Älkää mistään murehtiko – onko se todellakin mahdollista?

Älkää mistään murehtiko – onko se todellakin mahdollista?

Kuinka on mahdollista olla murehtimatta mistään tässä niin epävarmassa maailmassa?

4 Minuuttia ·

Voitko todellakin olla murehtimatta mistään? Raamattu kirjoitettiin yksinkertaisempana aikana, mutta ovatko tällaiset jakeet edelleen voimassa tämän päivän yhteiskunnassa, missä on niin paljon stressiä ja vaatimuksia?

«Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi.» (Fil. 4: 6)

Raamatussa sanotaan, että meidän ei tule murehtia, mutta onko tämä kohtuullinen vaatimus meidän päivinämme? Kuinka on mahdollista olla täysin vapaa murehtimisesta ja stressistä, kun on niin paljon mistä huolehtia? Mitä jos yhtäkkiä menetät työpaikkasi etkä voi maksaa talolainaasi? Mitä, jos elämäsi ei mene niin kuin olit ajatellut? Mitä jos reputat kokeessa? Mitä jos päädyt työskentelemään pikaravintolassa lopun elämääsi, tai et koskaan saa mahdollisuutta matkustaa? Kuinka voit tietää varmasti, että onnistut? Mitä jos? Kuinka voit tietää? Mitä tapahtuu jos…?

Raamattu ei sano, että meidän tulee murehtia vain todella tärkeistä, suurista kysymyksistä elämässämme. Se sanoo, että meidän ei tule murehtia mistään!

Kaikkialta voit löytää aiheita murehtia. Voit luulla, että on tarpeen olla stressaantunut ja huolestunut näistä asioista. Eikö olekin loogista murehtia tulevaisuudesta? Mutta Raamattu ei sano, että meidän tulee murehtia vain todella tärkeistä, suurista kysymyksistä elämässämme. Se sanoo, että meidän ei tule murehtia mistään!

Jäljelle jää vain yksi kysymys: uskotko sinä Raamattuun?

«Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaalline isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan. Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.» (Matt. 6:32-33)

Jumala on uskollinen. Se ei tarkoita sitä, että saisit sen, mitä haluat, vaan sen mitä hän on luvannut! Mitä Jumala sitten on luvannut meille? Hän on luvannut, että "myös kaikki tämä teille annetaan"! Tarkoittaako tämä, että me saamme kaiken tarjoiltuna hopealautasella? Kaukana siitä! On yksi ehto, mikä meidän tulee täyttää ensin ja se on, että meidän tulee ensin etsiä Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan!

Jumala on uskollinen. Se ei tarkoita sitä, että saisit sen, mitä haluat, vaan sen mitä hän on luvannut!

Kuinka me etsimme Jumalan valtakuntaa ensin? Yksinkertaisesti tekemällä Jumalan tahdon! Jumala haluaa, että me noudatamme sitä, mitä Raamatussa on kirjoitettu. Hän haluaa, että löydämme synnin omasta luonnostamme kaikissa olosuhteissa ja saamme voiton synnistä! Hän haluaa, että me vapaudumme pelosta ja murehtimisesta. Hän haluaa, että me olemme uskollisia!

Murehtimisen vastakohta on usko. Uskossa voit mennä läpi elämän ja tehdä kaikki päätöksesi turvallisesti, sillä Jumala ohjaa sinua jokaisessa yksityiskohdassa. Usko on täydellistä, sokeaa kuuliaisuutta. Usko on sitä, että teet sen, mitä Jumala sanoo sinulle ennen kuin tiedät mikä tulos sitä seuraa. Usko ei ole sitä, että ymmärtäisit kaiken – usko on sitä, että teet sen kuitenkin, koska luotat Jumalan täydelliseen huolenpitoon ja johdatukseen!

Lue Jumalan sana, rukoile häntä ja tee hänen tahtonsa, vaikka et ymmärtäisi jokaista pientä yksityiskohtaa. Siten voit etsiä Jumalan valtakuntaa ensin! Tee se ja Jumala on huolehtiva sinusta.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinä saat kaiken lähetettynä taivaasta ihmeellisellä tavalla. Jumala ei ole koskaan luvannut, että sinulla olisi aina suuri talo ja hyvä työpaikka, että sinulla aina olisi hyvä palkka ja täydellinen terveys. Tietysti tulee olosuhteita, jotka koettelevat meitä!

Jumala tietää tarkasti, mitä tarvitaan, jotta tulisimme onnellisiksi tässä ajassa ja tulevassa elämässä.

«Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.» (Room. 8:28)

Ei ole kirjoitettu, että kaikki yhdessä vaikuttaisi niin, että elämä olisi yksinkertaisinta ja miellyttävintä! On kirjoitettu, että kaikki vaikuttaa parhaaksi. Jumala tietää tarkasti, mitä tarvitaan, jotta tulisimme onnellisiksi tässä ajassa ja tulevassa elämässä. Vaikka et välittömästi voi nähdä, miksi Jumala tekee työtään niin kuin tekee, voit käydä uskossa ja olla siitä huolimatta kuuliainen!

Meidän tulee jättää kaikki omat murheemme ja mennä eteenpäin uskossa. Etsi hänen valtakuntaansa ensin! Niin kauan kuin olemme uskollisia tekemään kaiken sen, minkä Jumala antaa sydämellemme, on hän uskollinen huolehtimaan meistä, sekä nyt että iankaikkisuudessa. Silloin ei ole oikeastaan mitään mistä murehtia!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.