Daniel: Uskollinen Jumalaa kohtaan

Daniel: Uskollinen Jumalaa kohtaan

Tämä on kertomus oikeasta uskollisuudesta.

4 Minuuttia ·

Tämä on kertomus rohkeudesta ja urheudesta, mutta ennen kaikkea oikeasta uskollisuudesta.

Daniel herää aamulla ja uusi päivä virtaa sisään avoimesta ikkunasta. Ikkunat ovat hänen rakkaan kotikaupunkinsa Jesusalemin suuntaan. Daniel polvistuu nöyrästi ikkunan ääreen ja antaa hartaan rukouksensa nousta ainoan Herransa puoleen. Näin hänen on tapana tehdä kolme kertaa päivässä, eikä tämä päivä ole poikkeus. Mutta nyt kun hän polvistuu, hän ottaa suuremman riskin kuin ennen.

Ei puhettakaan, että hän hylkäisi Jumalansa, joka on ollut hänen kanssaan ensimmäisestä päivästä lähtien.

Rukoilemaan polvistuminen muiden kuin kuninkaan eteen on suorastaan hengenvaarallista tänään. Danielkin, niin kuin kaikki muut Babylonin kaupungissa, on lukenut viimeisen kuninkaan säätämän asetuksen. Ne, jotka rukoilevat muuta kuin kuningasta seuraavan kolmenkymmenen päivän aikana, heitetään leijonien luolaan. Se on kauhea kohtalo.

Daniel ei epäröi. Ei puhettakaan, että hän hylkäisi Jumalansa, joka on ollut hänen kanssaan ensimmäisestä päivästä lähtien. Danielin Jumala ei koskaan ole pettänyt häntä, niinpä Danielkaan ei petä Jumalaa.

Daniel palveli Jumalaa, ja vain Jumalaa

Raamatussa kerrotaan, mitä sitten tapahtui:

«Heti kun Daniel oli saanut tietää, että säädös oli kirjoitettu, hän meni taloonsa, jonka kattohuoneen ikkunat olivat avoinna Jerusalemiin päin. Kolmena hetkenä päivässä hän laskeutui polvilleen, rukoili ja kiitti Jumalaansa aivan niin kuin hän oli ennenkin tehnyt. Yllättäen nuo miehet ryntäsivat sisälle ja tapasivat Danielin rukoilemasassa ja anomassa armoa Jumalansa edessä.» Daniel 6:11-12.

Daniel vangittiin ja heitettiin leijonien luolaan. Mutta kaikkivaltias Jumala huolehti uskollisesta Danielista, eikä hän saanut naarmuakaan. (Dan. 6:9-24)

Daniel jatkoi rukoilemista Jumalan puoleen, itsessään köyhänä. Ja Jumala kuuli häntä. Mutta erään kerran, heti kun Daniel alkoi rukoilla, käski Jumala enkeleitä lähtemään hänen avukseen.

Heti kun Daniel alkoi rukoilla, käski Jumala enkeleitä lähtemään hänen avukseen.

«Kun aloit rukoilla, lähti sana liikkeelle, ja minä olen tullut ilmoittamaan sen sinulle, sillä sinä olet rakastettu.» Dan. 9:23

Ajattele saada sellainen ilmoitus taivaasta: «Sinä olet rakastettu! Sinun sanasi on kuultu! Meidät enkelit lähetettiin tänne auttamaan sinua.»

Tämä on kertomus rohkeudesta ja urheudesta, mutta ennen kaikkea uskollisuudesta. Daniel ei tehnyt kompromisseja. Hän kieltäytyi taipumasta ja samaistumasta toisiin ihmisiin, eikä hän antanut heidän muokata itseään ajatuksillaan ja säännöillään, vaikka se olisi tarkoittanut, että hän olisi kuollut. Daniel palveli Jumalaa ja vain Jumalaa, vaikka se maksaisi hänen henkensä.

Kutsuttu elämään iankaikkisessa kirkkaudessa

Sinä päivänä, kun Daniel meni polvilleen ja rukoili Jumalaa, hän kirjoitti oikeastaan alle oman kuolemantuomionsa. Mutta Jumala ei ajattele niin kuin ihminen, eikä hänellä ole samoja rajoitteita kuin meillä on. Jumala, joka pelasti Danielin leijonilta, on sama Jumala tänään ja ikuisesti.

Olkoon meillä sama ajatus kuin Danielilla oli, niin että rukoilemme Jumalalta joka päivä armoa varjeltua hänen tahdossaan.

Niinpä vaikka kohtaisi kiljuvan leijonan, tai me voimme ajatella omaa elämäämme, kohdatessamme minkä kärsimyksen tahansa, niin Jumala palkitsee uskollisuuden. Kun taivumme hänen edessään ja päätämme, että riippumatta siitä, mitä tapahtuu, me emme luovu Jumalasta, silloin hän palkitsee runsaasti. Meistä tulee erittäin tärkeitä hänelle, ja voimme olla todelliseksi siunaukseksi ja avuksi ympärillämme oleville ihmisille, aivan niin kuin Danielista tuli korvaamaton neuvonantaja Babylonin kuninkaille.

Jumala kuulee uskovien rukoukset! Olkoon meillä sama ajatus kuin Danielilla oli, niin että rukoilemme Jumalalta joka päivä armoa varjeltua hänen tahdossaan.

«Älä pelkää Daniel, sillä sana on kuultu ensimmäisestä päivästä lähtien, jona käänsit sydämesi etsimään ymmärrystä ja nöyrtymään Jumalasi edessä.» Dan. 10:12

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.