Teetkö kutsumisesi ja valintasi lujaksi?

Pietari kehottaa meitä tekemään kutsumisemme ja valintamme lujaksi. Teetkö aktiivisesti työtä siinä?

Kirjoittanut Paul Dokken
Teetkö kutsumisesi ja valintasi lujaksi?

Toivorikasta alkua täytyy jatkaa. 2. Piet. 1:10:ssä apostoli Pietari kehottaa meitä ”tekemään kutsumisemme ja valintamme lujaksi.”

“Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, se kuljeskelee vedettömillä seuduilla etsien lepopaikkaa mutta ei löydä. Silloin se sanoo: ‘Minä palaan asuntooni, josta lähdin.’ Kun se tulee, se löytää asunnon tyhjillään, lakaistuna ja järjestyksessä. Silloin se menee ja hakee mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempia kuin se itse. Ne tulevat sisään ja jäävät sinne asumaan, ja sen ihmisen tila on lopussa pahempi kuin alussa. Näin käy myös tälle pahalle sukupolvelle.” Matt. 12:43-45.

Tässä esimerkissä oleva mies sai suuren armon puhdistaa asuntonsa, jossa saastainen henki oli mitä todennäköisimmin vaikuttanut. Ajattele, mikä siunaus sen on täytynyt olla saada kokea ilmapiiri asunnossa, josta saastainen pimeyden henki oli puhdistettu pois, ja jossa sen sijaan uusi valon henki loisti. Valitettavasti se ei kestänyt kauaa. Jonkin ajan kuluttua hän laiminlöi asunnosta huolehtimisen ja jätti sen tyhjilleen. Siitä tuli helppo saalis pahuuden henkivalloille taivaan avaruuksissa. Hän oli unohtanut puhdistuneensa entisistä synneistään.

Näin teemme kutsumisemme ja valintamme lujaksi

”Pyrkikää juuri siitä syystä innokkaasti osoittamaan uskossanne hyveitä, hyveissä ymmärrystä, ymmärryksessä itsehillintää, itsehillinnässä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalanpelkoa, jumalanpelossa veljesrakkautta ja veljesrakkaudessa rakkautta kaikkia kohtaan. Jos teillä on nämä ja ne yhä enentyvät, ne eivät anna teidän olla toimettomia eivätkä hedelmättömiä Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa. Mutta se, jolla ei näitä ole, on sokea ja likinäköinen. Hän on unohtanut puhdistuneensa entisistä synneistään.” 2. Piet. 1:5-9.

Pietari ymmärsi kokemuksestaan käsin, ettei hän voinut vain olla hiljaa ja tuntea Kristuksen kirkkauden tuoksua, joka loistaa esiin Kristuksen ruumiista. Hänellä oli taisteluita käytävänään, vihollisia voitettavanaan ja elämä saatavana. Hänen kutsumisensa ja valintansa ei ollut taattu, ja siksi hän kehottaa seuraavassa jakeessa pyrkimään yhä innokkaammin ”tekemään kutsumisenne ja valintanne lujaksi.” Tulevaisuutemme ja ”asuntomme” on vaarassa, jollemme aktiivisesti tee kutsumistamme ja valintaamme lujaksi.

”Pyrkikää sen tähden, veljet, yhä innokkaammin tekemään kutsumisenne ja valintanne lujaksi. Jos näin teette, ette koskaan lankea.” 2. Piet. 1:10.

Laiminlyönneistä löytyy varmoja merkkejä: talo rapistuu ja voidaan lopulta purkaa. Pietari lainaa sananlaskua, joka koskee niitä, jotka tuntevat vanhurskauden tien ja kääntyvät pois pyhistä käskyistä. “Koira palaa oksennukselleen” ja “Pesty sika rypee rapakossa.” 2. Piet. 2:21-22. Mikä kaamea loppu niin toivorikkaalle alulle!

Seuratkaamme uskollista esimerkkiä, joka meillä on: ”Mooses tosin oli palvelijana uskollinen “koko hänen huoneessaan” todistukseksi siitä, mitä vastedes puhuttaisiin. Kristus sen sijaan on uskollinen Poikana, hänen huoneensa hallitsijana. Hänen huoneensa olemme me, kunhan loppuun asti säilytämme rohkeuden ja kerskaamme toivosta.” Hepr. 3:5-6.

Ehkä olet myös kiinnostunut lukemaan lisää aihesivultamme kutsumuksesta

Voit myös lukea seuraavat artikkelit: 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Mitä tarkoittaa olla kristitty

Kirjoittanut Elias Aslaksen

Kristityn elämä on paljon syvempää elämää kuin vain se, että rukoilen Jeesusta tulemaan asumaan sydämeeni ja uskon syntien anteeksiantoon. Se on elämää, jossa on kehitystä ja kasvua siinä, mikä on Jeesuksesta. Tämä kirjanen tuo esiin valtavan selvästi ja yksinkertaisesti sen, mikä on olennaista kristityn elämässä.