Saako jokin varastaa iloni?

Voisitko sinä kehittyä jollakin näistä osa-alueista?

Saako jokin varastaa iloni?

Itsekkyytemme saa usein ohjata onnemme etsintää. Monet asiat voivat tuoda iloa, mutta mistä voi saada todellista, kestävää iloa?

Psalmissa 45:8 lukee: “Sinä rakastat vanhurskautta ja vihaat laittomuutta.
Sen vuoksi on Jumala, sinun Jumalasi,
voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin kumppaneitasi.”

Kysyn itseltäni usein: Ovatko ajatukseni, sanani ja tekoni vanhurskaat? Vihaanko todella minussa asuvaa pahuutta? Ovatko ajatukseni muista ihmisistä vanhurskaat? Jos he voisivat nähdä ajatuksiini, näkisivätkö he vain puhtaita ja hyviä ajatuksia täynnä rakkautta? Rukoilenko heidän puolestaan, onko minulla huolenpitoa heistä? Vai ovatko ajatukseni täynnä epäluuloisuutta, loukkaantumista ja kateutta? Korotanko itseni ajattelemalla epäoikeudenmukaisia ja huonoja ajatuksia muista?

Ajatukseni tulevat näkyviin sanoissani ja teoissani. Jos ajatukseni ovat vain vanhurskaita, myös sanani ja tekoni ovat vanhurskaat. Epäoikeudenmukaiset ajatukset näkyvät yhtä lailla sanoissani ja teoissani. Ajattele, että voi vaeltaa vanhurskaudessa, niin että tulen voidelluksi ilon öljyllä! Mikä armo! Ja kuinka epätoivoista on, jos annan säälimättömyyden, loukkaantuneisuuden ja kaiken muun pahuuden vaikuttaa minussa! Se ei ole kutsumukseni!

Paavali kirjoittaa Room.8:19 “Koko luomakunta ikävöi ja odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä.” Luomakunta ja ihmiset ovat nähneet tarpeeksi epäoikeudenmukaisutta, kovuutta, säälimättömyyttä, uskottomuutta, itsekkyyttä, kitsautta jne. Kukaan ei kaipaa sitä enempää. Ei, luomakunnan kaipuu kohdistuu johonkin aivan muuhun. Se odottaa Jumalan lasten kirkkauden vapautta (Room.8:19-21). Vapautta synneistä, jotka tuhoavat ihmiset, ja hajottavat avioliitot ja perheet. Se odottaa elämää, joka ilmestyi Jeesuksessa: Vanhurskautta, hyvyyttä, armollisuutta, puhtautta, uskollisuutta jne.

Jumalan lapsena myös minä kaipaan tulla osalliseksi tästä elämästä, aina vain suuremmassa määrin. Olen Jumalalle kiitollinen, että Hänen voimallaan voin tulla vapaaksi siitä, mikä painaa minua, niin että voin elää vanhurskasta, ja todellisen ilon täyttämää elämää!

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Niin suuri pelastus

Apostoli, joka kirjoitti Hebrealaiskirjeen, kutsuu sitä «kehotuksen sanaksi». Tämän kirjan tarkoitus on vahvistaa ja laajentaa kehotusta ja luoda uskoa ja pelastusta kaikille, joilla on taivaallinen kutsumus. Kaikki, jotka seuraavat Hebrealaiskirjeen kehotuksia, voivat saavuttaa tämän suuren pelastuksen.