Autuaita ovat murheelliset

Autuaita ovat murheelliset

Oletko väsynyt syntiin – et vain sen seurauksiin, vaan siihen, että lankeat uudelleen ja uudelleen? «Autuaita ovat murheelliset, he saavat lohdutuksen.» Matt. 5: 4.

2 Minuuttia ·

Oletko väsynyt syntiin – et vain sen seurauksiin, vaan siihen, että lankeat uudelleen ja uudelleen? Murehditko sitä, että halusi olla hyvä ei aina tule esille siinä, mitä teet ja sanot? Kuinka voit tulla "täytetyksi ilon öljyllä"?

«Autuaita ovat murheelliset, he saavat lohdutuksen» – Matt. 5: 4.

Paavali kirjoittaa 2. Kor. 7, jakeessa 10: «Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, jota ei tarvitse katua, sillä se johtaa pelastukseen. Maallinen murhe sen sijaan tuottaa kuoleman.» Jumalan mielen mukainen murhe tulee silloin, kun näemme itsemme sellaisina kuin olemme Jumalan sanan valossa ja sen, kuinka paljon meiltä puuttuu jumalallista luontoa – Jumalan luontoa.

Murehditko sitä, että olet itsessäsi asuvan synnin vanki?

Jumalan mielen mukaista murhetta seuraa tunnustus omasta synnistäni ja puutteistani ja se johtaa katumukseen, joka auttaa minua eteenpäin pelastuksen ja muuttumisen tiellä. Jos murehdin tällä tavalla, se saa minut ahkeroimaan omaksi pelastuksekseni ja itseni puhdistamiseksi, niin että luontoni tulee enemmän ja enemmän Jumalan luonnon kaltaiseksi. Siksi on kirjoitettu Saarnaajassa 7: 2: "Parampi on mennä surutaloon kuin pitoihin." 

Lohdutus, jota Jeesus tarjoaa kaikille Jumalan mielen mukaan murehtiville on se, että synnistä, jota he murehtivat, voi tulla loppu heidän elämässään. Jes. 61: 2-3:ssa sanotaan, että Jeesus tuli ilosanoman kanssa: "(…) lohduttamaan kaikkia murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä, (…)" Oletko sinä yksi Siionin surevista? Oletko väsynyt, et ainoastaan seurauksiin, joita synnillä on, vaan siihen tosiasiaan, että lankeat uudelleen ja uudelleen?

Jumalan mielen mukainen murheesi saa aikaan katumuksen, joka puolestaan johtaa toimintaan!

Oletko lohduton, koska tunnet riittämättömyytesi olla aidosti hyvä toisia kohtaan? Näetkö, kuinka kaukana olet siitä, että eläisit Raamatun sanan mukaan? Murehditko sitä, että olet itsessäsi asuvan synnin sitoma ja sen vanki. Jos voit vastata ‘kyllä', saat lohdutuksen, koska Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan katumuksen, joka puolestaan johtaa toimintaan ja kuuliaisuuteen ja lopuksi pelastukseen – elämään. Siksi Saarnaajassa 7: 3 on kirjoitettu: "On parempi murehtia kuin nauraa, sillä sydämelle on hyväksi, että kasvot ovat murheelliset." Surusi vaihtuu ilon öljyyn(Jes. 61: 3 ja Hebr. 1:9)

«Autuaita ovat murheelliset, he saavat lohdutuksen» – Matt. 5: 4.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.