Ilo voi tulla osaksi minua!

Ilo voi tulla osaksi minua!

Tiedän kokemuksesta tämän olevan mahdollista!

3 Minuuttia ·

Jos en tietäisi, että on mahdollista olla aina iloinen, moni asia elämässäni olisi  toisin.

Olen valinnut sen, että elän elämäni uskossa, ja pitäydyn 100% siinä, mitä luen Raamatusta. Yksi jae on tullut minulle erityisen tärkeäksi. Room. 8:28: ssa sanotaan: "Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa, niiden, jotka hän on suunnitelmansa mukaan kutsunut." Olen valinnut uskomisen siihen, että Jumala on kutsunut ja valinnut minut, ja sen myötä uskon myös, että kaikki mikä minua kohtaa elämässäni, on minun parhaakseni.

Arjessani tämä tarkoittaa, että riippumatta siitä, minkälaisiin tilanteisiin tulen, tiedän, että tämä on vain parasta minulle. Vaikka se ei heti siltä näyttäisikään. Tyttäreni sairastui hiljattain diabetekseen, mikä ei tietenkään tunnu mukavalta. Mutta kun minä uskon täysin siihen, että "kaikki asiat vaikuttavat minun parhaakseni", tulen vapautetuksi tyttäreeni ja hänen sairauteensa liittyvistä murheista. Uskon, että olen saanut tämän tehtävän Jumalalta, koska Hän haluaa minulle vain parasta. Minulla on varmasti jotakin opittavaa tässä tilanteessa. Jae pätee myös tyttäreeni, Jumala haluaa hänellekin vain parasta. Minun ei siis tarvitse murehtia mistään.

Kaikkein tärkein asia on, että voin säilyttää iloni. Sillä, miten äitinä käyttäydyn ja reagoin erilaisiin tilanteisiin, on todella suuri vaikutus lapsiini. Ilo on tarttuvaa. Ilo tuo kotiini hyvän ilmapiirin, ilman murheita.

Murheeton äiti?

Minulle on todella tärkeää, etteivät lapseni joutuisi elämään kodissa, jossa äiti murehtii jatkuvasti. Siksi on valtavan vapauttavaa heittää murheet ja surut Jumalan kannettavaksi, ja uskoa, että Hän huolehtii asioista, joista en itse pysty huolehtimaan. Minun tehtäväni on säilyttää ilo elämässäni ja kodissani. Eikä vain säilyttää, vaan ilon ja rauhan tulee tulla osaksi minua. 

Ilon vastakohtia ovat mm. levottomuus, murehtiminen ja lannistuminen. Jos annan näiden tunteiden ja mielialojen elää vapaasti ajatuksissani ja annan niiden hallita minua ja valintojani, tulen helposti niiden vangitsemaksi. Tästä voi nopeasti muodostua paha kierre, ja täydellinen vastakohta uskolleni siihen, että "kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa". Ilo on kaukana siitä! Murheet ja levottomuus tulevat välittömästi, esimerkiksi murheet tulevaisuudesta – murehtimisesta tulee yhtäkkiä osa minua. Myös tämä tarttuu kodin ilmapiiriin, ja vaikuttaa näin koko kotiin.

Kurjuus tulee siitä, että en usko Raamatun sanaan 100-prosenttisesti. Esimerkiksi Matteus 10:29-31: "Eikö kahta varpusta myydä yhdellä kuparilantilla? Kuitenkaan yksikään varpusista ei putoa maahan teidän Isänne sallimatta. Onpa kaikki päänne hiuksetkin laskettu. Älkää siis pelätkö. Te olette arvokkaampia kuin paljot varpuset." Kun uskon sanaan, tiedän että Jumala on minun kanssani elämäni eri tilanteissa. Hän tuntee tilanteeni ja auttaa minua ja huolehtii minusta. Se tekee minut iloiseksi.

Ilo voi tarttua

Elämä, jossa ilosta tulee osa minua, vaatii toimintaa. Minulla ei ole aikaa istua ja sääliä itseäni ja pohdiskella, miksi asiat ovat elämässäni niin tai näin. Sen sijaan voin tehdä hyvää niille, jotka ovat ympärilläni, etenkin lähimmäisilleni. Kun alan huomata muiden tarpeita, ja autan heitä, jotta tarpeet tulisivat tyydytetyksi, autan myös itseäni kahdella tavalla. Saan ajatukseni pois itsestäni, ja omista tilanteistani, ja tulen todella onnelliseksi, kun voin tehdä muita onnelliseksi.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.