11 syytä, miksi ehdottomasti kannattaa olla kristitty

11 syytä, miksi ehdottomasti kannattaa olla kristitty

Tämä on rikasta ja antoisaa elämää!

6 Minuuttia ·

Kristittynä sinulla on opiskelupaikka korkeimmassa mahdollisessa koulussa – Siionin Korkeakoulussa. Tässä elämässä saamasi koulutus ja opetus valmistaa sinua hallitsemaan tulevassa maailmassa yhdessä Jeesuksen ja hänen pyhiensä kanssa. Ei ole olemassa tämän korkeampaa kutsumusta tai päämäärää elämässä!

Mutta mitä käytännössä merkitsee olla kristitty? Luemme Apostolien teoista 11:26, että opetuslapsia kutsuttiin kristityiksi. Kristitty on siis opetuslapsi. Jeesus sanoi: "Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua." Luuk. 9:23. Kristityn elämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että kiellän oman tahtoni ja teen sen sijaan Jumalan tahdon, joka päivä.

Mikä sitten tekee tästä elämästä niin antoisan? Mikä tekee kristityn elämästä kaikkista parhaan mahdollisen? Seuraavassa on esitetty yksitoista uskomatonta etua kristitylle.

1. Kaikki syntisi ovat anteeksi annetut.

Yksi osa kristityksi kääntymistä on se, että sinun pitää tunnustaa syntisi Jeesukselle ja rukoilla anteeksiantoa. Katso 1. Joh. 1:9. Jos olet tehnyt syntiä toisia ihmisiä vastaan, pitää sinun selvittää myös se. Mitä nopeammin sen teet, sitä parempi. Anteeksianto on suuri ilo ja helpotus! Sinun ei tarvitse enää kantaa syyllisyyden taakkaa aikaisemmista synneistäsi, olivatpa ne kuinka suuria tai pieniä tahansa. On valtava ilo, kun tiedät, että asiasi ovat järjestyksessä Jumalan ja ihmisten kanssa. Anteeksiannon myötä vapaudumme todellakin iankaikkisesta kadotuksesta ja tulemme sovitetuiksi itse Jumalan kanssa!

2. Saat apua lopettaa kokonaan tietoisen synnin tekemisen!

Vielä parempi uutinen on, että pelastuksemme ei pääty anteeksiantoon. Kristittynä saat todella apua, niin että sinun ei koskaan enää tarvitse tehdä tietoista syntiä. Anteeksianto on valtava lahja, mutta kuinka paljon suurempaa onkaan saada apua Jeesukselta koetuksen hetkessä, ennen kuin lankeat syntiin? Katso Hepr. 2:18 ja Hepr. 4:15-16. Voit todellakin tulla vapaaksi synnistä!

3. Pyhä Henki alkaa opettaa sinua ja vapauttaa sinua itsestäsi.

Henki paljastaa sinulle joka päivä lisää syntisestä luonnostasi: itsepäisyyttä, ylpeyttä, vaatimusta toisia kohtaan, kateutta, laiskuutta, jne. Lue Joh. 16:13. Nämä asiat ovat syvällä luonnossamme. Henki johtaa meitä kieltämään itsemme näillä alueilla ja (vielä enemmän) ottamaan ristimme joka päivä, juuri niin kuin Jeesus sanoi. Kun nämä synnit alkavat kuolla, Kristuksen hyveet alkavat vähitellen kasvaa ja ottaa niiden paikan. Mikä siunaus se onkaan, ettemme enää ole himojemme johdettavissa! Nämä hyveet ovat osa jumalallista luontoa, iankaikkista elämää, joka meille on luvattu (2. Piet. 1:2-8)!

4. Sisälläsi on rauha ja ilo, joita mikään ei voi ottaa pois.

Kun elät tätä voittoisaa elämää, sydämessäsi on rauha – Jeesuksen rauha. Kukaan tai mikään ei voi ottaa sitä sinulta! Sellaiset Raamatun jakeet kuin Room. 8:28 ja Psalmi 23:1, voivat auttaa sinua juuri silloin, kun tunnet painetta elämässäsi joka puolelta. Sinä tiedät, että Jumalalla on valta! Hän ohjaa tarkasti jokaisen yksityiskohdan elämässäsi, ja sinulla voi olla täydellinen luottamus hänen huolenpitoonsa.

5. Jeesus on voimallinen auttaja ja ystäväsi!

Jeesus tietää millaista on omistaa inhimillinen luonto ja tulla kiusatuksi – ja hän oli ensimmäinen, joka voitti sen, joka ainoa kerta. Hän voi auttaa sinua tekemään saman. Lue Hepr. 2:18 ja Hepr. 4:15-16. Hän on rinnallasi, valmiina auttamaan. Myös sinä voit voittaa jokaisen kohtaamasi kiusauksen! Voit heittää kaikki murheesi hänen päälleen. Mitä enemmän avaat sydäntäsi hänelle siinä, mitä koet sellaisena hetkenä, sitä läheisemmäksi muodostuu suhteesi häneen. Hän on luvannut, ettei hän koskaan päästä otettaan sinusta tai hylkää sinua.

6. Maallisista ja materiaalisista tarpeistasi pidetän huolta.

Raamatussa luvataan, että jokaisen opetuslapsen maalliset tarpeet täytetään. Lue Matt. 6:31-33. Tarkoittaako se, että lopetat työn tekemisen lukeaksesi Raamattua koko päivän? Ei. Se ei myöskään takaa, että eläisit luksuselämää. Mutta se tarkoittaa, että sinulla on aina kaikkea riittävästi. Sinun ei tule – eikä tarvitse – enää koskaan olla huolissasi maallisista tarpeistasi.

7. Elämästäsi tulee vakaata.

Usko Jumalaan ja Raamattuun tekee sinusta vakaan ihmisen, jolla on jalat maan päällä. Lue Ef. 4:14. Et ole tunteikkaiden tilanteiden, vahvojen ihmisten tai uusimpien sosiaalisen median trendien heiteltävissä. Sinun ei tarvitse olla kynnysmattona. Opit menemään vaikeiden tilanteiden läpi sen sijaan, että välttelisit niitä tai etsisit helpompaa tietä. Ihmiset arvostavat sinua enemmän, ja sinä itse myös arvostat itseäsi enemmän.

8. Sinulla on aina jotakin tekemistä.

Kristityn elämästä ikävystyminen on kaukana. Lue Ef. 2:10. Jokapäiväinen tehtäväsi on löytää Jumala arkipäivässä. Raamattu on käsikirjasi, ja se on täynnä ohjeita. Mutta sinun tulee lukea sitä ja alkaa käyttää sitä. Voit aloittaa sellaisesta yksinkertaisesta asiasta kuin 1. Tess. 5:16-18. Kun teet sen, huomaat että sinulla on aina jotakin tekemistä. Huomaat myös, että tehtäväsi on tuottaa iloa ja siunausta ympärilläsi oleville ihmisille! Tähän elämään kannattaa herätä aamulla!

9. Saat mielekkäitä ihmissuhteita.

Et ole yksin tässä koulussa! (1. Joh. 1:7) Kristityn elämä tässä pimeässä maailmassa voi ajoittain tuntua yksinäiseltä. Mutta siellä, missä opetuslapset kokoontuvat vahvistamaan toisiaan yhteisessä koulutuksessaan, palaa tuli. Hakeudu tähän tuleen, ja etsi yhteyttä opetuslasten kanssa. Löydät lohdutuksen ja voiman, ja saat innostuksen elää entistä hartaammin Jumalalle. Nämä tulevat olemaan tärkeimpiä ihmissuhteita elämässäsi.

10. Sinusta tulee valo tähän maailmaan.

Kun pahuus saa entistä suuremman otteen tässä maailmassa, silloin tulee aina vain pimeämpää ja pimeämpää. Mutta voima, mikä meissä on Pyhän Hengen kautta, on voimakkaampi kuin mikään paha tässä maailmassa. Lue 1. Joh. 4:4;  Joh. 16:33 ja 1. Joh. 5:4! Voit olla valo ympärilläsi oleville ihmisille, sen sijaan että tulisit vedetyksi aikakautemme synteihin. Älä pelästy sitä, mitä näet itsessäsi tai maailmassa. Jeesus sanoi: "Olkaa rohkealla mielellä. Minä olen voittanut maailman."

11. Sinä tulet hallitsemaan tulevassa maailmassa.

Kristityn elämä on intensiivistä harjoittelua. Siinä vaaditaan, että luovut kaikesta, ei pelkästään alussa, vaan uudelleen ja uudelleen, kun Pyhä Henki johtaa sinua kohtaamaan syntisen luontosi. Mutta tulevassa maailmassa me tulemme hallitsemaan Jeesuksen kanssa iankaikkisesti. Lue Ilm. 3:21. Maallisen elämäsi lopussa tulet kirkkauden portille, jota Jumala on koko ajan valmistanut sinulle. Menet oven läpi – sisälle todellisen elämän alkuun. Tämä on kutsumuksesi!

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.