Ensimmäinen fantastinen lupaus: Elämän puu

Ensimmäinen fantastinen lupaus: Elämän puu

Ensimmäinen artikkeli sarjassa iankaikkisia lupauksiamme .

3 Minuuttia ·

«Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.» (Ilm. 2:7)

Jumala rakastaa luomistyötään. Synti tuhosi sen, mutta nyt Jumalalla on suunnitelma johtaa se takaisin alkuperäiseen täydelliseen tilaansa, ja hän palkitsee ne, jotka auttavat häntä toteuttamaan tämän suunnitelman.

Synti syntyi siitä, kun Saatana halusi asettua Jumalan yläpuolelle, ja se rikkoi harmonian taivaasta. Nyt Jumala haluaa poistaa kaiken synnin luomakunnastaan, ja sen jälkeen ei ole mahdollista, että tämä tapahtuisi uudelleen.

Jumala loi ihmiset sillä ajatuksella, että he hallitsisivat syntiä. (1. Moos. 4:7) Hänen suunnitelmansa oli, että ihmiskunta eläisi elämää niin, että he vihaavat syntiä ja vastustavat sitä ja sanoavat "kyllä" hänelle – voittavat. Sellainen ihminen, joka voittaa synnin omassa elämässään, osoittaa, että Jumalan suunnitelma on täydellinen ja hän on mukana tekemässä työtä, jotta synti hävitetään iankaikkisesti. Jokainen, joka tekee tämän, tulee maistamaan runsasta palkkaa sellaisen elämän elämisestä. Nämä lupaukset koskevat kaikkia, jotka voittavat.

Iankaikkinen elämä

Elämän puu symbolisoi iankaikkista elämää.

Jumala sijoitti elämän puun ja hyvän ja pahan tiedon puun Eedenin puutarhaan muiden puiden joukkoon. Hän selitti Adamille ja Eevalle, että he voivat syödä vapaasti kaikista puista, paitsi tiedon puusta. Tämä oli yksinkertainen ohje.

He tekivät oman tahtonsa Jumalan hyvän ja täydellisen tahdon sijaan, ja tämän yksinkertaisen teon kautta synti tuli maailmaan.

Mutta tunnemme historian. Eeva oli kuitenkin tottelematon ja söi puusta, kun Saatana oli pettänyt hänet käärmeen muodossa. Ja Eeva sai Adaminkin tekemään samoin. He tekivät oman tahtonsa Jumalan hyvän ja täydellisen tahdon sijaan, ja tämän yksinkertaisen teon kautta synti tuli maailmaan.

HJos he olisivat syöneet nyt elämän puusta, he olisivat saaneet iankaikkisen elämän. Silloin synti olisi tullut myös iankaikkisuuteen. Jumala sulki pääsyn elämän puun luokse. "Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja välkkyvän, leimuavan miekan vartioimaan elämän puun tietä." (1. Moos. 3:24) He menettivät mahdollisuutensa saada osaa iankaikkisesta elämästä

Mutta sen perusteella, mitä Jeesus teki, elät nyt aikaa, jolloin sinulla taas on mahdollisuus "syödä" elämän puusta. Mitä se merkitsee? Joka kerta, kun teet Jumalan tahdon oman tahtosi sijasta, tartut johonkin iankaikkiseen; olet saanut sydämeesi jotain, jolla on iankaikkista arvoa. Joka kerta kun vastustat kiusausta ja voitat synnin, otat palan elämän puun hedelmästä. Sinä kokoat iankaikkista elämää varten uudessa maassa, jonka Jumala Luo. (Ilm. 21:1)

Joka kerta kun vastustat kiusausta ja voitat synnin, otat palan elämän puun hedelmästä.

Siellä ei ole mitään syntiä, ei edes kiusausta synnin tekemiseen. Iankaikkinen elämä Jumalan kanssa on palkka synnin voittamisesta.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.