Aktiivinen kristillisyys

Aktiivinen kristillisyys

Miltä aito kristillisyys näyttää?

4 Minuuttia ·

Mitä on aito kristillisyys?

Vääristelty kristinusko

Maailmassa on yleinen käsitys, että Kristuksen evankeliumi on jotain, mikä kuuluu vain kuolinvuoteelle, siksi ihmiset perustavat toivonsa "valoisaan hetkeen" elämän lopussa. Aivan kuin Jumala olisi kuolleitten Jumala ja niin kuin hän olisi erityisen kiinnostunut sellaisista kaikenlaisissa synneissä eläneistä ruumiista. Nuoret ja voima sitävastoin sopivat erityisen hyvin synnille ja Saatanalle. Jos joku sitten kääntyy Jumalan puoleen vuosien pitkän epäröinnin jälkeen, niin Jumalalla on melkoinen ponnistus saada meidät luopumaan vähä vähältä näistä syntisistä tavoista, jotka ovat niin kiinni meissä.

Nuoret pelkäävät sellaista kristillisyyttä niin, että he pakenevat pois sieltä.

Tavallisesti jumalanpelko ei ulotu sen pitemmälle, kuin että silloin tällöin mennään johonkin kirkkoon tai rukoushuoneeseen kuulemaan saarnaajaa. Muuten vedetään mukana kaikkia syntisiä tapoja, niin kuin kristillisyys olisi jotain itse Saatanasta. Nuoret pelkäävät sellaista kristillisyyttä niin, että he pakenevat pois sellaisesta.

Kristillisyyttä nuorille

Mitä apostoli sitten sanoo kristillisyydestä? Niin: "Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä seuraan Kristusta!" 1. Kor. 11:1. Siinä on päämäärä, jonka voi asettaa itselleen ja jota tavoitella Kristuksessa. Se sopii erinomaisesti nuorille. Ei tarvitse raataa koko ihmiselämää päästäkseen eroon tietystä synnistä. Leikkaa se pois nopealla viillolla; sillä on satoja muita asioita jotka odottavat vuoroaan tulla poistetuksi. Tämä on pyhityksen tie, jota kaikki ristin viholliset vihaavat. Siitä saa voimaa, siinä nuoret viihtyvät; sillä siinä voi asettaa itselleen korkean päämäärän tätä elämää ja tulevaa ajatellen.

Kristillinen elämä on vakaata, rajatonta ja aitoa elämää.

Kristuksen risti on sopiva ja hänen kuormansa on keveä. Kristillinen elämä on vakaata, rajatonta ja aitoa elämää. Jos haluat löytää vakaita ihmisiä, etsi heitä ristin tieltä. Rististä puhuminen ei ole ristiä, vaan puhetta. Risti löytyy, kun elää kieltäen itseään; vihaamalla syntiä ja hylkäämällä sen tietoisesti. Elämän tulee olla oppimme ja oppimme elämäämme.

On suuria lahjakkaita taiteilijoita, joilla on moraaliton vaellus. On myös taitavia saarnaajia, jotka eivät tiedä, mitä Kristuksen risti on hengessä ja totuudessa. Armolahjat eivät ole elämä, vaan vain lahja, joita elämä voi käyttää; joko liha tai Henki. Jos haluat tulevaisuuden ja toivon, seuraa Kristusta; Mutta älä asetu nukkumaan mihinkään saliin. Älä usko, että kristillinen hyvä olo olisi kristillisyyttä. Vain uskon kuuliaisuudella on todellista ja kestävää arvoa. Mitään muuta ei lasketa.

Valo oman sukupolven keskuudessa

Haluan kehottaa jokaista, joka itse vaeltaa ristin tietä, julistamaan sopivalla ja sopimattomalla ajalla, niin että ihmiset voivat saada silmät auki kaikelle epäpyhälle puheelle jumalallisista asioista. Ole valo ajassa, jossa elät, ja tee se paljastamalla hulluus, kun se tulee esille valon enkelin muodossa. Jeesus taisteli koko elämänsä ihmisten kanssa, jotka vääristelivät Jumalan totuuksia.

Käytä aikasi, vakuuta yksi toisensa jälkeen. Ei ole kysymys siitä, että itse tulisi sellaiseksi, jolla on arvoa; vaan että saisi toiset tulemaan joksikin, Jumalalle ja seurakunnalle. Tämän puolesta meidän tulee taistella; toisten pelastus on meidän palkkamme ja seppeleemme eräänä päivänä.

Jumalan seurakunta tarvitsee miehiä ja naisia, jotka ovat "elämän valon" vaikuttamia.

Elämä on ihmisten valkeus. (Joh. 1:4) Kenelläkään ei ole enemmän valoa, kuin mitä hän on elänyt – vaikka teoriat olisivat moninaiset. Raamattukoulussa ei voi antaa oppilaille valoa. Sen sijaan heille voi antaa tietoannoksen, joka paisuttaa. Jeesus antoi opetuslapsilleen opetusta elämän koulussa, öin ja päivin, maalla ja merellä. Tämä oli oikea raamattukoulu. Mitä muuten luonnollisena ihmisenä voi käsittää kirjoituksista, ne voidaan ottaa vastaan aisteilla samoin kuin histoia, maantieto, matematiikka ja kielet.

Jumalan seurakunta tarvitsee miehiä ja naisia, jotka ovat "elämän valon" vaikuttamia.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag|brunstad.org
Ote artikkelista, joka on julkaistu BCC:n seurakuntalehdessä "Skjulta Skatter" vuonna 1924, otsikolla "Elämä on ihmisten valo".

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.