5 asiaa, joista voit kiittää joka tapauksessa

5 asiaa, joista voit kiittää joka tapauksessa

Lue, miten voit aina olla iloinen ja kiitollinen, tilanteesta ja tunteistasi riippumatta.

5 Minuuttia ·

Elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista. Jotkut päivät ovat tervan juomista ja tunteet ovat maassa. Toisella kertaa aurinko paistaa ja elämä on hyvää.  Mutta sinä, joka elät Jumalalle, voit aina olla kiitollinen – riippumatta siitä, mitä tunnet. Ja ehkä se voikin muuttaa kaiken päälaelleen?

”Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa.” 1. Tess. 5:18.

Se, mikä kiitollisuudessa on niin erityistä, on että tämänkaltaisilla ajatuksilla on aivan ainutlaatuinen vaikutus meihin. Arvostelulla, valittamisella ja raskasmielisyydellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin paeta sellaisesta ihmisestä, joka valitsee kiittämisen kaikkein rankimmissakin tilanteissa. Eikö se olekin hyödyllinen ase pitää mukanaan.

Sinulla on todella jotain, mistä olla kiitollinen riippumatta siitä, minkälainen tilanne tai millaiset tunteet sinulla on. Lue eteenpäin löytääksesi sen!

1. Olet saanut elämän!

Sinä elät. Se ei ole mikään sattuma. Jumala päätti, että juuri sinä tulisit elämään maan päällä pienen hetken, ja hän antoi sinulle mahdollisuuden elää hyvää ja rikasta elämää. Se, joka elää Jumalan tahdon mukaan, kokee, että elämä on juuri sellaista.

Ei siinä kaikki, että hän antoi sinulle elämän. Hän on myös antanut hyviä neuvoja ja suuntaviivoja, kuinka sinun tulee elää. Sitä ei tarvitse lainkaan epäillä. Voit vain avata Raamatun löytääksesi Jumalan lait, ja joka ainut niistä on 100% totta ja ajankohtainen. ”…ja joka muita virvoittaa, se itsekin virvoittuu.” Snl. 11:25. ”Joka tahtoo rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä, hillitköön kielensä pahasta.” 1. Piet. 3:10.

Ajattele, että Jumala näki kaiken tämän vaivan sinun tähtesi. Hän rakastaa sinua niin paljon, että antoi sinulle elämän, kauniin paikan, missä elää (maapallo) ja omat täydelliset lakinsa, joiden mukaan voit elää. Se on kiittämisen arvoista.

2. Et ole milloinkaan yksin

On helppo tuntea itsensä yksinäiseksi pakottavassa kiireessä, usein pinnallisessa maailmassa. Jokainen on varmasti kokenut, ettei kukaan ymmärrä minua, kukaan ei tunne minua, kukaan ei todella välitä minusta. Tunteen siitä, että olen ulkopuolinen. Silloin voit lohduttautua sillä, että sinulla on aina ystävä, tuki ja isä kanssasi. Riippumatta siitä, missä asut, minne matkustat tai mitä teet, Jumala on läsnä. Sinua varten. Daavid kirjoittaa tästä:

”Sinä tiedät, milloin minä istun ja milloin nousen, sinä ymmärrät ajatukseni kaukaa. Polkuni ja makuusijani sinä olet vaaksalla mitannut, kaikki minun tieni ovat sinulle tutut.” Ps. 139:2-3.

Jumala valvoo ja vahvistaa sinua. Hän rakastaa sinua eikä siksi anna sinun koskaan olla yksin. On turvallista asua hänen käsivarsillaan. Siitä on syytä kiittää.

3. Voit iloita koetuksessa

Kukaan ei elä elämäänsä ilman tuskia. Kun tulee vaikeita tilanteita, voit ehkä tulla kiusatuksi epäilemään sitä, että Jumala tietää, mikä sinulle on parasta, kun hän sallii tämän tapahtuvan sinulle. Totuus on se, että juuri siksi tulet koetelluksi – tullaksesi osalliseksi jumalallisesta luonnosta.

Jumala tietää tarkoin, minkälaisia tilanteita tarvitset tullaksesi koulutetuksi taivasta varten. Jos uskot tämän, voit iloita keskellä inhimillisesti vaikeita aikoja. Asiat, joita toiset ihmiset murehtivat, joissa he stressaantuvat ja katkeroituvat, voivat koitua sinulle pelastukseksi. Löydät itsesi ja oman tahtosi ja pääset vähitellen eroon luonnossasi asuvasta synnistä. Jumalan hyvät hedelmät tulevat sen sijaan esiin! Silloin on hyvä syy iloita koetuksessa – koska se johtaa sinut lähemmäksi taivasta.

”Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte monenlaisiin koetuksiin.” Jaak. 1:2.

Ajattele, että sinulla on syytä iloita tilanteissa, joita toiset ihmiset pitävät taakkana. Jumala tietää tarkoin, mitä tarvitset ja hän auttaa sinua koko ajan! Siitä on syytä kiittää.

4. Jumala rakastaa sinua huimaavan paljon

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joh. 3:16.

Tämän jakeen voit ottaa itsellesi täysin henkilökohtaisesti. Jumala ajatteli sinua, kun hän lähetti Jeesuksen, rakkaan Poikansa, maan päälle ihmisenä, jotta sinä pelastuisit. Jeesuksen tähden sait mahdollisuuden saada kaikki tekemäsi synnit täysin anteeksi ja aloittaa uuden elämän. Sait mahdollisuuden elää niin kuin hän, Jeesus itse, vapaana synnistä (Room. 6:22)! Jeesus haluaa niin mielellään kaltaisiaan veljiä ja sisaria – sellaisia, jotka kulkevat samaa tietä ja etsivät Jumalan tahtoa kaikissa asioissa.

Jumala rakasti meitä niin suuresti, ettei hän halunnut meidän enää elävän synnissä. Hän uhrasi oman Poikansa, Jeesuksen, ja lunasti siten meidät vapaiksi synnin orjuudesta. Siitä on syytä kiittää.

5. Sinulla on fantastinen toivo tulevaisuudesta

Voit iloita tulevaisuudesta! Kun olet antanut koko elämäsi, myös oman tahtosi, Jumalalle, sinulla on valtava toivo tässä elämässä ja erityisesti ikuisuudessa.

Eräänä päivänä kohtaat rakkaan Jeesuksesi veljenäsi. Taivaassa saat kohdata kaikki muut, jotka elivät samanlaista opetuslapsen elämää kuin sinä, ja voit juhlia yhdessä heidän kanssaan siellä! Sitten pääset uuteen maahan ja saat elää uudessa maailmassa, missä Jumalan oma Henki on läsnä, eikä syntiä enää ole. Kaikki uudessa maassa tapahtuu uskossa, toivossa ja rakkaudessa (Ilm. 21:1-3; 1. Kor. 13:13).

Jos olet ottanut vastaan kutsusi ja elät Jumalalle täällä maan päällä, voit odotuksen hengessä ajatella päivää, jolloin pääset Jeesuksen mukaan, kun hän hakee veljensä ja sisarensa. Ajattele olla valittu sellaiseen! Mikä toivo! Siitä on syytä olla kiitollinen.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.