Usko ilman epäilemistä

Uskossa on ehtymätön voima, mutta epäily ajaa meidät pois Jumalasta. Meidän tulee uskoa, ilman epäilystä!

Usko ilman epäilemistä

“Jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille auliisti ja moittimatta, niin se hänelle annetaan. Mutta anokoon uskossa, lainkaan epäilemättä. Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa ja heittelee. Älköön sellainen ihminen luulko saavansa Herralta mitään, kahtaalle häilyvä mies, epävakaa kaikilla teillään.” Jaak. 1:5-8

Epäilemisen kautta Jumala asetetaan ulkopuolelle

Pieninkin epäilys saa meidät häilyviksi. Pimeys tunkeutuu elämäämme. Pimeydessä hallitsee pimeyden ruhtinas ja hän on kova alamaisiaan kohtaan. Olemme toki nähneet, mihin epäilys, epäusko, murehtiminen ja masennus voivat johtaa. Lopputulos on kaukana onnellisesta olotilasta. “..kuka voi kestää, jos mieli on murtunut?” San. 18:14. “..mutta murtunut mieli kuivattaa luut.” San. 17:22 Epäilyksen ja epäuskon kautta asetamme Jumalan ulkopuolelle ja otamme koko taakan itse kantaaksemme. Elämä käy yhä raskaammaksi ja pimeämmäksi. Pettävät tunteet ja ajatukset heittelevät meitä sinne tänne. Sellaisessa epäilevässä mielentilassa emme voi saada mitään Jumalalta.

Rukoile uskossa

“Mutta ilman uskoa on mahdotonta olla kelvollinen, sillä sen, joka tulee Jumalan luo, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.” Hep. 11:6

Astuessamme Jumalan eteen meidän on uskottava, että hän on ja että hän palkitsee meidät rukouksemme mukaisesti. Meidän täytyy uskoa, että hän näkee meidät ja että hän on täynnä rakkautta, huolenpitoa ja hyvyyttä. Hän tuntee kaikki meidän vaikeutemme ja kääntää kaiken meidän hyväksemme, jos me vain rakastamme häntä ja uskomme häneen. Hän on laskenut jokaisen hiuksemmekin ja huolehtii siitä, ettei mikään kiusaus tai koetus tule liian suureksi meille. (1 Kor. 10:13)

Jos rukoilemme Pyhää Henkeä, niin me saamme Pyhän Hengen. Mikäli rukoilemme viisautta, niin saamme viisauden. Emme saa epäillä hänen valtaansa ja hyvyyttään. Pienimmänkin uskon kipinän kautta syttyy toivon valo sydämissämme, ja pimeys väistyy. Me tulemme valon valtakuntaan, jossa valon ruhtinas hallitsee, ja hän kohtelee hyvin alamaisiaan. Hänen kauttaan elämä käy yhä valoisammaksi aina sydänpäivään saakka. Hänen ikeensä on sopiva, ja kuorma on kevyt.

Usko ilman epäilemistä

On huullutta epäillä. Viisaus on ilman epäilyä, ilman kerskausta, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä. Se valaisee silmät ja tekee askeleemme lujiksi.

Juudas kirjoittaa: “Armahtakaa niitä, jotka epäilevät.” Juud. 1:22 On häpeä epäillä hänen rakkauttaan ja hyvyyttään. Hänhän on antanut elämän puolestamme.

Pietari pelästyi, silloin kun hän näki valtaisan rajuilman ja alkoi vajota. “Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?”, sanoi Jeesus (Matt. 14:30-31) Juuri silloin kun kohtaamme hurjan rajuilman, meidän uskoamme koetellaan. Koeteltu usko on hyvin arvokas Jumalan silmissä. Epäuskon vallassa vajoamme, mutta usko pitää meidät pinnalla. (1Piet. 1:5-7)


Artikkeli on ensi kertaa julkaistu BCC:n Skjulte Skatter-lehdessä kesäkuussa vuonna 1966
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Haluat kenties lukea enemmän teemasivuiltamme epäilystä ja uskosta tai seuraavista artikkeleista:

Halu uskoa

Älä rajoita Jumalan työtä

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.