Elämä on toimintaa – sekä täällä että iankaikkisuudessa

Elämä on toimintaa – sekä täällä että iankaikkisuudessa

Aika on lyhyt, ja meidät asetetaan iankaikkisuudessa sille paikalle, joka määräytyy uskossa tekemämme työn perusteella.

3 Minuuttia ·

Jos iankaikkinen elämä on saanut meissä pysyvän sijan, niin olemme tulleet iäti kestävään ja ihanaan toimintaan. Meillä on kaikki syy iloita toivossa kaikesta siitä ihanasta ja mielenkiintoisesta, missä saamme olla mukana iankaikkisuudessa.

Iankaikkisuus: Elävien valtakunta

Jumalaapelkäävät, ne jotka elävät ja uskovat häneen, eivät ikinä kuole, sanoo Jeesus (Joh. 11:25-26). He eivät mene alas kuoleman valtakuntaan yhdessä kuolleitten kanssa, vaan elämän valtakuntaan yhdessä Kristuksen ja kaikkien elävien ja kirkastettujen ihmisten kanssa. Jumala ei pidä luomakuntaansa kyllin hyvänä pyhilleen. Hän tulee luomaan uudet taivaat ja uuden maan, missä vanhurskaus asuu. (2. Piet. 3:13 ja Ilm. 21:1).

"Sinä päivänä, jonka minä valmistan, he ovat minun omaisuuskansani, sanoo Herra Sebaot. Ja minä olen heille laupias, niin kuin mies on laupias pojalleen, joka häntä palvelee. Silloin te näette jälleen eron vanhurskaan ja jumalattoman välillä, sen välillä, joka palvelee Jumalaa, ja sen, joka ei häntä palvele." Mal. 3:17-18.

Ajattele toimeliaisuutta ja ihanuutta, mikä on kaikessa siinä uudessa, jonka Jumala tulee luomaan! "Mutta, niin kuin on kirjoitettu: Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisten sydämeen noussut, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat." 1. Kor. 2:9.

Ne, jotka voittavat, niin kuin hän on voittanut, istuvat hänen kanssaan hänen valtaistuimellaan (Ilm. 3:21). Tältä valtaistuimelta purkautuu ulos valtava toiminta koko iankaikkisuuden ajan. Siellä ovat Olennot elämänpyörineen, jotka kulkevat edestakaisin kuin salamanleimahdukset Hengen vaikutuksien mukaan (Hes. 1. luku, Ilm. 4. luku). Siellä palaa seitsemän tulisoihtua, jotka ovat seitsemän Jumalan henkeä, valtaistuimelta lähtee salamoita, ääniä ja ukkosenjylinää.

Jumalan toiminta maan päällä tänään: Valtava taistelu

Jumalan toiminta tähtää nyt ensisijaisesti morsiamen valmistumiseen hänen Pojalleen Jeesukselle Kristukselle, ja siihen, että mahdollisimman moni saadaan pelastetuksi synnistä ja Saatanan vallasta. Hänen enkelinsä ovat myös toiminnassa. "Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat periä pelastuksen?" Hepr. 1:14. Saatanan valta murskataan ja kaikki Kristuksen viholliset kootaan hänen jalkojensa astinlaudaksi (Hepr. 1:13.) Jumalattomat ovat silloin ikuisesti menettäneet valtansa,  ja vanhurskaat alkavat toimia enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Antikristus, laiton, ilmestyy Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein (2. Tess. 2:9). Tämä toiminta on koettavissamme tänään enemmän kuin koskaan ennen. Kyseistä toimeliaisuutta vastaan Kristus käy valtavaa taistelua totuuden Hengessä. Jos emme ole nyt kunnolla mukana kaikessa hyvässä työssä ja pahaa vastaan, niin emme ole myöskään mukana tulevassa toiminnassa. Jumala ei aseta hengellisiä vätyksiä kirkkautensa valtaistuimelle.

Paavali kiitti lakkaamatta tessalonikalaisten työtä uskossa ja vaivannäköä rakkaudessa (1. Tess. 1:3). Mitä enemmän me tulemme osallisiksi todellisesta elämästä Jumalassa, sitä suuremmaksi tulee toimintamme hyvässä, sillä elämä on toimintaa. Jos eksymme elämän tieltä, päädymme kuolleiden seurakuntaan elävän Jumalan seurakunnan sijaan, jossa on hengellinen elämä, kasvu ja edistyminen.

Tuomio sen mukaan, mitä olemme tehneet

"Sillä meidän kaikkien on tultava Kristuksen tuomioistuimen eteen, jotta kukin saisi sen mukaan, mitä hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, hyvää tai pahaa." 2. Kor. 5:10.

"Minä tulen pian, ja palkkani on minun mukanani antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan." Ilm. 22:12.

Aika on lyhyt, ja meidät asetetaan iankaikkisuudessa sille paikalle, joka määräytyy uskossa tekemämme työn perusteella. Siksi me tulemme yhteen ja rohkaisemme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin (Hepr. 10:25).

Pietari kehottaa meitä pyrkimään hyveiden osoittamiseen uskossa ja kuninkaallisena papistona julistamaan Kristuksen hyveitä (1. Piet. 2:9; 2. Piet. 1:5).

Ottakaamme apostolien kehotukset sydämelle, niin että olemme mukana elävässä ja voimakkaassa työssä kaiken hyvän puolesta! Kristus tulee pian ja hän palkitsee runsaasti!

Artikkeli on ensi kertaa julkaistu BCC:n Skjulte Skatter-lehdessä huhtikuussa 1965 otsikolla "Elämä on toimintaa!"
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.