Oma rakkauteni vai Jumalan rakkaus – kumpi sinulla on?

Mitkä ovat rakkautemme motiivit ja seuraukset? Tukahduttava itsekkyys vai elämää antava epäitsekkyys.

Oma rakkauteni vai Jumalan rakkaus – kumpi sinulla on?

Itserakkaus – itsekäs rakkaus

«Minulle» ja «Minun». Olen kuin hämähäkki verkkonsa keskellä kaikki langat käsissään. Kaikessa on kysymys minusta itsestäni. «Minä» olen kuningas, «minä» olen Jumala. «Minua» tulee rakastaa, kunnioittaa ja palvoa – muutoin syttyy «minun» vihani. «Minulla» ei ole mitään pois annettavaa, ellen saa täyttä hyvitystä jossain muussa asiassa; mutta ”minulla” on käyttöä kaikelle ja ”minulla” on oikeus kaikkeen.

Itserakkauden voimavirrat kulkevat aina samaa kehää pitkin kohti «minää». Mikään ei virtaa toiseen suuntaan – ulospäin toisille.

Jumalan rakkaus

Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Tämä rakkaus tekee meistä sen itsensä omistajia, niin että meistä itsestämmekin tulee herroja, ja tulemme kaikkialla löytämään henkilöitä, joissa annamme hyvyyden vaikuttaa. Jumalan rakkaus saa meidät toimimaan laaja-alaisesti – kaikkialla maailmassa; itserakkauden löytäessä yhden ainoan henkilön, ”minut”, ja jopa sitä se pahoinpitelee ja tappaa sen.

Itserakkaus on tuhoisaa

Itserakkaus kasvattaa esiin henkilön – «minut» – ; mutta koska tämä henkilö aina haluaa olla itserakkauden kohteena, hän joutuu itserakkauden hallitsemaksi; ja koska itserakkaus aina sulkee pois ja on välinpitämätön ympärillään olevista ihmisistä ja asioista, on tämä henkilö – tämä ”minä”- pian tuleva itserakkauden tukahduttavan voiman saaliiksi – ja tämä voima on Saatana itse. Itserakkaus kietoutuu uhrinsa ympärille ja tappaa sen hirveällä kuolemalla.

Jumalan rakkaus luo elämää

Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Tämä rakkaus tekee meistä sen itsensä omistajia, niin että meistä itsestämmekin tulee herroja, ja tulemme kaikkialla löytämään henkilöitä, joissa annamme hyvyyden vaikuttaa. Jumalan rakkaus saa meidät toimimaan laaja-alaisesti – kaikkialla maailmassa; itserakkauden löytäessä yhden ainoan henkilön, ”minut”, ja jopa sitä se pahoinpitelee ja tappaa sen.

Kun siis Jumalan rakkaus ilmoittaa itsensä ihmisille ja luo elämää ja iloa sinne, missä se saa vaikuttaa, on se myös tavoiteltu ja rakastettu, kun taas itserakkautta vihataan kaikkialla.

Kristus nousi ylös korkeuksiin ja antoi ihmisille lahjoja. Jotta saisimme lahjoja annettaviksi pois, on meidän noustava niin korkealle maan tomun yläpuolelle, että voimme nähdä sen hädän, mikä vallitsee ihmislasten keskuudessa. Kun nämä lahjat nyt annetaan ilmaiseksi, ne tulevat hämmästyttämään epäitsekkyydellään, jolloin jopa kaikkein itsekkäimmät voivat nähdä rakkautta –  kaukana poissa – korkeuksissa, joka on täysin erilaista kuin se rakkaus, missä he itse elävät. Sen tähden on kirjoitettu, että Jumalan hyvyys vetää meitä parannukseen. Tulemme itsemme ulkopuolella olevan rakkauden kohteiksi – rakkauden, joka on korkealle korotettu yli meidän itserakkautemme.

Tämä rakkaus tuntuu ihmisistä hyvältä; sitä ihaillaan ja sen puoleen käännytään, jotta se saataisiin itselleen, aivan niin kuin huonekasvin lehdet kääntyvät kohti aurinkoa. Tällainen on todellinen kääntymys. Kun me sitten samoin kuin tuo kasvi olemme vanhurskauden auringon vaikutuksen kohteina, alamme pian kukoistaa ja meistä lähtee suloinen tuoksu. Olemme jo saaneet jotain pois annettavaksi. Jumalan rakkaus on istuttanut meihin jotain omasta luonteestaan. Unohdamme itserakkauden,  ja ilomme on  valossa pysyminen  ja sen ilmoittaminen toisille, mikä rakkauden vaikutuksesta versoo esiin meissä.

Taivaallisten aarteiden jakaminen

Rikas mies voi – jos hän on hyvä – tehdä paljon hyvää; hän voi ilahduttaa monia. Se, joka on koonnut itselleen rikkauksia Jumalassa, voi samalla tavoin ottaa siitä, mitä hänellä on ja tehdä monia onnellisiksi. Jos hänellä on ylenmäärin rikkautta, hän voi kestitä ystäviään ilman pelkoa siitä, että varat loppuisivat. Jos siis maalliset aarteet voivat tehdä ihmisiä onnellisiksi ajallisissa asioissa, kuinka paljon arvokkaampia ovatkaan silloin taivaalliset aarteet, jotka voivat tehdä meidät ikuisesti onnellisiksi.

Löydät Jumalan rakkauden, kun tulet sen valtaamaksi. Saat sen ilmaiseksi ja voit tarjoilla sen hedelmiä ilman vastiketta.

 

Artikkeli on julkaistu ensin otsikolla «Hva er kjærlighet?» BCC: n lehdessä nimeltä «Skjulte Skatter» syyskuussa 1917.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Ehkä olet kiinnostunut lukemaan lisää Hengen hedelmää käsittelevältä teemasivultamme tai näistä valituista artikkeleista: 

 

Antaisitko henkesi rakkauden puolesta?

“Valvo itseäsi” – siunauksen lähde

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Niin suuri pelastus

Apostoli, joka kirjoitti Hebrealaiskirjeen, kutsuu sitä «kehotuksen sanaksi». Tämän kirjan tarkoitus on vahvistaa ja laajentaa kehotusta ja luoda uskoa ja pelastusta kaikille, joilla on taivaallinen kutsumus. Kaikki, jotka seuraavat Hebrealaiskirjeen kehotuksia, voivat saavuttaa tämän suuren pelastuksen.