10 hyödyllista sitaattia Sigurd Bratlielta

10 hyödyllista sitaattia Sigurd Bratlielta

Uskoa vahvistavia sanoja Jumalan mieheltä.

3 Minuuttia ·

Sigurd Bratlie oli aito Herran palvelija. Hänellä oli vilpitön rakkaus ihmisiä kohtaan, ja hän eli koko elämänsä vanhurskaasti Jumalan kasvojen edessä.

Vaikka Bratlie olikin vaatimaton mies, mikään ei pystynyt estämään häntä levittämästä evankeliumia synnin voittamisesta silloinkaan, kun hän joutui viettämään viisi kuukautta vankeudessa Bagdadissa Irakissa.

Bratliella oli kaipaus johtaa ihmisiä oikeaan opetuslapseuteen; hän matkusti ympäri maailmaa ja opasti ihmisiä vanhurskauden tielle. Sanat, joita hän julisti sekä hänen kirjoituksensa olivat yksinkertaisia ja selviä, ja ne ovat auttaneet monia ihmisiä syvempään elämään Kristuksessa.  Lue lisää Sigurd Bratliestä täältä.

Seuraavassa kymmenen tärkeää ja hyödyllistä sitaattia tältä jumalaapelkäävältä mieheltä.

Usko tekee sinusta toimivan

«Usko ei vaikuta niin, että istut tuolille kädet ristissä ja kuvittelet, että sinä olet sellainen kuin Raamatussa on kirjoitettu ja että sinulla on kaikki se, mitä Raamatussa sanotaan, vaan usko tekee sinusta toimivan.»

Iankaikkinen elämä

«Jumalan tahdon tekeminen täällä syntisessä maailmassa on kaikista suurinta. Ne, jotka tekevät sen, saavat osaa jumalallisesta luonnosta. Heillä on itsessään iankaikkinen elämä.»

Luottamus Jumalaan

«Jos haluamme saada levon olosuhteissamme, meidän tulee ottaa huomioon Jumala, eikä luottaa omiin aisteihimme tai omaan voimaamme. Silloin koemme elämässäme ihmeen toisensa jälkeen.»

Jeesuksen jalanjäljet

«Nämä ovat Jeesuksen jalanjäljet; Ei minun tahtoni vaan sinun! Tämä tie johtaa elämään, se on aivan varma. Se onnistui Jeesukselle, ja kun hän nousi ylös, me kaikki saimme toivon.»

Jumalan sana

«Jumalan sana on iankaikkinen elämä. Siihen pitää tarttua ja se tulee elää. Päivään ja elämään kuuluu monia hankaluuksia. Jumalan sana antaa ohjauksen ja valon, kuinka eri tilanteissa tulee suhtautua.»

Näkymättömät silmien edessä

«Ahdistuksissa on hyvä tilaisuus saada lisää hyveitä, mutta että se tapahtuisi, meillä tulee olla näkymättömät silmien edessä. Jos olemme sokeita näkymättömille, silloin näemme vain sen, mikä on lähellä – katoavan. Silloin olemme likinäköisiä.»

Kristuksen rakkaus

«Jos rakkaus kylmenee, silloin jäämme pelestuksen ulkopuolelle. Jos olemme Kristuksen rakkaudessa, silloin kukaan ei voi johtaa meitä harhaan.»

Usko Jumalan sanaan

«Ihmisten sanoista voimme keskustella, ja olla montaa mieltä, mutta emme Jumalan sanasta. Se meidän tulee ottaa vastaan uskossa.»

Käytä tilaisuudet

«‘Joka päivä’ on tärkeä tässä taistelussa – tässä hyvässä taistelussa. Joka päivä kohtaamme suurempia ja pienempiä koetuksia elämässämme, ja nämä koetukset tuovat ilmi, mitä meillä on sisällä. Joko oma elämäni – egoni – tulee esille, tai sitten Jeesuksen elämä – hyveet – tulevat näkyviin. Sellaiset tilanteet voivat mennä nopeasti. Ja silloin sopii sanoa; ‘Tartu iankaikkiseen elämään!' (1. Tim. 6:12) Jos emme ole kiinnostuneet kasvamaan Kristuksen hyveissä, ja saamaan lisää taivaallista elämää, silloin tilaisuus on mennyt ohitsemme.»

Sitoutuminen kuuliaisuuteen

«Jos olet sitoutunut tottelemaan Jumalan tahtoa, silloin hän sitoutuu pukemaan sinut voimalla korkeudesta, ja antamaan sinulle kaiken, mitä tarvitset elämään ja jumalanpelkoon, kirjoittamaan lakinsa sydämeesi ja mieleesi ja siunaamaan sinua kaikella hengellisellä siunauksella ja sen, mitä tarvitset ruumiin tarpeisiin, saat siinä ohessa. Mitä muuta vielä haluat?»

Sitaatit on poimittu artikkeleista, jotka on julkaistu BCC:n seurakuntalehdessä ‘Skjulte Skatter' sekä kirjasta ‘Morsian ja portto ja viimeiset ajat' ja lehtisestä ‘Uusi liitto ja laittomuuden salaisuus'.

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norway | brunstad.org

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.