai palella. Miljoonia vankeja voitaisiin vapauttaa kaikista maailman vankiloista. Tuhannet lapset, jotka nyt kärsivät vääryyttä ja joita raa’at vanhemmat lyövät ja kiduttavat, kasvaisivat tasapainoisissa kodeissa rakkauden päivänpaisteessa.

Jumalan ja Karitsan valtaistuimelta lähtee hengenvirta, joka on hyvä, kristallinkirkas ja puhdas, ja Jumalan siunaus seuraa sitä. Jumala olkoon suuresti ylistetty, että on jotain, mikä on kristallinkirkasta ja puhdasta ja joka voi tehdä meistä kristallinkirkkaita ja puhtaita. Tämä kristallinkirkas vesi ei saa värjääntyä eikä saada sivumakua meidän persoonastamme, vaan sen tulee virrata kristallinkirkkaana ja puhtaana siunaukseksi meille itsellemme ja toisille.

”Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat. Tämän hän sanoi Hengestä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesusta ei ollut vielä kirkastettu.” Joh. 7:38-39. Ajattele tulla tämän puhtaan, elävän ja terveen taivaallisen Hengen läpitunkemaksi, kun olemme tässä pahassa, pimeässä ja epäpuhtaassa maailmassa. Se on elävää kristinuskoa eikä mitään sellaista, mitä kutsumme uskonnollisuudeksi.

Muuttuminen ja pelastus Jumalan sanan kautta

Luonnostamme olemme kaikki läpikotaisin syntisiä, epäpuhtaita ja valehtelijoita, mutta ylistetty olkoon Jumala, että voimme muuttua ja tulla puhtaiksi evankeliumin voimasta.

Jeesus puhui puhtaita sanoja, niin että ne, jotka kuulivat ja uskoivat, tulivat puhtaiksi hänen sanansa kautta (Joh. 15:3). Näin tulee meilläkin olla. Useimmat puhuvat ja kirjoittavat sanoja, joista toiset tulevat epäpuhtaiksi. Pietari puhui sanoja, joiden kautta kuulijat pelastuivat, ja pakanat, jotka kuulivat ja uskoivat hänen sanaansa, saivat puhtaan sydämen (Apt. 11:14; Apt. 15:9).

Ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdasta, Jaakob sanoo, sitten rauhaisaa, lempeää, taipuisaa, tasapuolista ja teeskentelemätöntä (Jaak. 3:17).

Alhaalta tulevassa viisaudessa on katkeraa kateutta, valhetta, riitaisuutta, epäjärjestystä ja kaikenlaista pahaa menoa (Jaak. 3:14-16). Se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. Se ei juuri ole rauhaisaa ja taipuisaa. Sitä saamme nähdä ja kuulla päivittäin.

Puhtaus ja Jumalan voima kuuluvat yhteen

”Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.” Matt. 5:8. Laulujen laulussa 6:10 on kirjoitettu, että morsian on täynnä puhtautta ja voimaa: ”Kuka on tuo, jonka katse on kuin aamunkoitto?  Hän on kaunis kuin kuu, kirkas kuin aurinko, pelottava kuin sotajoukot lippuineen?” Puhtaus on suurin voima, minkä kukaan ihminen voi saada elämäänsä pahan voittamiseen ja tehdäkseen hyvää sekä kestää, kärsiä ja kantaa ilolla.

Nostakaamme nyt puhtauden lippu korkealle! Silloin Jumala itse johtaa sotamme voittoon. Koko taivas on puolellamme taistelussa. Tämä pyhä ja ihana joukko on myöhemmin yhteen liittyneenä uudessa Jerusalemissa kuin ihanat ja kallisarvoiset ja kristallinkirkkaat jalokivet.

Tämä on mukailtu versio artikkelista, joka ensimmäisen kerran julkaistiin joulukuussa 1969 BCC: n lehdessä «Skjulte Skatter».
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.