Tapahtukoon sinun tahtosi!

Jeesuksen sanat, silloin kun hän tuli maailmaan ja lähti täältä, olivat: “Älköön tapahtuko minun tahtoni, vaan sinun.” Tämä on avain yhteyteen – Jumalan ja ihmisten kanssa.

Tapahtukoon sinun tahtosi!

Eräässä runossa sanotaan: «Vahvoilla sanoillaan: “Tapahtukoon sinun tahtosi”, hän helvetin vallat polvilleen sai!» Tässä tarkoitetaan Jumalan tahtoa.

Jos pidämme kokosydämisesti kiinni näistä sanoista: “Tapahtukoon sinun tahtosi!”, silloin olemme voittamattomia kaikenlaisissa kiusauksissa, koetuksissa ja vastoinkäymisissä. On vaikea löytää vahvempaa ja vapauttavampaa lausetta kuin tämä: “Tapahtukoon sinun tahtosi”! Sen kautta saamme riemuvoiton kaikista pahoista valloista ja löydämme levon ja lohdutuksen.

Tässä tahdossa Isä ja Poika tulivat täydellisesti yhdeksi, ja vain tässä yhdessä tahdossa myös me tulemme yhdeksi. Mitään muuta tietä ykseyteen ei ole olemassa.

Jumala ei mieltynyt eläinuhreihin, vaan ihmisruumiiseen, joka teki hänen tahtonsa. “Katso, minä olen tullut tekemään sinun tahtosi.” Hebr. 10: 7-9. Tämän tahdon kautta olemme pyhitetyt, eli erotetut hengessämme kaikesta siitä, mikä ei voi yhdistyä tämän tahdon kanssa. Tässä tahdossa Jeesus rukoilee puolestamme. (Room. 8:27)

Kaikki pahuus on yhteydessä ihmisten omaan tahtoon, ja kaikki pahat ja epäpuhtaat henget yhdistyvät sen kanssa uhmassa ja röyhkeydessä, kovuudessa ja ylpeydessä, itsevarmuudessa, vihassa ja kateudessa, haureudessa, epäoikeudenmukaisuudessa ja valheessa, turhamaisuudessa, suuruudessa, kunnian- ja voitontavoittelussa, jne.

Kaikki hyvä sen sijaan liittyy Jumalan tahtoon, hyvään, otolliseen ja täydelliseen. (Room. 12:2) Jos rakastamme sitä, silloin täytymme hänen tahtonsa tuntemisella. (Kol. 1:9) Jos pidämme siitä kiinni, silloin pidämme kiinni kaikista Raamatun lupauksista. Tässä yhdessä tahdossa yhdistymme samassa mielessä ja Hengessä.

Kukaan ei voi olla Jeesuksen opetuslapsi, ellei hän vihaa omaa tahtoaan ja vie sen Kristuksen kuolemaan. Kristuksen seuraajalle hänen opetuslapsenaan, ei kelpaa mikään muu kuin uusi luomus, jolla on uusi Henki ja uusi tahto. (2. Kor. 5:17; Gal. 6:15) Tässä Hengessä ja tahdossa yhdistymme Kristuksen ja pyhien kanssa, kun pasuuna kajahtaa.


Tämä on muokattu versio artikkelista, joka julkaistiin otsikolla “Sinun tahtosi” BCC:n lehdessä “Skjulte Skatter” heinäkuussa 1974. 

© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Mitä tarkoittaa olla kristitty

Kristityn elämä on paljon syvempää elämää kuin vain se, että rukoilen Jeesusta tulemaan asumaan sydämeeni ja uskon syntien anteeksiantoon. Se on elämää, jossa on kehitystä ja kasvua siinä, mikä on Jeesuksesta. Tämä kirjanen tuo esiin valtavan selvästi ja yksinkertaisesti sen, mikä on olennaista kristityn elämässä.