Aseistautunut voittamaan: Miten olla varma synnin voittamisesta

Aseistautunut voittamaan: Miten olla varma synnin voittamisesta

Avain täydellisen voiton saamiseen niin hyvinä kuin pahoina päivinä on se, että rakastamme Jeesusta enemmän kuin himojamme.

3 Minuuttia ·

”Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus, niin että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä.” Ef. 6:13.

On todella mahdollista varustautua voittoisaan taisteluun kaikkia pahoja henkivaltoja vastaan. Me voimme tulla voimakkaiksi Herrassa ja hänen valtavassa voimassaan. Me emme saa aliarvioida vahvaa vihollistamme, joka on itse Saatana henkivaltoineen. Jos ymmärrämme vakavuuden, haluamme ottaa yllemme koko taisteluvarustuksen, jotta voisimme voittaa myös pahana päivänä.

Jumala ei petä meitä

Pahana päivänä voimme tuntea ikään kuin pimeyden vallat vyöryisivät päällemme. Mutta jos olemme hyvissä ajoin valmistautuneet sellaisten hyökkäysten varalle, niin pysymme pystyssä riippumatta siitä, kuinka paha päivästä voi tulla.

Jobista on kirjoitettu: ”Kaikessa tässä Job ei tehnyt syntiä.” Hän luotti Jumalaan, ettei Hän pettäisi häntä taistelun päivänä. Hän puhui Jumalasta oikein. Sitä eivät tehneet hänen vaimonsa eivätkä ystävänsä. Mutta Jobia siunattiin maallisella rikkaudella kaksinkertaisesti kaikkeen siihen verrattuna, mitä hänellä aiemmin oli ollut. Hän saattoi lausua nämä  voimakkaat voiton sanat: ”Herra antoi ja Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi.” Job 1:21-22.

Meidän tulee varustautua uskon voitonvarmuudella kuten Paavali. Hän saattoi sanoa: ”Onhan kirjoitettu: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää. Meitä pidetään teuraslampaina. Näissä kaikissa me kuitenkin saamme täydellisen voiton hänen kauttaan, joka on meitä rakastanut.” Room. 8:36-37.

Jeesuksen rakastaminen enemmän kuin rakastamme himojamme, on avainsana kaikkeen voittoon myötä- ja vastoinkäymisissä. ”Autuas se mies, joka kestää koetuksen. Kun hänet on koeteltu, hän on saava elämän kruunun. Herra on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat.” Jaak. 1:12.

Jumalan varustus

Paholainen suorittaa kavalia hyökkäyksiä, joten meillä tulee olla täysi varustus päällä voidaksemme tehdä kunnon vastarintaa. ”Olkaa raittiita, valvokaa. Teidän vastustajanne, Paholainen, kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä uskossa lujina! Tehän tiedätte, että samat kärsimykset täytyy veljiennekin kestää maailmassa.” 1. Piet. 5:8-9. ”Olkaa siis Jumalalle alamaisia mutta vastustakaa Paholaista, niin hän pakenee luotanne.” Jaak. 4:7.

Paholainen on pelkurimainen ja pakenee kaikkia valon aseita. Hän on tullut ainoastaan varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Ennen kuin voimme voittaa hänet suurissa ulkonaisissa taisteluissa, meidän on voitettava hänet lihallisen mielen mukaisessa ajatuselämän suureellisuudessa ja turhuudessa. Rauhan evankeliumi voi saattaa levottomat ja itsekkäät ajatukset lepoon.

Pahan palavat nuolet sammutetaan uskon kilvellä.

Kannattaa juoda sanan lähteestä, ennen kuin tarttuu Hengen kaksiteräiseen miekkaan ja uskon kilpeen ja ryhtyy taisteluun kaikenlaisia pahoja voimia vastaan.

Voiton palkka on suuri taivaassa!

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran BCC:n «Skjulte Skatter» –lehdessä lokakuussa 1990 otsikolla «Motstand på den onde dag»
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.