24 raamatunlausetta vahvistamaan sinua koulussa

24 raamatunlausetta vahvistamaan sinua koulussa

Me kaikki kohtaamme haasteita koulussa. Tässä on joitakin raamatunlauseita koululaisille!

6 Minuuttia ·

Innostavia raamatunjakeita sinulle koulussa

Oletko valmis kohtaamaan kouluarjen?

Meillä kaikilla lienee erilaisia tuntemuksia, kun ajattelemme koulunkäyntiä: Joku rakastaa sitä, toisella on vähän enemmän hankaluuksia, jotkut meistä rakastavat rutiineja ja vaatimuksia, jotkut meistä kammoksuvat koulua joka päivä. Riippumatta siitä, mitä me tunnemme, tiedämme varmuudella, että koulu tuo meille haasteita. Opetuslapsina tiedämme kohtaavamme koulussa kiusauksia. Meidän ei kuitenkaan tarvitse lainkaan pelätä niitä  – kun meillä on oikeat aseet hallussamme. Niiden avulla voimme voittaa jokaisen kiusauksen! Tämä mielessämme olemme koonneet sinulle, joka käyt koulua, muutamia raamatunjakeita, jotka käsittelevät joitakin tavallisia alueita, joita oppilaat kohtaavat arjessa. Toivomme, että ne innostavat ja vahvistavat kaikkia niissä tilanteissa, joiden tiedämme tulevan koulun arjessa. Kunpa nämä aseet johtaisivat meidät aina voittoon Kristuksessa!

”Kiitos Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!” 2. Kor. 2:14.

Ihmispelko

Ihmispelko on oikeastaan murehtimista siitä, mitä ihmiset ajattelevat sinusta. Kristillinen uskomme tarkoittaa, että meidän on joskus mentävä täysin päinvastaiseen suuntaan kuin siihen, mitä ympärillämme tapahtuu. Huono puhe. Siveettömyys. Sellaisten asioiden suvaitseminen, jotka ovat ristiriidassa Jumalan Sanan kanssa. Turhamaisuus. Ylimielisyys. Nämä voivat olla arkea toisille, ja meidän voi olla todella vaikea vastustaa niitä, vaikka ei tarvitsisi tehdä muuta kuin mennä pois. Voi olla vaikea niellä sitä, että ihmiset halveksivat meitä tai eivät erityisesti arvosta meitä. Nämä raamatunjakeet antavat sinulle voimaa tehdä oikein joka kerta, kun olet koulussa, riippumatta siitä, mitä ihmiset ajattelevat!

”Jumalaan minä luotan, enkä pelkää. Mitä ihminen minulle tekisi?” Ps. 56:12.

”Enkö minä olekin käskenyt sinua: Ole luja ja rohkea! Älä säiky äläkä kauhistu, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin." Joos.ua 1:9.

”Ihmisiäkö minä nyt taivuttelen puolelleni vai Jumalaa? Tai pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi? Jos vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.” Gal. 1:10.

”Mitä teettekin, tehkää se sydämestänne niin kuin Herralle eikä ihmisille.” Kol. 3:23.

”Älä pelkää, sillä minä olen kanssasi. Älä pälyile ympärillesi, sillä minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.” Jes. 41:10.

”Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen.” 2. Tim. 1:7.

”Ihminen ei näe niin kuin Herra näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen." 1. Sam. 16:7.

Stressi/Murehtiminen

On paljon asioita, jotka voivat stressata ja ahdistaa opiskelijaa. Hyvät arvosanat, oikea ajankäyttö, läksyt, talous, tulevaisuuden suunnitelmat, vapaa-ajan käyttö jne. On paljon asioita, jotka vaativat omansa. On kuitenkin hyvä tietää, että meillä on kallio, jolla voimme seistä jopa näissä käytännön asioissa. Tässä joitakin raamatunlauseita vahvistamaan sinua koulussa:

”Minun Jumalani on täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa olevan rikkautensa mukaan Kristuksessa Jeesuksessa.” Fil. 4:19.

”Älkää olko mistään huolissanne, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalan tietoon, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Fil. 4:6-7.

”Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä hän pitää teistä huolen.” 1. Piet. 5:7.

”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä.” Matt. 6:33.

”Jos poikkeat oikealle tai vasemmalle, kuuluu takaa korviisi nämä sanat: "Tässä on tie, tätä kulkekaa." Jes. 30:21.

On vanhurskasta välittää tärkeistä asioista kuten koulu ja työ, mutta sinun on oltava varuillasi, etteivät nämä asiat varasta rauhaasi ja iloasi.

Ryhmäpaine

Monet oppilaat kokevat ryhmäpainetta, voimakkaita vaikutuksia, jotka painostavat tekemään asioita, jotka ovat vastoin Hengen lakeja ja ovat ristiriidassa omantuntomme ja vakaumuksemme kanssa. Jotta voisimme taistella oikein ja toimia vanhurskaasti, meidän on todella voitava nähdä ja ymmärtää, kuinka tärkeää on seistä Jumalan kasvojen edessä puhtaalla omallatunnolla, vaikka se merkitsisi häpeää. Sinun on täytynyt tehdä luja ja tietoinen päätös siitä, että haluat kantaa häpeän Jeesuksen tähden. Todennäköisesti tulet kokemaan ryhmäpainetta koulussa, mutta nämä raamatunjakeet voivat auttaa sinua pitämään kiinni siitä, mikä on oikein.

”Älkää mukautuko tämän maailmanajan menoon, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.” Room. 12:2.

”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja kaikella voimallasi.” 5. Moos. 6:5.

”Älkää eksykö! "Huono seura hyvät tavat turmelee." 1. Kor. 15:33.

”Onhan parempi, jos niin on Jumalan tahto, kärsiä hyväntekijänä kuin pahantekijänä.” 1. Piet. 3:17.

”Kiinnittäkää mielenne siihen, mikä on ylhäällä, älkää siihen, mikä on maan päällä. Tehän olette kuolleet, ja teidän elämänne on Kristuksen kanssa kätkettynä Jumalassa. Kun Kristus, teidän elämänne, ilmestyy, silloin tekin ilmestytte hänen kanssaan kirkkaudessa.” Kol. 3:2-4.

Meidän tulee olla uskollisia pitääksemme itsemme puhtaina maailman hengestä:

Paavali kirjoitti nuorelle työtoverilleen Timoteukselle: ”Pakene nuoruuden himoja!” 2. Tim. 2:22. Mutta kun olet keskellä suurta maailmaa, ja ympärilläsi tapahtuu kaikkea mahdollista, asioita, jotka pommittavat sinua joka taholta, tämä yksinkertainen kehotus voi vaikuttaa ylenpalttiselta ja jopa mahdottomalta seurata. Mutta jos sidomme nämä Jumalan sanat sydämeemme ja mieleemme, meillä on aseita, jotka takaavat sen, että voimme paeta maailmassa vallitsevia epäpuhtaita henkiä ja voittaa ne. Silloin voimme seistä puhtaina voittajina keskellä tätä pahaa maailmaa!

”En rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta vaan että varjelisit heidät pahasta.” Joh. 17:15.

”Kaiken minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.” Fil. 4:13.

”Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus. Jumala on uskollinen. Hän ei salli teitä kiusattavan enempää kuin kestätte, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.” 1. Kor. 10:13.

”Lopuksi: vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevässä voimassaan!” Ef. 6:10.

”Sillä Herran silmät tarkkailevat koko maata vahvistaakseen niitä, jotka ehyellä sydämellä ovat antautuneet hänelle." 2. Aik. 16:9.

”Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teitä pahasta.” 2. Tess. 3:3.

Toivomme kaikille koulua käyville onnea, ja halumme on, että nämä raamatunjakeet voivat auttaa ja innostaa sinua! Jumala varjelkoon ja vahvistakoon sinua ja siunatkoon sinua kaikessa, mitä teet. Pidä hänet ensisijalla elämässäsi, jolloin tiedät onnistuvasi!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.