Voitko saada jotain hyvää aikaan – pahuuden avulla?

Riippumatta siitä, minkä uskonnon, elämänkatsomuksen tai ideologian puolesta ihminen taistelee, nämä kaikki yrittävät näennäisesti saada aikaa jotain hyvää. Mutta jos aion tehdä jotain hyvää, pitää minun itse ensiksi tulla vapaaksi pahasta.

Voitko saada jotain hyvää aikaan – pahuuden avulla?

Riippumatta siitä, minka uskonnon, elämänkatsomuksen tai ideologian puolesta ihminen taistelee, on näennäisesti tarkoitus saada jotain hyvää aikaiseksi; jotain joka luo vapautta, iloa, viihtyvyyttä, kasvua ja edistystä; jotain joka rakentaa hyvän yhteyden, saa aikaan parempia ihmisiä ja luo hyvät suhteet ihmisten ja kansojen välille.

Mutta jos aion saada aikaan jotain hyvää, pitää minun itseni ensiksi olla vapautettu hyvän vastakohdasta – pahasta. Jos aion voittaa pahan tässä maailmassa, tulee minun ensin voittaa paha itsessäni.

Paha ja hyvä lähde

Kaikella hyvällä tässä maailmassa on alkunsa hyvässa lähteessä ja kaikella pahalla pahassa lähteessä. Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun turmeltuneessa luonnossani, ole mitään hyvää, sanoo apostoli Paavali Roomalaiskirjeessä 7:18. Kristillinen sanoma julistaa sen vuoksi ristiä tälle luonnolle, joka on pahuuden lähde. Gal. 5:24. Hyvyys edistää kasvua, viihtyvyyttä ja luovuutta; pahuus sitä vastoin aiheuttaa lamaantumista, eristäytymistä, kauhua ja passiivisuutta.

Hyvä lähde on Jumalan sana ja Pyhä Henki

Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä. Matt. 7:18. Hedelmistä te heidät tunnette. Jae 16.Taivaallinen sanoma, jonka Jeesus toi, muuttaa koko puun pahasta hyväksi. Hyvät hedelmät tulevat esille, koska puu on saanut yhteyden hyvään lähteeseen, mistä se imee mehua ja ravintoa. Hyvä lähde on Jumalan sana ja Pyhä Henki.

Positiivinen tai negatiivinen vaikutus

Miehet, rakastakaa vaimoanne, älkää kohdelko häntä tylysti, sanoo apostoli Paavali Kolossalaiskirjeessä 3:19. Voimme kysyä: Mitä positiivisia vaikutuksia vihassa ja katkeruudessa lausutut sanat saavat aikaan avioliitossa tai missä muussa suhteessa tahansa? Katkerat sanat luovat synkkyyttä ja painostavan ilmapiirin, eivät mitään hyvää, eivät myöskään mitään ratkaisua ongelmiin, jotka ne aiheuttivat. Syy ongelmiinhan on se, että itse ei ole vapautettu pahasta.

Syy ongelmiinhan on se, että itse ei ole vapaa pahasta.

Jos tunnustamme totuuden, huomaamme, että omat himomme ja vaatimuksemme aiheuttavat vaikeuksia. Jos olemme vapaita itserakkaudesta, saamme osaa rakkaudesta, joka on positiivinen voima, ja se sulattaa jäätyneet sydämet, repii alas muureja, yhdistää jälleen eronneita, luo yhteyttä ja avoimuutta, saa aikaan luottamusta ja luottamuksellisuutta! Siis – edistetään positiivisuutta! Edistetään kaikkea, mikä on hyvää!!

Kieli työkaluna

Kielen varassa on elämä ja kuolema – niin kuin kieltä vaalit, niin korjaat hedelmää. Sananl. 18:21. Kielellä voit tappaa ilon ja rauhan, kylvää epäilystä ja epäluottamusta ja kielellä voit myös luoda hyvän ilmapiirin, hyvän yhteistyöhengen, tuoda toivoa ja uskoa, antaa rohkaisua ja kannustusta, luoda luottamusta ja uskottavuutta. Kaikkien ihmisten tulee vaalia kielensä hedelmää, eli miettiä sanojensa seurauksia.

Voi olla hyvä ajatella, mitä itse on saanut anteeksi.

Kosto

Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeessä 12:17 ja 21: Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä…. Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.

Ihmisten kosto ihmisille ei ole koskaan saanut aikaan mitään hyvää tässä maailmassa. Kosto kuuluu Jumalalle. Se on hänen asiansa, hänen pöytänsä. Siksi ei koskaan kannata antaa tilaa ajatuksilleen, ja vielä vähemmän ilmaista toivettaan kostosta jotakuta ihmistä kohtaan, riippumatta siitä, mitä toinen on tehnyt. Silloin voi olla hyvä ajatella, mitä itse on saanut anteeksi, ja sitä että Jeesus, Jumalan poika, on antanut elämänsä sovitukseksi kaikkien ihmisten puolesta. 1. Joh. 2:2.

Niinpä sanon sinulle: hän sai paljot syntinsä anteeksi, sen vuoksi hän rakastaa paljon. Mutta joka saa anteeksi vähän, se myös rakastaa vähän. Luuk. 7:47.

Et voi saada aikaan mitään hyvää pahan avulla!

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.