Ei vaikeuksia!

Ei vaikeuksia!

“Koetukset” eivät ole sama asia kuin “vaikeudet”. Vaikeuksia ei edes mainita Raamatussa!

6 Minuuttia ·

Monet uskovat, että "koetukset" ja "ahdistukset", joista Raamatussa kirjoitetaan, ovat yhtä kuin "vaikeudet", mutta ne ovat aivan eri asia!

Ahdistukset ja koetukset osoittavat meille – jos olemme vastaanottavaisia – ja ne osoittavat tarkasti, kuinka meidän laitamme on – joka kerta – ja mitään sen hyödyllisempää ei voi kai ollakaan. Silloin saamme näyttöä siitä, kuinka paljon meillä puuttuu Jumalan luonnosta.

Sitä vastoin koko Raamatussa ei ole sanaakaan vaikeudesta tai vaikeuksista! Sitä ei mainita Raamatussa, mutta sitä on ihmisissä, koska he eivät usko, mitä Raamatussa on kirjoitettu.

Vaikeudet syntyvät, kun reagoin eri tavalla kuin Jumalan sana sanoo olevan hänen tahtonsa siitä, miten minun tulee toimia. Minä suhtaudun väärällä tavalla, reagoin väärin. Se ei johdu toisista ihmisistä; ei siitä, mitä kaikki muut tekevät ja sanovat, tai eivät tee ja sano, mikä voi olla vaikeus sinulle tai minulle. Vaikeus on pelkästään siinä, että suhtaudut aivan väärin. Se tarkoittaa siis sitä, että kukaan muu ei voi tehdä sinulle vaikeuksia, se on pelkkä harhaluulo, se ei ole totta, se on valhetta.  Kukaan ihminen ei voi luoda sinulle vaikeuksia, tai aiheuttaa sinulle vahinkoa! Kukaan ei voi olla sinulle esteenä!

Yksikään ihminen ei voi aiheuttaa sitä, että tulet onnettomaksi – sen sinä itse aiheutat sillä, että et suhtaudu tarkasti Jumalan sanan mukaan. Kun joku sitten – kuten valitettavan monet tekevät – puhuvat ja valittavat ja marisevat vaikeuksistaan, silloin he tarkoittavat, että toiset ovat saaneet aikaan heidän vaikeutensa.

Mutta se, mitä he tekevät tahtomattaan, on että he kertovat kaikille suhtautuneensa väärin – sitä he eivät halunneet sanoa. He kertovat silloin, että he eivät elä Jumalan sanan mukaan, ja että he suhtautuvat väärin. Tämä on yksinkertainen, radikaali ja täydellinen apu siihen, että lopullisesti voi olla vapaa kaikista vaikeuksista.

On syytä kysyä, onko mahdollista reagoida aina oikein kaikkeen mahdolliseen ilman poikkeusta ja onko minun mahdollista suhtautua oikein ilman poikkeusta? Kyllä, kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.

Kaikki on mahdollista sille, joka lukee ja näkee tarkasti sen, mitä on kirjoitettu, ja uskoo sen koko sydämestään, ja rakastaa sitä ja käy siihen sisälle loppuelämäkseen – eikä vain toivo, että se tulee vähän paremmaksi vuosien saatossa.

Kaikki on mahdollista sille, joka lukee…ja uskoo siihen koko sydämestään

Room. 8:28 vahvistaa 100 %:sesti  sen, mitä on sanottu. «Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.»  — Kaikki asiat on kaikki se, mitä tapahtuu, kaikki henkilöt, hyvät ystävät ja huonot ystävät, vastustajat ja viholliset, vääryydet ja huono kohtelu – kaikki asiat. Jumala vetää oikeista naruista ja vaikuttaa niin, että tulee hätää, joka vaikuttaa meidän parhaaksemme.

Kaikki ne, jotka puhuvat vaikeuksista, tai uskovat, että heillä on vaikeuksia, eivät usko tähän raamatunpaikkaan.

Kaikki synti ja valon puute johtuu siitä, että ei nähdä tarkasti, mitä on kirjoitettu eikä uskota siihen niin kuin pieni lapsi, jolla ei ole ymmärrystä epäillä. Ei vähäisintäkään murehtimista, ei vähäisintäkään tyytymättömyyttä – mikä onnellinen elämä, silloin viihtyy jatkuvasti. Mitä pitäisi tehdä, jos joku tekee jotain sinua vastaan? On kirjoitettu selvästi niin kuin ABC – maksa hyvällä, on kirjoitettu. Uskon kautta voi elää Jumalan sanan mukaan.

Kiusaukset tulevat ahdistusten ja koetusten kautta, pahan ja sietämättömän jne. kautta, mitä kohtaa – silloin tulee kiusatuksi johonkin. "Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus." 1. Kor. 10:13. Sitä ei siis ole koskaan tapahtunut, on kirjoitettu. Kaikki se, mihin ihminen on joutunut, sen Jumala on arvioinut, että kyseisellä ihmisellä on kykyä kantaa. Kun ihminen suhtautuu oikealla tavalla, silloin asiat sujuvat erinomaisesti.

Kaikki se, mihin ihminen on joutunut, sen Jumala on arvioinut, että kyseisellä ihmisellä on kykyä kantaa.

On tavallista, että ihmisistä tuntuu, että ahdistukset ovat pitkiä ja jopa kestämättömiä – niin huonosti laitamme voi olla, koska emme usko Jumalan sanaan. "Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme.." 2. Kor. 4:16-18. Halleluja, ahdistus on kevyt, on kirjoitettu, ei ole kysymys siitä, mitä mieltä sinä olet. Se, että sinä olet muuta mieltä, johtuu siitä, että et usko siihen sanaan. Kaikki ahdistukset ovat hetken kestäviä ja kaikki ovat myös kevyitä.

Mitä meidä pitää tehdä, ystävät? Uskoa Jumalan sanaan. Seurata uskollisesti sitä – ei ole mitään poikkeusta. Ihmiset ajattelevat niin helposti, että tässä tilantessa, minun kohdallani, on toisin. Oletko kuullut mitään niin julkeaa – kun tulee minun vuoroni, niin silloin se ymmärretään eri tavalla. Se on jumalatonta, se on hirveää.

Silloin on kuunneltu Saatanaa Jumalan sanan sijasta. Sitten jakeessa 18 tulevat ehdot: "..emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä." Tässä on koira haudattuna, silloin ei täytetä ehtoja.

Ollaan niin kiinnostuneita siitä, mikä on näkyvillä, vallitsevasta olosuhteesta. Kun itsellä on näin ja on vaikeaa, silloin ei yksinkertaisesti muisteta, että Jumala elää. Itsellä ei ole Jumala silmien edessä, itsellä ei ole iankaikkisuus silmien edessä, itsellä ei ole oman sielunsa pelastus silmien edessä – silloin vain tuijotetaan sokeasti sitä, mitä tapahtuu – toisia. Se on jumalatonta.

Vaikeudet tehtaillaan itse, kun ei ojentauduta Jumalan sanan mukaan, kun ei ojentauduta pelkästään Jumalan sanan mukaan, kun ei ajatella pelkästään sitä, mitä minun tulee tehdä.

Jos aina vain selittelee, silloin itsellä on vaatimuksia toisia kohtaan. Vaatimus on Paholaisesta, mutta rakastaminen, palveleminen ja antaminen ovat Jumalasta. Rakkaus Jumalaan on, että pidämme hänen käskynsä. Ota tämä vastaan, niin siitä on tuleva sanoinkuvaamaton pelastus ja edistys, ja jokaisella on mahdollisuus ottaa se vastaan.

On mahdollista reagoida kaikkeen niin, että tulen onnellisemmaksi

Tapa, millä suhtaudun, ratkaisee kaiken mahdollisen, ilman poikkeuksia. On mahdollista reagoida kaikkeen niin, että tulen onnellisemmaksi kuin olin aikaisemmin, siinä on koko ero – kaikessa mitä tapahtuu – kaikessa mitä kohtaan.

Koskaan ei kukaan muu tai mikään muu ole syynä siihen, että minulla menee huonosti, siitä ei voi olla kysymys, niin ei ole koskaan käynyt.

Onnea tällä täydellisen onnen tiellä!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.