Halu uskoa

Halu uskoa

Oletko koskaan itse sanonut tai kuullut jonkun toisen sanovan: «En voi uskoa Jumalan sanaan, en pysty siihen!»?

3 Minuuttia ·

Oletko koskaan itse sanonut tai kuullut jonkun toisen sanovan: «En voi uskoa Jumalan sanaan, en pysty siihen!»? Juuri tämän ilmauksen kuulin eräältä nuorelta, joka oli valinnan edessä elämänsä jatkon suhteen.

Mutta onko uskossa kysymys "pystymisestä"?

Jeesus sanoo näin Matt. 23: 37:ssa: Kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.

Jeesus siis kysyi tahtoa, kun hän halusi koota Israelin kansan, mutta hän joutui toteamaan, että oli monia, jotka eivät halunneet uskoa.

Jeesuksella on meille kutsun  Jumalan sanan kautta, mutta kysymys kuuluu, haluanko uskoa sen.

Samoin on tänäänkin. Jeesus on laupeudessaan antanut meille kutsun Jumalan sanan kautta, mutta kysymys on, haluanko uskoa sen.

Uskoon ei tarvita mitään erityisiä kykyjä tai tietoja, eikä uskoa ole suotu vain joillekin harvoille erityisen antautuneille ja hengellisille ihmisille. Usko on jotain, mihin jokainen meistä voi tarttua ja päättää uskoa. Usko on yhteydessä kuuliaisuuteen (Room. 1: 5 ja 16: 26).

Mutta miksi sitten on niin vaikeaa uskoa?

Voimme katsoa Raamatun kertomusta Israelin kansasta erämaassa. He olivat saaneet lupauksen maasta, joka vuoti maitoa ja hunajaa. He olivat kokeneet Jumalan avun ja hänen ihmeensä lukemettomia kertoja, ja kuitenkin he päätyivät harhailemaan erämaassa neljäkymmentä vuotta, ja lopuksi he kuolivat eivätkä päässeet luvattuun maahan.

Miksi he valitsivat kuolla epäuskossaan?

Niin, se johtui kai taistelusta vihollisia vastaan maassa, jossa he niskoittelivat; he eivät olleet halukkaita taistelemaan ja kärsimään saadakseen osaa lupauksesta.

Usko johtaa minut kuuliaisuuteen Jumalan sanaa kohtaan

Jos heittäydyn sokeassa luottamuksessa uskomaan, että Jumalan sana on totta, tulee minun samanaikaisesti olla halukas ottamaan sana vastaan ja tekemään niin kuin on kirjoitettu. Usko johtaa minut kuuliaisuuteen Jumalan sanaa kohtaan, ja siihen tarvitaan sitova päätös, koska se tuo minut vähitellen taisteluihin, joissa minun on luovuttava kaikesta omastani. Mutta silloin myös saan kaiken takaisin; niin kuin on kirjoitettu Ilm. 3: 21:ssa: Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani; niin kuin minäkin olen voittanut ja istunut isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.

Kysymys on vain siitä, tahdonko!

Monet ihmiset pitävät minua tyhmänä, jos sanon, että uskon yksinkertaisesti tämän lupauksen käyvän toteen omalla kohdallani. Totuus on, että elävä usko tällaiseen jakeeseen, voi johtaa minut onnelliseen elämään siinä toivossa, että saan iankaikkisen kirkkauden yhdessä Jeesuksen kanssa.

Kysymys on vain siitä, tahdonko!

Päätöksen voin tehdä koska tahansa, ja se voi alkaa tällä yksinkertaisella rukouksella: "Rakas Jeesus, auta minua uskomaan sinuun."

Jumala on innoissaan sellaisista uskonpäätöksistä, olipa kysymys ensimmäisestä heikosta húokauksestasi pelastuksen puolesta tai askeleesta eteenpäin kuuliaisuudessa ja taistelusta vihollista vastaan. Hän vahvistaa välittömästi halua hyvään ja antaa suuremman täyteyden uskoa, niin että jatkuvasti tulee yksinkertaisemmaksi valita tie uskon kuuliaisuudessa.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.