Viides fantastinen lupaus: Valkeat vaatteet ja elämänkirja

Viides artikkeli sarjassa iankaikkisia lupauksia.

Kirjoittanut Kathryn Albig
Viides fantastinen lupaus: Valkeat vaatteet ja elämänkirja
 • Viides fantastinen lupaus: Valkeat vaatteet ja elämänkirja
 • «Se, joka voittaa, puetaan siis valkeisiin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeään elämän kirjasta ja minä tunnustan hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä.» (Ilm. 3:5)

  Jumala rakastaa luomakuntaansa. Synti tuhosi sen, mutta nyt Jumalalla on suunnitelma johtaa se takaisin alkuperäiseen tilaansa ja hän palkitsee ne, jotka auttavat häntä toteuttamaan tämän suunnitelman.

  Synti syntyi kun Saatana halusi asettua Jumalan yläpuolelle, ja se rikkoi harmonian taivaassa. Nyt Jumala raivaa kaiken synnin pois koko luomakunnastaan sellaisella tavalla, että sillä ei ole mitään mahdollisuutta toistua uudelleen.

  Jumala loi ihmiset sillä ajatuksella, että he hallitsisivat syntiä (1. Moos. 4:7) Hänen suunnitelmansa on, että ihmiset vihaisivat syntiä ja vastustaisivat sitä ja sanoisivat ‘kyllä’ hänelle – eli voittaisivat. Sellainen ihminen, joka voittaa synnin omassa elämässään osoittaa, että Jumalan suunnitelma on täydellinen ja hän osallistuu työhön synnin poistamiseksi iankaikkisesti. Jokainen, joka tekee tämän, saa maistaa runsasta palkkaa sellaisesta elämästä. Nämä lupaukset koskevat kaikkia, jotka voittavat.

  Valkeat vaatteet

  Sinulle, joka olet voittanut synnin – Kristuksen morsiamelle – on sopivaa pitää päällään vaatteita, jotka ovat “vailla  tahraa, ryppyä tai muuta sellaista, pyhän ja nuhteettoman.” (Efes. 5:27) Koska olet pitänyt itsesi puhtaana synnistä, valkeat vaatteet todistavat puhtaudestasi iankaikkisesti.

  Koska olet pitänyt itsesi puhtaana synnistä, valkeat vaatteet todistavat puhtaudestasi iankaikkisesti.

  Kuuliaisuutesi, uskollisuutesi ja kärsivällisyytesi kautta olet sellainen, joka voittaa ja sinulla on oikeus käyskennellä Jeesuksen kanssa valkeissa vaatteissa.

  «…ja hänen (karitsan morsiamen) annettiin pukeutua puhtaaseen, hohtavaan pellavavaatteeseen. Se on pyhien vanhurskaat teot.» (Ilm. 19:8)

  Elämän kirja

  Lähtökohtaisesti kaikkien nimet on kirjoitettu elämän kirjaan. Jokainen ihminen, joka on syntynyt, on määrätty iankaikkiseen elämään. Synti asaa aikaan sen, että jonkun nimi poistetaan sieltä. (2. Moos. 32:32-33) Jos haluat, että nimesi pysyy elämän kirjassa, sinun tulee voittaa synti. Jeesus sanoo: “Minun lampaani kuulevat minun ääneni. Minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille iankaikkisen elämän. He eivät ikinä joudu hukkaan.” (Joh. 10:27-28). Tien synnin voittamiseen on edelläjuoksijamme ja paimenemme selvästi viitoittanut. Sinun pitää vain olla halukas seuraamaan häntä tällä tiellä.

  Tien synnin voittamiseen on edelläjuoksijamme ja paimenemme selvästi viitoittanut. Sinun pitää vain olla halukas seuraamaan häntä tällä tiellä.

  Uskotko häneen ja siihen mitä hän teki ollessaan maan päällä ihmisenä? Seisotko uskollisena elämän taisteluissa, niin kuin hän teki? Silloin nimeäsi ei poisteta elämän kirjasta. Silloin Jeesus tunnustaa nimesi Isänsä ja enkeliensä edessä. Hän tunnustaa sinut arvolliseksi olemaan yhdessä hänen kanssaan iankaikkisesti.

  Lataa ilmaiseksi e-kirja

  Armo Jeesuksessa Kristuksessa

  Kirjoittanut Sigurd Bratlie

  «Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.