Älä rajoita Jumalan työtä!

Älä rajoita Jumalan työtä!

Uskotko todella Jumalan hyvyyteen ja voimaan? Vai luotatko välillä itseesi ja välillä Jumalaan?

2 Minuuttia ·

Sinulla tulee olla pienet ajatukset itsestäsi, ja suuret ajatukset Jumalasta ja hänen työstään sinussa! Hän on valtavan suuri, hyvä ja taitava mestari! Hän voi tehdä tavattoman surkeista raaka-aineista uskomattoman luomuksen!

Olet erehtynyt kohtalokkaasti, jos luulet olevasi hyveellinen, kun ajattelet ettei Jumala voisi tehdä suurempaa työtä sinussa. Olet sekoittanut Jumalan itseesi. Sen sijaan, että ajattelisit pieniä ajatuksia itsestäsi, ajatteletkin pieniä ajatuksia Jumalasta! Se jos jokin on kaikkea muuta kuin hyveellistä!

Ajatuksesi olisivat oikeat, jos tekisit pelastustyön itse. Mutta kuinka väärässä nyt oletkaan! Työnhän tekee Jumala itse – sanoinkuvaamattoman suuri ja hyvä mestari! Hän kyllä kykenee suurempaan!

"Anna tiesi Herran haltuun ja luota häneen, niin hän sen tekee." Ps. 37:5.

"Hän, joka kutsuu teitä, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä."  1. Tess. 5:24.

Voidaan sanoa, että suurin vaikeus ihmiselle on uskoa, että Jumala todella on niin hyvä kuin hän on. Ei tuota suuria vaikeuksia uskoa, että Jumala on hyvä, niin hyvä, että hän antaa meille syntimme anteeksi. Mutta että hän on niin ylivoimaisen hyvä, että hän haluaa antaa meille jumalallista luontoaan, hän haluaa antaa meille murskavoiton kaikista mahdollisista synneistä jne, ja hän haluaa käyttää meitä työssään ja uskoa meille suuria asioita – siihen meidän on todella vaikea uskoa. Mitä voimme tehdä asialle? Meidän tulee uskoa Raamatun sanaan! Ja uskoa hänen lupauksiinsa! Esimerkiksi näihin: Kol. 1:28; Kol. 1:11; Kol. 1:22; Fil. 4:13; Fil. 4:19; Fil. 2:15; Fil.1:6; Ef. 6:13; Ef. 1:19; Ef. 2:6-7; Ef. 3:19-20. Pysähdytäänpä tämän viimeisen jakeen kohdalla:

".. Näin te tulette täyteen kaikkea Jumalan täyteyttä" Niin, kuka todella uskoo siihen, että Jumala voi ja haluaa tehdä niin suuria tekoja? Voidaan tulla kiusatuiksi ajattelemaan tämän olevan mahtailua. Ajatellaan siis, että suuret ajatukset Jumalan hyvyydestä ja voimasta ovat mahtailua. Ja toisaalta ajatellaan, että pienet ajatukset Jumalasta ovat nöyryyttä?

Ei – tällaiset ajatukset vain sekoittavat, ja sekoitat Jumalan työn omaan työhösi. Se sinun tulee korjata!


Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran nimellä "Ringe tanker om en selv og store tanker om Gud Pienet ajatukset itsestä, ja suuret ajatukset Jumalasta ja hänen työstään sinussa!" BCC: n lehdessä "Skjulte Skatter" huhtikuussa 1951.                                                                                                                        
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.