Elävän Jumalan seurakunta: Jumalan huone

Elävän Jumalan seurakunta: Jumalan huone

Kuinka voimme olla osa Jumalan huoneesta, seurakunnasta, Kristuksen ruumiista, jonka hän noutaa tullessaan takaisin?

4 Minuuttia ·

"Jos kuitenkin viivyn, saat tästä tietää, miten tulee käyttäytyä Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus." 1. Tim. 3:15.

Jeesus osti seurakunnan kalliilla verellään

Elävällä Jumalalla on elävä seurakunta maan päällä. Tämä seurakunta tulee olemaan valmiiksi muodostettu kaikessa kirkkaudessaan Jeesuksen tulemuksessa. «… ja asettaisi eteensä kirkastetun seurakunnan, vailla tahraa, ryppyä tai muuta sellaista, pyhän ja nuhteettoman.» Ef. 5:27.

Seurakunta on ostettu Jeesuksen kalliilla verellä ja se on hänen ikuista omaisuuttaan. Se on Jumalan huone maan päällä ja sillä on ikuisesti kestävä kirkkaus. Jeesus itse on ovi tähän huoneeseen, jossa on elämä ja yltäkylläisyys (Joh. 10:9-10). Ainoastaan Jeesuksen opetuslapset, jotka ovat luopuneet kaikesta, seuratakseen kuuliaisina häntä, voivat yhdistyä häneen kirkkauden ruumiissa (Fil. 3:20-21). He ovat kuolleet hänen kanssaan ja saavat elää hänen kanssaan (Room. 6:8; 2. Tim. 2:11). He kärsivät hänen kanssaan ja heidät kirkastetaan yhdessä hänen kanssaan (Room. 8:17).

Seurakunta on Kristuksen ruumis, jossa hän itse on pää (Kol. 1:18). Tämä erotettu opetuslapseus on korkealle korotettu kaikenlaisen ihmisten yhdistystoiminnan yläpuolelle. Vain opetuslapsina voimme sulautua yhteen hänen kanssaan saman ruumiin jäseninä ja kasvaa häneen, joka on pää (Ef. 4:11-16). "Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani." Joh. 8:31. "… jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa." Joh. 8:51. Meillä tulee olemaan ikuinen elämänyhteys Isän, Pojan ja toistemme kanssa.

Jumalan huone: Kirkkaus, joka ei koskaan katoa

Profeetat näkivät Jumalan huoneen ulkopuolelta käsin, mutta apostolit katsoivat huoneen kirkkauden runsauteen; kirkkauden, joka oli ollut suuri salaisuus.

Vanhan liiton temppeli oli suurin kirkkaus maan päällä, mutta se kirkkaus katosi. Uuden liiton temppeli on suurin Jumalan luomistyö maan päällä tänään, eikä sen kirkkaus katoa ikinä (2. Kor. 3:11).

"Koska meillä on tällainen toivo, toimimme hyvin avoimesti." 2. Kor. 3:12. Uuden liiton palvelus on kirkkauden palvelusta, joka uskon sanojen kautta tuottaa sisäisen ja järkkymättömän elämän, joka on vanhurskautta, iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä.

Tämä Jumalan huone on hengellinen huone, jossa on hengellisiä ihmisiä (1. Piet. 2:5). Korinttilaisilla oli kaikki Hengen armolahjat, mutta heidän keskuudessaan ei ollut yhtäkään hengellistä henkilöä. Armolahjoistaan huolimatta he olivat lihallisia (1. Kor. 1:4-7; 1. Kor. 3:1-13). "Minä, minulle, minun" sekä suuri, suurempi, suurin" elivät heissä edelleen, koska he eivät olleet saaneet istutetuksi Kristuksen ristiä kaikkeen siihen.

Jäseniä Kristuksen ruumiissa

Vain opetuslasten joukko sulautuu yhteen Kristuksen kanssa yhdessä Hengessä ja yhdessä mielessä. He liittyvät toisiinsa ruumiin jäseninä ja kasvavat kuuliaisina ja uskollisina päähän, Kristukseen.

Kaikki jäsenet Kristuksen ruumiissa ovat arvokkaita ja niitä tulee arvostaa ja kunnioittaa. Jokaisen jäsenen tulee opetuslapsena oppia vaeltamaan oikein Jumalan huoneessa, joka on totuuden pylväs ja perustus (1. Tim. 3:15). Kaikki valhe ja vääryys tulee pitää huoneen ulkopuolella. Itse kunkin jäsenen tulee vaeltaa sydämen temppeliin kirjoitettujen elämän Hengen lakien mukaan.

Paavali kehottaa vaeltamaan saamamme kutsumuksen arvoisesti (Ef. 4:1). Pietari kehottaa vaeltamaan jumalanpelossa tämä muukalaisuutemme aika. Meidät on lunastettu Jeesuksen kalliilla verellä isiltä perimästämme turhasta vaelluksesta (1. Piet. 1:17-19). Olemme syntyneet uudesti, ja uusina luomuksina on meidän vaellettava siten, että pelkäämme tehdä Kristuksen tahtoa vastaan, hänen, joka on ostanut meidät niin kalliisti.

Jumalan seurakunnan edustaminen

Meidän tulee edustaa seurakuntaa Kristuksen morsiamena, Karitsan vaimona (Ilm. 21:9), sekä uutena Jerusalemina mitä ihanimmassa  kirkkauden puvussa, johon hän pukeutui täällä alennuksessa. Jeesus meni kaikkein syvimmälle alas ja sai nimen, joka on kaikkia muita nimiä korkeampi ikuisessa kirkkaudessa.

Palveluksessaan, saadakseen esiin tämän kirkkauden täällä maan päällä,  Jeesus antoi meille toisia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, toisia evankelistoiksi, toisia paimeniksi ja opettajiksi, jotta pyhät tulisivat valmiiksi palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen (Ef. 4:11-12). Jokaisella Kristuksen ruumiin jäsenellä on tärkeä tehtävä suoritettavanaan, ja siitä meidän tulee huolehtia suurella innolla.

Nähkäämme sydämen valaistuin silmin, kuinka se päivä lähestyy, jolloin kaikki tulee olemaan valmista taivaallisia häitä varten.

Artikkeli julkaistiin ensin otsikolla "Den levende Guds menighet" (Elävän Jumalan seurakunta) BCC: n seurakunnan lehdessä nimeltä "Skjulte Skatter" (Kätkettyjä Aarteita) toukokuussa 1986.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.