Mene suoraan sisältöön

Ester: Mukavuusalueen ulkopuolella

Kertomus orvosta tytöstä, josta tuli kuningatar ja joka lähti uskossa.
What can we learn from the life of Esther in the Bible?

On jotain, minkä tiedät, että se sinun on tehtävä, mutta sen suorittaminen tarkoittaa sitä, että sinun tulee tulla pois mukavuusalueeltasi ja käydä toimeen uskossa. Tiedät, että se on Jumalan johdatusta, mutta se on vaikeaa. Et tiedä mikä on lopputulos. Et tiedä, missä olet, kun se on ohi.

Kokonainen kirja Vanhassa testamentissa on omistettu kertomukselle Esteristä, joka oli juutalainen maanpakolainen Persiassa. Hän oli orpo, ja hänen serkkunsa Mordokai kasvatti hänet. Hän oli kaunis ja ihana ja varsin nuori. Kun kuninkaallinen ilmoitus uuden kuningattaren löytämiseksi annettiin ja kaikki kauniit nuoret naiset valtakunnassa piti tuoda kuninkaan palatsiin, niin Ester lähti lapsuuden kodistaan ja muutti palatsiin. Kaikkien kauniiden nuorten naisten joukosta kuningas Ahasverus valitsi juuri hänet ja asetti kuninkaallisen kruunun hänen päähänsä ja teki hänestä kuningattaren.

On mielenkiintoista ajatella, miltä Esteristä on täytynyt tuntua käydessään tämän kaiken läpi. Ei ole epäilystäkään siitä, että tämän on täytynyt olla täysin nuoren juutalaistytön mukavuusalueen ulkopuolella. Hän ei ole voinut tietää, kuinka asiat kehittyisivät. Mutta Jumala oli koko ajan tapahtumien takana. Hänellä oli tehtävä, joka Esterin tuli suorittaa; jotain, mitä hän ei olisi voinut tehdä, jos hän ei olisi jättänyt entistä elämäänsä.

Jumalan täydellinen ajoitus

Sillävälin Mordokai oli jumalanpelkonsa takia ajautunut epäsuosioon erään miehen silmissä, jolla oli paljon valtaa Ahasveruksen valtakunnassa. Se taas on oma tarinansa. Tuloksena oli, että tämä mies, Haman, oli niin vihoissaan, että hän sai kuninkaan vakuuttuneeksi ajatuksestaan, että kaikki juutalaiset tulisi hävittää valtakunnasta. Kuningas oli täysin tietämätön siitä, että hänen oma kuningattarensa oli tämän kansan parista. ja niin hän suostui tähän pahaan suunnitelmaan. Kuinka Jumalan kansa selviäisi tästä?

Jumala oli suunnitellut tapahtumakulun ja Ester ja Mordokai olivat paikalla niin, että Jumala pystyi käyttämään heitä kansansa pelastamiseen tältä tuholta.

Kun lukee tätä kertomusta, näkee, miten tarkasti kaikki oli suunniteltu. Jumala oli suunnitellut tapahtumakulun ja Ester ja Mordokai olivat paikalla niin, että Jumala pystyi käyttämään heitä kansansa pelastamiseen tältä tuholta.

Myöskään sinä et pysty näkemään koko kuvaa elämästäsi, mutta voitko luottaa siihen, että Jumalalla on täydellinen kuva asioista? Jeesus sanoo Jumalasta, että ei edes varpunen putoa taivaalta ilman, että hän tietää siitä. (Matt. 10:29) Silloin on mahdotonta uskoa, että kaikki, mitä meille tapahtuu, ei olisi valvottua ja tarkasti mitattua ja tasapainotettu, niin että se on tarkasti sitä, mitä tarvitaan hänen suunnitelmansa toteuttamiseen. (Sananl. 3: 5-6)

Rohkeus epävarmuuden kohdatessa

Ester ja Mordokai tekivät suunnitelman, joka sisälsi sen, että Esterin oma elämä asetettiin vaaraan. Hän menisi kuninkaan eteen ja rukoilisi häntä kansansa puolesta. Lain mukaan kaikki, jotka lähestyivät kuningasta ilman kutsua, piti teloittaa, eikä Ester voinut tietää, ottaisiko kuningas hänet vastaan vai ei. Mordokai vakuuti hänta ja sanoi: “Kuka tietää, jos sinustä on tullut kuningatar juuri tätä aikaa varten?”

Ja Esterin vastaus oli: «Minä menen kuninkaan eteen, vaikka se ei ole lain mukaan mahdollista. Jos menehdyn sen takia, silloin se saa tapahtua.» Tämä on uskoa!

Hän rakastaa sinua niin paljon, että voit levätä hänen täydellisessä johdatuksessaan ja viisaudessa elämäsi suhteen.

Ester oli orpo tyttö, josta tuli kuningaskunnan kuningatar. Hän tarvitsi rohteutta taistellakseen kansansa puolesta. Se ei ole voinut olla helppoa; on kirjoitettu, että hän paastosi ja rukoili kolme päivää ennen kuin pani suunnitelman käytäntöön. Ja hän oli kuuliainen, tietämättä mikä lopputulos tulisi olemaan. Mutta hänelle oli tärkeämpää tehdä se, mikä piti tehdä. Hän luotti siihen, että Jumalalla oli asia hallinnassa.

Luottamus Jumalan valtaan

Esterin luottamuksen ja rohkeuden tulos oli, että Ahasverus otti hänet vastaan, kun hän tuli kuninkaan eteen, hän suostui Esterin pyyntöön ja juutalaiset pelastuivat hävitykseltä. Paha Haman ripustettiin hirsipuuhun, jonka tämä oli rakentanut erityisesti Mordokaita varten.

Mene mukavuusalueesi ulkopuolelle ja elä elämää uskossa.

Opettele luottamaan täysin Jumalaan. Usko, että hän rakastaa sinua niin paljon, että voit levätä hänen täydellisessä johdatuksessaan ja viisaudessaan elämäsi suhteen. Ester teki sen, ja hänen kävi paremmin kuin hyvin. Sinulla voi olla yhtä yksinkertainen usko ja voit ottaa tämän askeleen uskossa! Ole kuuliainen sille, mitä Jumala pyytää sinua tekemään. Mene mukavuusalueesi ulkopuolelle ja elä elämää uskossa.

Lue Esterin kirja, niin voit tutustua koko innostavaan ja mukaansatempaavaan kertomukseen.

Opin pääkohdat

Tutustu siihen, kuinka Jumalan sana kehottaa ja auttaa meitä elämään 100% hänen tahtonsa mukaan, niin ettei meidän tarvitse enää langeta syntiin, vaan että voimme päästä voittoisaan elämään.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Minä olen ristiinnaulittu Kristuksen kanssa

Tämä kirjanen perustuu siihen, mitä Paavali kirjoittaa Gal. 2:19-20:ssä: «Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.» Tässä Elias Aslaksen selittää, mitä se tarkoittaa ja kuinka lukijalla voi olla sama todistus elämässään kuin Paavalilla.

Seuraa meitä