15 sitaattia Elias Aslaksenilta etsivälle kristitylle

15 sitaattia Elias Aslaksenilta etsivälle kristitylle

Yhtenä Brunstadin Kristillisen Seurakunnan tukipilareista Elias Aslaksen toimi täydellisenä työparina Johan Oscar Smithin kanssa, ja hänellä oli aivan erityinen puhetyyli kokouksissa.

4 Minuuttia ·

Yhtenä Brunstadin Kristillisen Seurakunnan tukipilareista Elias Aslaksen toimi täydellisenä työparina Johan Oscar Smithin kanssa, ja hänellä oli aivan erityinen puhetyyli kokouksissa.

Aslaksen oli lahjakas puhuja ja sanaseppo, mutta se ei ollut syy siihen, että hänen sanoillaan oli niin paljon syvyyttä. Pikemminkin syvä noyryys ja elämä Jumalassa olivat mahdottomia kätkeä. Nämä sitaatit tuovat esille pienen osan siitä viisaudesta ja elämästä, josta hän oli tullut osalliseksi.

Miksi olla kristitty?

Kristittynä oleminen on ainoa mahdollinen tapa tehdä jokaisesta ihmisestä, kaikkein onnettomimmista ja kurjimmistakin, täydellisen onnellisia.

Rukoilkaa lakkaamatta

Jos haluat saada elämän ja yhä lisää elämää, jatkuvaa edistystä, enemmän ja enemmän puhdistusta ja Kristuksen kuvaksi muuttumista – jos haluat jatkuvasti eteenpäin, askel askeleelta, silloin rukoile ja jatka rukoilemista, rukoile lakkaamatta!

Jumala antaa nöyrille armon

Nöyryys on kaiken pelastuksen peruslaki, ja nyt tämä valo on minulle elävä, että syvemmässä ymmärryksessä ei ole mitään muuta asiaa. Jumala antaa nöyrälle armon ja sillä, mitä ihmiset ajattelevat ja ovat minusta mieltä, ei ole mitään merkitystä. Ylpeä tai ylimielinen tai itsessään viisas saa Jumalasta vastustajan.

Nöyryyden laki

Se, joka vapaaehtoisesti menee alas omasta halustaan, ylennetään…Jos on hyvin vähän nöyrä, silloin onnistuu hyvin vähän, ja jos on erityisen nöyrä, silloin onnistuu erityisen hyvin.

«Kaikella nöyryydellä ja pitkämielisyydellä»

Raamatussa ei ole liioittelua. … "Kaikella nöyryydellä ja pitkämielisyydellä" – silloin on juurtunut ja perustunut nöyryyteen ja pitkämielisyyteen, silloin on niin, että yksinkertaisesti ei voi muuta kuin olla nöyrä ja pitkämielinen.

Kuuliaisuus ilman ymmärrystä

Jotkut ymmärtävät kuuliaisuuden niin, että kun he itse henkilökohtaisesti ovat yksimielisiä sen kanssa, mitä Raamatussa on kirjoitettu, niin silloin he ovat kuuliaisia. Mutta silloinhan se ei ole kuuliaisuutta, kun ymmärrän sen. Sehän on oman ymmärrykseni mukaan tekemistä.

Ahdistukset ja koetukset

Ahdistukset ja koetukset ovat jotain kaikkein hyödyllisintä, mitä koko kristillisessä elämässä on, koska kaikki ahdistukset ja koetukset osoittavat meille täydellisen selvästi ja vakuuttavat meidät täydellisesti siitä, kuinka meidän laitamme on. … Totuus on nimittäin se, että Jumala ei lähetä meille vaikeuksia. Voimme sanoa: Eivätkö ahdistukset sitten ole vaikeuksia? Eivät, kaukana siitä! Ne ovat apu nähdä kuinka meidän laitamme on.

Ei vaikeuksia!

Vaikeudet me teemme itse, siten että emme tee sen mukaan kuin Raamattu opettaa meitä – ja Raamattu opettaa meitä kaikissa mahdollisissa tilanteissa, kuinka Jumala tahtoo meidän suhtautuvan. Ja kun me teemme sen, meillä ei koskaan ole vaikeuksia.

Uskolla ei ole mitään tekemistä yrittämisen kanssa

Kun sanomme yrittävämme, niin se on sama kuin epäusko, koska se tarkoittaa silloin, että ehkä se onnistuu ja ehkä ei – ja se on sataprosenttista epäuskoa.

Elävä usko

Usko elämän sanoihin on suurin voima, mikä on olemassa maailmankaikkeudessa.

Kaikki yhdessä vaikuttaa meidän parhaaksemme

Murehtiminen ei tule kuuloonkaan. On mahdotonta murehtia. Uskon Room. 8:28:aan, siksi se ei tule kuuloonkaan. Se on mahdottomuus. Room. 8:28:aan uskominen saa aikaan ylenpalttisen onnellisuuden joka yö ja päivä kaikissa mahdollisissa olosuhteissa, ahdistuksissa ja asioissa.

Onni

Raamatun tarkoituksena on, että meistä tulisi täydellisen onnellisia, ei vain myötäkäymisen päivänä. Silloin myös jumalattomat ihmiset ovat iloisia ja laulavat. Voimme kuitenkin olla onnellisia jatkuvasti – vastoinkäymisen päivänä, ahdistuksen päivänä – aina – ilman poikkeusta.

Älkää tuomitko

Ja Jeesuksen sanat kuuluvat: Älkää tuomitko. Ei ole kirjoitettu: Älkää tuomitko liian kovasti, ja älkää olko liian taipuvaisia tuomitsemaan, ja älkää olko niin nopeita tuomitsemaan. Sellaista ei ole kirjoitettu. On kirjoitettu: Älkää tuomitko – ÄLKÄÄ – piste. Ei ollenkaan, ei ainuttakaan poikkeusta, se on Jumalan sanaa, ne ovat Jeesuksen sanoja.

Vapaus synnin tekemisestä (Joh. 8:31-36)

Synnin tekeminen on sitä, että tekee sellaista, minkä tietää etukäteen olevan vastoin Jumalan sanaa ja tahtoa. Se on kiusauksessa lankeamista. Tästä tekstistä käy selvästi ilmi, että Kristus haluaa tehdä meidät vapaaksi siitä – aivan kokonaan. Ja se taas on sama kuin voittoisan elämän eläminen, ja ihanampaa vapautta emme voi ajatellakaan: Aina voitto! Ei koskaan syntiä!

Aina voitto (2. Kor. 2:14)

Tämä on täsmälleen sama kuin: Ei koskaan tappiota! Ei koskaan syntiin lankeamista! Ei koskaan periksi antamista minkäänlaiselle synnille! Ei koskaan vihastumista, ei koskaan loukkaantumista, ei koskaan murehtimista mistään asiasta! Mikä vapautus! Mikä siunaus! Siten Jumala siunaa kaikkia ja jokaista, joka on kokosydäminen ja nöyrä sydämeltään.

Sitaatit on otettu kirjoista "Siste taler" (Elias Aslaksenin viimeisiä puheita), «Guds veier til himmelen" (Jumalan tiet taivaaseen), «Den kristnes liv" (Kristityn elämä), «Velsignelsenes evangelium" (Siunauksen evankeliumi) ja «Sann frihet" (Tosi vapaus).
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norway | brunstadchurch.us

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.