Aktiivinen kristillisyys

Aktiivinen kristillisyys

Miltä aito kristillisyys näyttää?

4 Minuuttia ·

Aktiivinen kristillisyys

Miltä aito kristillisyys näyttää?

4 Minuuttia · Johan Oscar Smith

 

Mitä on aito kristillisyys?

 

 

Vääristelty kristinusko

Maailmassa ajatellaan usein, että Kristuksen evankeliumi on jotain, mikä kuuluu vain kuolinvuoteelle, siksi ihmiset toivovat saavansa "valoisan hetken" elämänsä loppumetreillä. Aivan kuin Jumala olisi kuolleitten Jumala ja hän olisi erityisen kiinnostunut sellaisista kurjista, kaikenlaisissa synneissä loppuun kuluneista raadoista. Nuoret ja voima sitä vastoin sopivat erityisen hyvin synnille ja Saatanalle. Jos joku sitten kääntyy Jumalan puoleen vuosien epäröinnin jälkeen, Jumalalle on hyvin vaikeaa saada häntä luopumaan vähä vähältä kaikista syntisistä tavoista, jotka ovat riippuvat hänessä niin sitkeästi kiinni.

 

Tavallisesti jumalanpelko ei ulotu sen pitemmälle, kuin että silloin tällöin mennään yhteen tai toiseen kirkkoon tai rukoushuoneeseen kuulemaan saarnaa. Muuten pidetään yllä syntisiä tapojaan ryömien polvia myöten mudassa, ikään kuin kristillisyys olisi peräisin itse Saatanasta. Nuoret pelkäävät siinä määrin sellaista kristillisyyttä niin, että he pakenevat kauas pois siitä.

 Kristillisyyttä nuorille

Mitä apostoli sitten sanoo omasta kristillisyydestään? "Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä olen Kristuksen seuraaja!" 1. Kor. 11:1. Sen päämäärän voimme asettaa itsellemme ja sen voimme saavuttaa Kristuksessa. Se sopii erinomaisesti nuorille. Sinun ei tarvitse raataa koko elämääsi päästäksesi eroon jostakin synnistä. Leikkaa se pois nopealla viillolla; sillä on satoja muitakin asioita, jotka odottavat vuoroaan tulla poistetuksi. Tämä on pyhityksen tie, jota kaikki ristin viholliset vihaavat. Siitä saat voimaa; sillä tiellä nuoret viihtyvät, ja sillä tiellä voit asettaa itsellesi korkean päämäärän tätä ja tulevaa elämää varten.

 Voit nähdä suuria, lahjakkaita taiteilijoita, joilla on moraaliton vaellus. Voit niin ikään nähdä taitavia saarnaajia, jotka eivät tiedä, mitä Kristuksen risti on hengessä ja totuudessa. Armolahjat eivät ole elämä, vaan vain lahjoja joita elämä voi käyttää; joko lihassa tai Hengessä. Jos haluat tulevaisuuden ja toivon, seuraa Kristusta; mutta älä asetu nukkumaan mihinkään seurakuntaan. Älä luule, että kristillinen viihtyisyys olisi kristillisyyttä. Vain uskon kuuliaisuudella on todellista ja kestävää arvoa, ei millään  muulla.

 Valo oman sukupolvesi keskuudessa

Haluan kehottaa jokaista, joka itse vaeltaa ristin tietä, julistamaan sitä sopivalla ja sopimattomalla ajalla, niin että ihmiset voivat saada silmänsä auki kaikelle epäpyhälle ja tyhjälle puheelle jumalallisista asioista. Ole valo ajassa, jossa elät, ja tee se paljastamalla hulluus, kun se tulee esiin valon enkelin hahmossa. Jeesus taisteli koko elämänsä sellaisia ihmisiä vastaan, jotka kaikessa vaelluksessaan vääristelivät Jumalan totuuksia.

 Käytä aikasi, vakuuta yhtä ihmistä kerrallaan. Kyse ei ole siitä, että itse tulisit tärkeäksi, sellaiseksi, jolla on arvoa; vaan  pikemminkin siitä,että toisista tulisi arvokkaita Jumalalle ja seurakunnalle. Tämän puolesta meidän tulee taistella; toisten pelastus on meidän palkkamme ja seppeleemme viimeisenä päivänä.

 Elämä on ihmisten valo (Joh. 1:4). Kellään ei ole enempää valoa, kuin mitä hän on elänyt – vaikka teoriat olisivat moninaiset. Raamattukoulussa ei voi antaa oppilaille valoa. Sen sijaan heille voi antaa annoksen tietoa, joka paisuttaa. Jeesus antoi opetuslapsilleen opetusta elämän koulussa, öin ja päivin, maalla ja vesillä. Tämä oli oikea raamattukoulu. Sen, mitä luonnollinen ihminen voi saada irti Raamatun kirjoituksista, hän ottaa vastaan aisteillaan samoin kuin historian, maantiedon, matematiikan ja kielet.

 

 

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag|brunstad.org
Ote artikkelista, joka on julkaistu BCC:n "Skjulta Skatter"- lehdessä vuonna 1924, otsikolla "Elämä on ihmisten valo".

 

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.