Antikristuksen henki -osa-I – Jeesuksen lihaan tulemisen kieltäminen

Antikristuksen henki -osa-I – Jeesuksen lihaan tulemisen kieltäminen

Tiesitkö, että mitä tahansa me teemmekin, joko Kristus tai Paholainen tulee esille elämässämme?

4 Minuuttia ·

Mikä on Antikristuksen henki? ”Rakkaani, älkää uskoko jokaista henkeä, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta, sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta. Sellainen on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo nyt on maailmassa." 1. Joh. 4:1-3.

”Jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta."  Näin ollen se henki, joka ei tunnusta tätä, on Antikristuksen henki, joka vastustaa Jeesuksen lihaan tulemista. Sen hengen kohtaamme kaikkialla. Henki oli vaikuttavana jo Johanneksen aikana ja vielä enemmän tänä päivänä.

"Sillä ne, jotka hän on ennalta tuntenut, hän on myös ennalta määrännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että Hän olisi esikoinen monien veljien joukossa."  Room. 8:29.

Kristus ilmestyy lihassa, kun me muutumme Pojan kuvan kaltaisiksi. Saatana haluaa olla se ainoa, joka ilmestyy lihassa. Kun ihmiset ovat pahansisuisia, loukkaantuneita, rahaa rakastavia, itsekkäitä, huolestuneita, kateellisia jne. silloin Saatana tulee esille heissä. Jumala kutsuu meitä pelastukseen kaikesta tästä, jotta Jeesus sen sijaan ilmestyisi meissä.

"Vaarallinen oppi"

"Sillä siihen teidät on kutsuttu, koska Kristus kärsi teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, että seuraisitte hänen jälkiään, hänen, joka ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta havaittu." 1. Piet. 2:18-23. Saadessamme edellä olevan kehotuksen samassa Antikristuksen henki tulee paikalle sanomineen: "Ei tätä voi ottaa niin kirjaimellisesti. Emme voi seurata Jeesuksen askelia, Hänen, joka ei tehnyt syntiä, koska sittenhän me olisimme synnittömiä. Ei, me olemme syntisiä, ja meidän täytyy vedota veren puhdistukseen jne. jne." Tämän opetuksen kuulemme kaikkialla. "Syntien anteeksisaaminen on mahdollista, mutta Kristus ilmestyneenä lihassa? Ei! Se on vaarallinen oppi -synnitön täydellisyys – väärä oppi."

Kenen ajattelet olevan tuohtunein, jos sinä tulet vapaaksi synnistä? Vastaus on tietenkin: Paholaisen.

Voitko havaita, mitä Antikristuksen henki yrittää saada aikaan? Se koettaa todistella, että on mahdotonta seurata Jeesuksen jälkiä, jotta Saatana ilmestyisi lihassa mieluummin kuin Kristus. Kenen ajattelet olevan tuohtunein, jos sinä tulet vapaaksi synnistä? Vastaus on tietenkin: Paholaisen. Mikäli sinä pelkäät järkyttää häntä, silloin vastustat lihassa ilmestynyttä Kristusta – voittoisaa elämää- niin paljon kuin kykenet. Mutta kuule nyt seuraavat jakeet: "Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta." 1. Joh. 3:8-10.

Terävä kaksiteräinen miekka

Johannes oli erityisen huolestunut siitä, että tulisimme petetyiksi: siksi hänen kirjeensä ovat mitä terävin kaksiteräinen miekka. Antikristuksen hengen valtaamat eivät kiellä Jeesuksen nimeä. He jatkavat toimintaa Jumalan hyväksi, mutta meidän tulee kiinnittää huomiota siihen, tunnustavatko he lihassa ilmestyneen Kristuksen. Johannes esittää joitakin esimerkkejä siitä, miten tällaiset ihmiset ovat tunnistettavissa: "Jos me sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, me valehtelemme emmekä toimi totuuden mukaan." 1. Joh. 1:6. "Joka sanoo tuntevansa hänet, mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä." 1. Joh. 2:4. Johanneksen ensimmäisessä kirjeessä on näiden lisäksi useita muita esimerkkejä. Me tunnemme heidät heidän hedelmistään. Ne, jotka tuottavat hyviä hedelmiä (Gal. 5:22-23), – lihassa ilmestynyt Kristus- ovat Jumalan hengessä. Ne puolestaan, joilla on hyvä ulkokuori, mutta jotka eivät tuota lainkaan hyviä hedelmiä, ovat Antikristuksen hengessä.

Avaa silmäsi ja koettele henget. Tulet näkemään pelottavan näyn, niin kauhean, etteivät useimmat ihmiset uskalla katsoa sitä. He sulkevat silmänsä ja sanovat: "Emme saa tuomita, mehän olemme vain ihmisiä." Ja he tulevat tahdottomina näiden "antikristusten"  harhaanjohtamiksi.

Kirjoitus on katkelma "Bruden og skjøgen og de siste tider" nimisen kirjan kappaleesta "Antikristens ånd", julkaistu ensi kertaa Norjassa syyskuussa vuonna 1946 "Skjulte Skatter Forlag" nimisen kustantamon toimesta.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.