7 ihanaa lupausta niille, jotka voittavat

7 ihanaa lupausta niille, jotka voittavat

Mikä on uskollisen elämän palkka?

10 Minuuttia ·

Jumala rakastaa luomakuntaansa. Synti tuhosi sen, mutta nyt Jumalalla on suunnitelma johtaa se takaisin alkuperäiseen, täydelliseen tilaansa, ja hän tulee palkitsemaan ne, jotka auttavat hänta toteuttamaan tämän suunnitelman.

Synti sai alkunsa Saatanan halusta asettua Jumalan yläpuolelle, ja se tuhosi harmonian taivaasta. Nyt Jumala tulee hävittämään kaiken synnin koko luomakunnastaan sellaisella tavalla, että ei ole mahdollista, että sama tapahtuisi uudelleen.

Jumala loi ihmiset sillä ajatuksella, että ihmiset hallitsisivat syntiä (1. Moos. 4:7) Hänen suunnitelmansa on, että ihmiset eläisivät elämänsä vihaten ja vastustaen syntiä, ja sanoen "kyllä" hänelle – niin että he voittaisivat. Sellainen ihminen, joka voittaa synnin omassa elämässään, osoittaa, että Jumalan suunnitelma on täydellinen, ja hän on osaltaan tekemässä työtä synnin raivaamiseksi pois lopullisesti. Jokainen, joka tekee näin, saa maistaa runsasta palkkaa sellaisesta elämästä.

Ensimmäinen fantastinen lupaus: Elämän puu

Jolla on korva, hän kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille: "Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa!" Ilm. 2:7.

Elämän puu on iankaikkisen elämän symboli.

Jumala asetti elämän puun ja hyvän ja pahan tiedon puun muiden puiden joukkoon Eedenin puutarhassa. Hän selitti Eevalle ja Aadamille, että he saivat syödä vapaasti kaikista puista, lukuunottamatta tiedonpuuta. Tämä oli yksinkertainen sääntö.

Mutta Aadam ja Eeva olivat tottelemattomia, ja he tekivät oman tahtonsa mukaan sen sijaan, että olisivat tehneet Jumalan hyvän ja täydellisen tahdon mukaan, ja tämän yksinkertaisen teon myötä synti tuli myös maailmaan. Jos he olisivat sen jälkeen syöneet elämän puusta, he olisivat saaneet iankaikkisen elämän. Silloin synti olisi tullut myös iankaikkisuuteen. Jumala sulki pääsyn elämän puun luokse. (1. Moos. 3:24). He menettivät mahdollisuutensa saada osan iankaikkisesta elämästä.

Joka kerta kun vastustat kiusausta ja voitat synnin, saat palan elämän puun hedelmästä.

Mutta sen perusteella, mitä Jeesus teki sinun puolestasi, elät nyt aikaa, jolloin on jälleen mahdollisuus "syödä" elämän puusta. Mitä se merkitsee? Joka kerta kun teet Jumalan tahdon oman tahtosi sijaan, tartut johonkin iankaikkiseen; sinä olet saanut sydämeesi jotain, jolla on iankaikkista arvoa. Joka kerta kun vastustat kiusausta ja voitat synnin, saat palan elämän puun hedelmästä. Sinä kokoat näin iankaikkista elämää varten uudessa maassa, jonka Jumala luo. (Ilm. 21:1)

Toinen fantastinen lupaus: Toinen kuolema ei vahingoita sinua

«Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille. Sitä, joka voittaa, ei toinen kuolema vahingoita.» Ilm. 2:11.

Toinen kuolema on tulinen järvi. (Ilm. 21:8) Tämä on tuomio kaikille asioille, jotka ovat synnin saastuttamia. Jos joku ei ole käyttänyt mahdollisuuksia elämässään synnin voittamiseksi, toinen kuolema vahingoittaa heitä, koska ketään, joka ei voi kestää tuomion tulta, ei päästetä iankaikkisuuteen.

Sinua, joka olet käyttänyt mahdollisuudet synnin voittamiseen elämäsi aikana täällä maan päällä, toinen kuolema ei vahingoita. Sinä olet tunnistanut synnin, johon tulet kiusatuksi, tuominnut sen, että se ei ole hyväksyttävää sellaiselle, joka tahtoo tehdä vanhurskauden, ja olet vastustanut sitä.

Kolmas fantastinen lupaus: Salattu manna, valkoinen kivi, uusi nimi

«Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja valkoisen kiven ja siihen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.» Ilm. 2:17.

Salattu manna

Salattu manna on jotain, minkä saat jo tässä elämässä. Se kuvastaa salattua elämääsi. Salattu elämäsi on se alue sisälläsi, josta kukaan ei tiedä, mitä siellä tapahtuu; paitsi Jumala ja sinä itse. Kun rukoilet apua salatussa elämässäsi tullessasi kiusatuksi epäpuhtaisiin ajatuksiin, ylpeyteen, valehtelemiseen, jne, saat ravintoa ja voimaa ylhäältä. Se on salattua mannaa, jota annetaan kaikille, jotka sitä rukoilevat; kaikille, joilla on kaipaus tulla vapaaksi synnistä.

Valkoinen kivi ja uusi nimi

Aikana, jolloin Ilmestyskirja kirjoitettiin, valkoinen kivi oli viattomuuden merkki. Jos ihmistä kuulusteltiin oikeudessa rikokssta, merkitsi valkoinen kivi vapautusta syytteestä ja musta kivi syyllisyyttä. Valkoisen kiven vastaanottaminen merkitsee, että olet vapaa syytteestä. Sinut on koeteltu ja havaittu arvolliseksi.

Täällä maan päällä sinun uskosi koetellaan – iankaikkisuudessa se on todistettu; se on kestänyt koetuksen.

Valkoinen kivi on symboli siitä, miksi olet tullut, kun uskollisuuden ja päättäväisyytesi kautta olet päässyt synnin hallitsijaksi. Sinulla on kivenkova usko ja puhtaus. Täällä maan päällä sinun uskosi koetellaan – iankaikkisuudessa se on todistettu, se on kestänyt koetuksen. Uusi nimesi on kirjoitettu tähän kiveen, joka on tehty piinkovasta uskosta.

Tämä nimi kuvastaa taisteluita, joissa olet ollut, ja kärsimyksiä, jotka olet kestänyt. Se kuvastaa sitä, miksi olet tullut uskollisuutesi ja Jumalan armon kautta. (2. Piet. 1:4) Tiedät, mitä taisteluita sinun piti kestää päästäksesi sinne, ja sinä tunnistat välittömästi nimesi. Se on lopullinen symboli voitosta ja muuttumisesta.

Neljäs fantastinen lupaus: Valta hallita pakanoita, rautainen sauva ja aamutähti

«Joka voittaa ja loppuun asti ottaa vaarin minun teoistani, sille minä annan vallan hallita pakanoita. Hän on paimentava heitä rautaisella sauvalla, hän särkee heidät kuin saviastiat. Sen vallan minäkin olen saanut Isältäni. Ja minä annan hänelle aamutähden.» Ilm 2:26-28

Valta hallita pakanoita – rautainen sauva

Maailmassa on paljon vääryyttä. Vääryys lisääntyy tässä maailmassa, kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Mutta ne, jotka voittavat, tulevat hallitsemaan maan päällä yhdessä Jeesuksen kanssa tuhatvuotisessa valtakunnassa. (Ilm. 20:6) Sinä voit olla mukana järjestämässä kaikkea tätä, vapauttamassa syyttömiä ihmisiä, jotka kärsivät sorron ja hyväksikäytön alla. Silloin sinun pitää "särkeä joitain saviastioita". Silloin tarvitset "rautaisen sauvan". Tilanteisiin puuttuminen ja asioiden uudelleen järjestäminen vaatii "rautaista sauvaa".

Koulutuksen kautta voit saada otteen tästä rautaisesta sauvasta. Kun alat hallita syntiä omassa elämässäsi, se on harjoituskenttä; juuri siellä saat vallan. Kuinka voit osallistua maailman parantamiseen, ellet ole oppinut voittamaan synnin ja pimeyden voimia? Rautainen sauva symbolisoi sitä valtavaa voimaa, mikä on voittavassa elämässä!

Kun alat hallita syntiä omassa elämässäsi, se on harjoituskenttä; juuri siellä saat vallan.

Aamutähti

Pietari kuvailee aamutähteä "…profeetallinen sana…joka loistaa pimeässä paikassa, kunnes päivä valkenee ja kointähti syttyy teidän sydämissänne". (2. Piet. 1:19)

Profeetallinen sana on Jumalan sana, ja kun annat sanan loistaa niihin pimeisiin alueisiin elämässäsi ja saat synnin, joka asuu siellä, valoon, ja olet nöyrä ottamaan armon vastaan ja käyttämään sitä saadaksesi voiton synnistä, jonka löydät, silloin aamutähti syttyy sydämessäsi. Valo korvaa pimeyden, ja koko olemuksesi muuttuu valoisaksi. Sitä mukaa kun useampia alueita elämässäsi puhdistuu synnistä, tulet loistamaan kirkkaammin ja kirkkaammin, kunnes aamutähti on sinun. Valo täyttää olemuksesi (Sananl. 4:18)

Viides fantastinen lupaus: Valkoiset vaatteet ja elämän kirja

«Se, joka voittaa puetaan siis valkoisiin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeään elämän kirjasta, ja minä tunnustan hänen nimensä Isän edessä ja hänen enkeliensä edessä.» Ilm. 3:5.

Valkoiset vaatteet

Sinulle, joka olet voittanut synnin, Kristuksen morsiamelle, on hyvin sopivaa, että sinulla on vaatteet, jotka ovat "vailla tahraa, ryppyä tai muuta sellaista, pyhän ja nuhteettoman." Ef. 5:27. Koska olet pitänyt itsesi puhtaana synnistä, valkoiset vaatteet todistavat puhtaudestasi iankaikkisuudessa. Kuuliaisuutesi, uskollisuutesi ja kärsivällisyytesi ansiosta olet voittanut, ja sinulla on oikeus käyskennellä Jeesuksen kanssa valkoisissa vaatteissa. (Ilm. 19:8)

Elämän kirja

Lähtökohtaisesti kaikken nimet on kirjoitettu elämän kirjaan. Jokainen ihminen, joka on syntynyt, on määrätty iankaikkiseen elämään. Synti saa aikaan sen, että nimi poistetaan kirjasta. (2. Moos. 32:32-33) Jos haluat, että nimesi pysyy elämän kirjassa, sinun pitää voittaa synti. Jeesus sanoo: "Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne ja ne seuraavat minua. Minä annan heille iankaikkisen elämän. He eivät ikinä joudu hukkaan, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni." Joh. 10:27-28. Tien voittoon synnistä on meidän edellä juoksijamme ja paimenemme selvästi viitoittanut. Sinun pitää vain olla halukas seuraamaan häntä tällä tiellä.

Kuudes fantastinen lupaus: Pylväs Jumalani temppelissä

«Joka voittaa, siitä minä teen pylvään Jumalani temppeliin, eikä hän enää koskaan lähde sieltä ulos. Minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, uuden Jerusalemin, joka laskeutuu taivaasta minun Jumalani luota, ja oman uuden nimeni.» Ilm. 3:12.

Kuinka tullaan pylvääksi

Pylväs pystyy kantamaan; se on horjumaton. Samoin on sinun laitasi, kun voitat. Sinusta tulee pylväs. Riippumatta siitä, mitä koet elämässä, mitä koetuksia ja kiusauksia tulet kohtaamaan, et koskaan menetä uskoa. Sinä olet kykenevä kantamaan mitä tahansa.

Mutta se ei ole niin yksinkertaista, että saatuasi yhden voiton tulisit pylvääksi. Ei, on kirjoitettu: "Joka voittaa, siitä minä teen pylvään." Tämä on prosessi. Joka voittaa ja voittaa taas ja yhä uudelleen. On kysymys voittoelämästä. Uskollisuutesi koetuksissa ja kiusauksissa muokkaa sinusta pylvään, joka tulee vahvemmaksi ja vahvemmaksi. Silloin tulet osaksi Jumalan temppeliä, joka on kuvattu Ilmestyskirjassa 21. Sinusta tulee pylväs, joka voi myös vahvistaa, kantaa ja tukea toisia. Olet hyödyllinen ase Jumalalle.

Riippumatta siitä, mitä koet elämässä, mitä koetuksia ja kiusauksia tulet kohtaamaan, et koskaan menetä uskoa.

Jeesus ottaa meidät omikseen

Uusi Jerusalem on Kristuksen morsian. (Ilm. 21:2, 9-11) Kirjoittamalla sinuun Jumalan nimen, uuden Jerusalemin nimen ja oman uuden nimensä, Jeesus ottaa sinut omakseen. Se on yhteen kuulumisen merkki. Kun olet taistellut syntiä vastaan, kestänyt ja voittanut sen, aivan niin kuin hän voitti, kun hän oli lihassa ja veressä, kuten me täällä tässä maailmassa, silloin kuulut yhteen Jeesuksen ja hänen Isänsä kanssa. Tällaisen lupauksen ihanuutta ei voi verrata mihinkään muuhun.

Seitsemäs fantastinen lupaus:Istua kanssani valtaistuimellani

«Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittanut ja istuutunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen.» Ilm. 3:21.

Hallitseminen Jeesuksen kanssa

Jumalan armo antaa sinulle mahdollisuuden tulla osaksi Kristuksen morsianta! Osana Kristuksen morsianta tulet istumaan hänen kanssaan hänen valtaistuimellaan ja tuomitsemaan ja hallitsemaan pakanoita! Viisauden, jota tarvitset voidaksesi tehdä sen, voit saada ainoastaan oppimalla voittoelämää elämällä. (Viisauden kirja 1:3-4)

Kun on kyse siitä, kuinka paljon viisautta saat, niin se riippuu pelkästään sinusta itsestäsi. Saat lukuisia mahdollisuuksia elämässäsi synnin voittamiseen. Jokainen näistä mahdollisuuksista, näistä koetuksista, on mahdollisuus kasvaa lisää Kristuksen hyveissä ja saada lisää iankaikkista arvoa.

Kun on kyse siitä, kuinka paljon viisautta saat, niin se riippuu pelkästään sinusta itsestäsi.

Henkilökohtaisesti en halua olla viimeinen, joka juuri ja juuri pääsee sisään himmeästi tuikkivana tähtenä. Haluan loistaa auringon valoa! Se on ainoa oikea tapa kiittää Jumalaa, ja kunnioittaa häntä uskomattomasta, valtavasta elämästä ja iankaikkisuudesta, johon hän on minut kutsunut, ja hänen ehtymättömästä hyvyydestään ja rakkaudestaan.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.