Tee sydämestäsi se, minkä teet

Marthalle avutuu valtavan käytännöllisellä tavalla, mitä tarkoittaa, että tekee kaiken sydämestään, niin kuin Herralle.

Tee sydämestäsi se, minkä teet

Marthalle avautuu hyvin käytännönläheisellä tavalla, mitä tarkoittaa tehdä kaikki sydämestään niinkuin Herralle.

Piti lukea kokeisiin, tehdä tehtäviä ja likaisten vaatteiden vuori vain kasvoi. Oli ilta, jolloin minun olisi pitänyt olla nuortenryhmän raamattuopetuksessa, ja taas jäin siitä paitsi. Olisin halunnut ottaa nuoremmat sisarukseni mukaan ostoksille ja auttaa erästä ystävääni, joka oli saanut uuden vauvan, mutta minulla ei ollut aikaa.

« Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille.»

Sen sijaan, että olisin ollut yhdessä ystävieni kanssa, olin kotona pyykkivuoren ja kirjapinon kanssa. “Minulla ei ole aikaa tehdä mitään hyvää”, ajattelin samalla, kun vedin vaatteita ulos pesukoneesta. Sulloin uutta kasaa sisään koneeseen, kun huomasin yhtäkkiä, että olin tyytymätön. Silloin muistin erään jakeen: «Kaikki,mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille.» Kol. 3: 23.

«Voinko pestä pyykkiä niinkuin Herralle?», kysyin itseltäni. «Voinko tehdä koulutehtäväni niinkuin Herralle?» Tiesin, että vastaus oli «kyllä», koska KAIKKI, MITÄ TEETTE kattaa molemmat näistä asioista. Sen sijaan, että valittaisin ja säälisin itseäni pestessäni pyykkiä, voin rukoilla jonkun puolesta, ajatella Jumalan sanaa tai jopa laulaa rakentavaa laulua. Sen sijaan että tekisin koulutehtäviäni vastenhakoisesti, voin tehdä ne ahkerasti ja kiitollisena siitä, että minulla on mahdollisuus saada koulutusta.

Kun varustaudun Jumalan sanalla, voin rakastaa ja palvella Jumalaa missä ikinä olenkin ja kaikessa, mitä teen.

Nämä ovat asioita, joita voin tehdä joka päivä osoittaakseni rakkauteni Jumalalle. Ne ovat “kätkettyinä” ajatuksissani. Ne eivät tuota minulle kunniaa ja menestystä toisilta ihmisisltä, muttä ne tuovat Jumalan siunauksen elämääni!

Samalla kun pesin vaatteita, täytti Jumalan sana minut ilolla, ja se vapautti minut tyytymättömyydestä!

«…ja ottakaa vastaan pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella,…» Ef. 6: 17-18. Kun rukoilen Jumalalta apua olosuhteisiini, hän antaa sanansa, joka on tehokas ase tyytymättömien ajatusten voittamiseen.

Kun varustaudun Jumalan sanalla, voin rakastaa ja palvella Jumalaa missä ikinä olenkin ja kaiken, mitä teen, voin tehdä sydämestäni niinkuin Herralle!

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.