Mene suoraan sisältöön

Onko tarkoitus, että kristityn elämä on tylsää?

Onko elämä, joka sisältää vain Raamatun lukemista ja psalmilauluja todellakin sen arvoista, että minun täytyy odottaa taivaaseen asti, että voisin pitää hauskaa?

Onko todellakin syntiä mennä vähän ulos ja pitää välillä hauskaa? Kunhan en mene liian pitkälle, eikö se olekin ihan ok, että suon itselleni vähän nautintoa?

Tiedän, että kristittynä oleminen on minulle oikea valinta, mutta onko tämä elämä, joka on pelkkää Raamatun lukemista ja psalmilauluja, sen arvoista, että minun täytyy odottaa taivaaseen asti, että minulla voisi olla hauskaa?

Ehkä et ole sanonut sitä ääneen, mutta mietit mielessäsi; kukapa ei olisi miettinyt sitä? Onko todellakin niin paha mennä vähän ulos juhliman ja pitää vähän viatonta hauskaa? En juo itseäni humalaan, otan vain pari olutta. En tule kotiin yhdessä kenenkään kanssa, flirttailen vaan vähän. En mene liian pitkälle, voin lopettaa silloin kun pitää.

Voi näyttää siltä, että tällainen elämä on huomattavasti mukavampaa kuin olla ikävystynyt, veltto ja lainkuuliainen kristitty. Ei se ole syntiä, se on vain pientä hauskuutta.

Se on vain juhlimista, joka ei mene liian pitkälle, juomista, joka ei johda humalaan ja flirttailua, joka ei mene pitemmälle. Ja kaiken jälkeen voit ehkä vain mennä kotiin ja jatkaa elämää niin kuin aina ennenkin.

«Kaikki on luvallista, mutta ei kaikki ole hyödyksi.» (1. Kor. 10: 23)

Kuinka paljon sinua hyödyttää se, että tasapainoilet niin lähellä syntiä kuin mahdollista ilman että täysin ajaudut siihen?

Mutta kuinka paljon se juhliminen hyödytti sinua? Kuinka paljon sinua hyödyttää se, että tasapainoilet niin lähellä syntiä kuin mahdollista ilman että täysin ajaudut siihen? Kuinka tärkeä on suhteesi Jumalaan, jos haluat juosta mahdollisimman kauas hänestä viettämään jännittävää iltaa?

Ja vaikka et koskaan menisikään liian pitkälle, et kuitenkaan välty niittämästä sitä mitä kylvät. Maailma on täynnä juhlimista, nauttimista, pinnallisuutta ja kevytmielisyyttä. Tämä tyhjentää sielun ja sammuttaa hengen. Se on suoraan vastoin Jumalan suunnitelmaa elämämme suhteen!

Jumala haluaa meidän olevan kuuliaisia! Hän on valmistanut kaiken, niin että jos seuraamme niitä lakeja ja ohjeita, jotka hän kirjoittaa sydämeemme, me täytymme pelastuksen ilolla! Jos lopetamme itsellemme elämisen, ja luovumme omasta tahdostamme ja saamme voiton himosta mennä ulos maailmallisiin nautintoihin, silloin rauha ja ilo tulevat osaksemme uskomattoman runsaana!

Jumala on valmistanut kaiken, niin että jos seuraamme niitä lakeja ja ohjeita, jotka hän kirjoittaa sydämeemme, me täytymme pelastuksen ilolla!

Kristittynä oleminen iloinen asia. Kristittynä oleminen on muuttumista, sitä että kokee niin paljon iloa, että voi hymyillä keskellä liikenneruuhkaa, koska on niin iloinen mahdollisuudesta tulla enemmän kärsivälliseksi.

Joka viikonlopun jälkeen omaa kurjuutta peitellään pinnallisella suhtautumisella. Meillä on jotain parempaa kuin se. Kristinusko on jotain parempaa. Vapaus synnistä on jotain parempaa. Se, että tulee muovatuksi, päivä päivältä, vähä vähältä, Jeesuksen kuvan kaltaiseksi, on jotain paljon paljon parempaa. Elämä, jolla on tarkoitus on kaikkea muuta kuin ikävystyttävää!

Ja kun jatkuvasti täyttyy ilolla, riippumatta mielialasta tai tunteista, on se parasta, mitä ihminen voi toivoa itselleen.

Ja kun jatkuvasti täytyt ilolla, riippumatta mielialastasi tai tunteistasi, on se parasta, mitä ihminen voi toivoa itselleen. Ympärilläsi olevat ihmiset kokevat valoisampia päiviä, kun sinä voitat, ja joka kerta kun sinua kiusataan, saat voiton, koska tiedät ettei mikään, ei ainoakaan pieni asia täällä maan päällä, ole sen arvoinen, että menettäisit ilosi, sen ilon, jonka Jumala antaa sinulle, kun voitat.

Tämä tarkoittaa sitä, että elät kristittyä elämää.

Mutta pitääkö sinun uhrata kaikki se, mitä tykkäät tehdä? Kaukana siitä! Kritinusko ei tarkoita sitä, että sinun pitää käyttää sata prosenttia ajastasi Raamatun lukemiseen ja psalmien veisaamiseen. Tietysti voimme edelleen rentoutua ja pitää hauskaa. Mutta on eri asia käyttää aikaa yhdessä ystävien kanssa ja harrastaa eri asioita, kuin että eläisi nauttiakseen ja seuraten himojaan syntiin!

Nyt voit ajatella, että kristityn elämä ei ole niin kovin mukavaa, mutta ehkä se on ok. Ehkä on ok valita vapaus ja suhde Jumalan kanssa ja tulevaisuus ja toivo iankaikkisuudesta. Ehkä, kaiken tämän jälkeen, on ok olla onnellinen muutoksesta. Valitse onnellisuus. Valitse voitto synnistä. Valitse se, että sinulla ei enää ole onnetonta päivää koko elämäsi aikana. Se on sinun valintasi. Ja se on todellakin niin yksinkertaista.

Opin pääkohdat

Tutustu siihen, kuinka Jumalan sana kehottaa ja auttaa meitä elämään 100% hänen tahtonsa mukaan, niin ettei meidän tarvitse enää langeta syntiin, vaan että voimme päästä voittoisaan elämään.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Minä olen ristiinnaulittu Kristuksen kanssa

Tämä kirjanen perustuu siihen, mitä Paavali kirjoittaa Gal. 2:19-20:ssä: «Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.» Tässä Elias Aslaksen selittää, mitä se tarkoittaa ja kuinka lukijalla voi olla sama todistus elämässään kuin Paavalilla.

Seuraa meitä