Hengen hedelmä: pitkämielisyys
Tiesitkö, että Jumalan sanassa sanotaan, että pitkämielinen on parempi kuin sankari?
Jumalan sana hajottaa ja rakentaa. Se murskaa meissä olevan pahuuden, niin että hyvälle voi tulla tilaa. Se murskaa vihan ja antaa sen sijaan tilaa pitkämielisyydelle ja lempeydelle.
Meidän tulee riisuuntua, ennen kuin voimme pukeutua. Ihmisinä haluamme mieluummin vain pukeutua. Haluamme mielellämme, että meillä on kaikki hyveet, mutta emme halua luopua paheistamme. Mutta on hyvä tietää, että rakentumista tapahtuu samassa suhteessa kuin hajottaminen saa tapahtua meissä.
Niinpä, samassa suhteessa kuin viha ja kiivastus hajotetaan, kasvaa pitkämielisyys. Meillä on tilaisuus oppia Jumalan pitkämielisyyttä. Hän tekee työtä aaamusta iltaan, jotta voisi asettaa meidät eteensä pyhinä ja nuhteettomina. Jotta voisimme tehdä työtä sielujen kanssa, meidän tulee käyttää samaa pitkämielisyyttä. Ihmisten johtaminen vanhurskauteen ei käy kovin nopeasti. He ovat omahyväisiä ja itsepäisiä, ja tarvitaan suurta kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä, jotta heidät saadaan johdettua eteenpäin.
Samassa suhteessa kuin viha ja kiivastus hajotetaan, kasvaa pitkämielisyys.Pitkämielisyys on yksi Hengen hedelmistä. (Gal. 5:22) Se osoittaa, että ihmisestä ei tule pitkämielinen yhdessä päivässä. Mutta elämällä jatkuvasti Hengessä ja pitämällä kaikki pahat taipumukset ristillä, tulee vähä vähältä pitkämieliseksi. On kirjoitettu: "Kärsivällinen (norj.: pitkämielinen) on parempi kuin sankari." Sananl. 16:32. Sankari on sellainen ihminen, joka on saanut suoritettua jotain, mitä ihmiset yleensä eivät voi suorittaa. Kun ihminen on tullut niin pitkälle, että hänestä on tullut pitkämielinen, silloin hän on päässyt pitemmälle kuin, mitä useimmat ihmiset pääsevät. Silloin ihminen on pitkään pitänyt itsensä ristiinnaulittuna Kristuksen kanssa ja on siten saanut voiton itsestään. Sen kautta, että oma elämä on tuhottu, Jumalan elämä ja sen lisäksi myös pitkämielisyys, ovat kasvaneet esiin. Sellainen ihminen on parempi kuin suuri sankari.
Artikkeli julkaistiin BCC:n lehdessä "Skjulte Skatter" helmikuussa 1930.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag
Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.