Rakkaani, sulhaseni, ystäväni

Tunnetko Jeesuksen siten?

Kirjoittanut Martha Evangelisti
Rakkaani, sulhaseni, ystäväni

”Sulhanen on se, jolla on morsian.” Joh. 3:29.

Saattaa kuulostaa kummalliselta käsitteeltä, että Jeesus on Sulhaseni. Se on kuitenkin yksinkertaisesti vain eräs tapa kuvata läheistä, mielekästä suhdetta häneen. Suhdetta, joka rakentuu uskosta häneen. Suhdetta, joka syvenee, kun seuraamme hänen esikuvaansa Jumalan sanan tottelemisessa. Suhdetta, mikä on johtava siihen, että tulemme liitetyiksi hänen kanssaan iankaikkisesti yhteen.

Rakkaani

”Me rakastamme, koska hän on ensin rakastanut meitä.” 1. Joh. 4:19. Rakkaudesta sinuun ja minuun Jeesus luopui taivaan kirkkaudesta ja kauneudesta, paikasta, jota pahuus ei ollut koskettanut, mutta joka oli Jumalan hyveiden täyttämä: rakkauden, rauhan, puhtauden ja vanhurskauden. Hän tuli maan päälle ruumiissa, joka saattoi tuntea kipua, ja tulla kaikessa kiusatuksi samalla tavalla kuin mekin (Hepr. 4:15)! Hän koki tilanteita, jotka olivat niin erilaisia kuin elämä turvallisessa, rauhallisessa kodissa Isänsä kanssa. Jeesus kesti suuria kärsimyksiä ja palveli väsymättä, antamatta koskaan periksi masennukselle ja katkeruudelle. Hän teki hyvää eikä väsynyt. Hän oli uskollinen jokaisessa kiusauksessa ja koetuksessa ja voitti synnin vallan. Tämä avasi minulle tien, niin että minun on mahdollista voittaa inhimillisessä luonnossani oleva synti ja tulla liitetyksi jälleen Jumalan yhteyteen. Kun ajattelen kaikkea, mitä Jeesus uhrasi puolestani, ja mitä hänen elämänsä merkitsee minulle, rakkaus ja kunnioitus häneen kasvavat. Haluan osoittaa vastarakkauttani seuraamalla hänen esikuvaansa.

Olen riippuvainen Jeesuksesta. “Kuka tuolla tulee erämaasta rakkaaseensa nojaten?” Laul.l. 8:5. Erämaa kuvaa kiusauksia ja tilanteita, joita kohtaamme elämässämme. Kiusauksia asioihin, joiden tiedän olevan väärin. Kiusauksia, jotka tuottavat murhetta, koska haluan vain hyvää. Tilanteita, joita en ymmärrä, ja jotka koettelevat uskoani Jumalaan. Tilanteita, jotka johtavat minut rajoilleni. Jeesus ymmärtää, mitä käyn läpi ja kiusaukset, joita kohtaan, sillä hän tuli kerran kiusatuksi samalla tavoin kuin minäkin (Hepr. 4:15). Hänen piti oppia kuuliaisuus näissä elämän tilanteissa (Hepr. 5:8). Kun käännyn hänen puoleensa rukoillen ja hänen opastustaan etsien, hän auttaa minua voittamaan ja valitsemaan hyvän. Hänen rakkautensa tekee minusta vahvan elämän koetuksissa.

Sulhaseni

Jeesus on sydämeni kuningas; hänelle haluan tuottaa kaikkein eniten iloa. Hänen rakkautensa minua kohtaan ja esikuvansa täydellisessä uskollisuudessa ovat voittaneet sydämeni. Haluan oppia tuntemaan hänet paremmin lukemalla Jumalan sanaa, rukoilemalla ja seuraamalla hänen esimerkkiään. Haluan kuulla hänen ääntään päivän mittaan. Hän puhuu minulle innostavien ajatusten kautta, nuhtelemalla ja muistuttamalla minua Jumalan sanasta ja siitä, mikä on oikein ja totta Jumalan tahdon suhteen.

”Kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen.” 2. Kor. 11:2. Olla arvollinen Jeesukselle on korkein mahdollinen kutsumus. Se vaatii minulta sitä, että pidän itseni puhtaana synnistä ja maailman rakastamisesta. ”Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmien halu ja elämän korskeus, se ei ole Isästä vaan maailmasta.” 1. Joh. 2:16.

Tähän vaaditaan päivittäistä taistelua, ja olen riippuvainen Jumalasta saadakseni apua. Haluan miellyttää Jeesusta, sulhastani. Se kannustaa minua valitsemaan hyvän ja torjumaan pahan. Kun kiusaus vaikuttaa liian vaikealta, tai uhri tuntuu liian suurelta, haluni hyvän tekemiseen vahvistuu, kun rukoilen lisää rakkautta ja uskoa häneen. Mitä rakkaammaksi Jeesus tulee minulle, sitä enemmän aineellinen hyvä, ihmisssuhteet ja kunnia kalpenevat suhteessa siihen, että voin tulla osalliseksi hänestä.

Ystäväni

Jeesus on vakituinen seuralaiseni ja suurin kannustajani. Hän on kallioni. ”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.” Hepr. 13:8. Kun tunteeni ailahtelevat ylös ja alas, ja elämä ympärilläni muuttuu, rukoilen häntä saaden rauhan ja luottamuksen. Tunnen hänen olevan lähimpänä minua, kun tarvitsen hänen apuaan ja tunnustan olevani heikko ja että tulen helposti kiusatuksi tekemään syntiä. ”Koska hän on itse kärsinyt ja ollut kiusattu, hän kykenee kiusattuja auttamaan.” Hepr. 2:18. Saan yhteyden Jeesuksen kanssa, ja henkeni liittyy hänen Henkeensä, kun kiellän synnilliset ajatukset ja himot ja luovun tahdostani, aivan niin kuin hän teki ollessaan maan päällä.

Jeesus haluaa jakaa taivaan ja Isänsä niiden todellisten ystävien kanssa, joilla on sama kaipaus kaikkeen, mikä on hyvää ja puhdasta sekä rakkaus toisia kohtaan. Suhde häneen alkaa kääntymisellä: rukoilemalla Jeesusta tulemaan sydämeesi, ottamalla vastaan anteeksiannon aikaisemmista synneistäsi ja antamalla elämäsi hänen käsiinsä. Sitten etsit uskoa Jeesukseen ja elämään synnin voittamisessa, ja jatkat olemalla kuuliainen tälle uskolle. Hänen ystävillään on suuri palkka odotettavanaan.

Tulemme kohtaamaan rakkaamme, sulhasemme ja ystävämme tuona täydellisenä päivänä, jolloin saamme olla ikuisesti yhdessä. Niin kuin sanotaan eräässä laulussa, joka on kirjoitettu tämän fantastisen päivän odotuksen hengessä: ”Suurinta on, että me Jeesuksemme kohtaamme. Päivä suur, oi, päivä suur!” (BCC:n laulukirjasta ”Herran Tiet” nro 415).

 

Mikäli tämä artikkeli inspiroi sinua, sinua ehkä kiinnostaa lukea lisää teemasivultamme, joka käsittelee suhdettamme Jeesukseen. Voit myös lukea jäljempänä olevia artikkeleita. 

 

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Morsian, portto ja viimeiset ajat

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

Tämä on selvä tulkinta Johanneksen profetiasta Ilmestyskirjassa. Tämä kirja on kirjoitettu Toisen maailmansodan päättymisen jälken, ja se on entistä ajankohtaisempi nykyisessä maailmanajassa. Sen pääsanoma on tähdentää jumalaapelkäävän elämän tärkeyttä ennen Jeesuksen toista tulemusta.