Olenko pelastunut? Kuinka voin olla varma siitä?

Tämän kysymyksen on varmasti moni kysynyt itseltään – kuinka voin olla varma siitä, että olen pelastunut?

Olenko pelastunut? Kuinka voin olla varma siitä?

Tämän kysymyksen on varmasti moni kysynyt itseltään – kuinka voin olla varma siitä, että olen pelastunut?

Kun Jeesukselta kysyttiin, onko monta, jotka pelastuvat, hän ei vastannut itse kysymykseen, vaan sanoi: ”Kilvoitelkaa päästäksenne sisään ahtaasta ovesta!” (Luuk. 13,24). Tästä ymmärrämme, että niiden, jotka pelastuvat, täytyy mennä ahtaasta ovesta. Mutta mikä sitten on ahdas ovi? Siitä voimme lukea seuraavasta luvusta, jakeista 26-33. Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa sitä, että luovun kaikesta tässä maailmassa ja vihaan omaa elämääni. (Lue Myös Johanneksen evankeliumi 12,25).

Väärät profeetat ja avara portti

Jeesus puhuu ahtaasta portista myös Matteus 7, 13-14:ssa. Siellä hän puhuu kahdesta portista ja kahdesta tiestä. Ahdas portti ja kapea tie johtavat elämään kun taas avara portti ja lavea tie vievät kadotukseen. Monet luulevat, että lavea tie on maailma ja ne jotka kulkevat sitä, eivät ole uskovia, mutta Jeesuksen puheessa tulee esille, että hän puhuu ihmisille, jotka etsivät taivasten valtakuntaa: “Menkää sisään ahtaasta portista,” Hän sanoo. Ja 15. jakeessa Hän varoittaa vääristä profeetoista. Väärät profeetat julistavat ihmisille, että heidän tulee mennä sisälle laveasta portista, jolloin ei ole tarpeellista luopua kaikesta pelastuakseen. He saavat sinut uskomaan, että voit palvella Jumalaa ja mammonaa, mutta Jeesus tekee selväksi, ettei se ole mahdollista (Mat. 6,24) ja että se johtaa kadotukseen.
Minun tulee ottaa Jeesuksen varoitus vääristä profeetoista vakavasti sydämelleni, koska totuus on, että aina on ollut monia vääriä profeettoja ja vain harvoja oikeita. Kun Josafat kysyi Herralta, tuliko heidän lähteä sotaan vai ei, oli silloin 400 väärää profeettaa ja vain yksi oikea. (2. Aikakirja 18). Paavali todisti; ”Me emme ainakaan ole sellaisia kuin ne monet, jotka kaupittelevat Jumalan sanaa.” (2. Kor. 2,17). Nämä väärät profeetat toimivat omaansa etsien. Sen takia he tekevät portista ja tiestä lavean, jotta he voisivat saada mahdollisimman monta joukkoihinsa.

Käy sisään ahtaasta portista ja pelastu

Minun täytyy taistella käydäkseni sisään ahtaasta portista, koska luonnostani haluan mielellään säästää elämäni tässä maailmassa ja samanaikaisesti olla kristitty. Minun täytyy taistella pitääkseni Jeesuksen käskyt, koska ne johtavat minut totuuden tunnustukseen siitä, miten korruptoitunut elämäni on, niin, että alan vihata sitä.

Kun olen käynyt sisälle ahtaasta portista, on vain yksi asia, jota haluan ja se on Jumalan tahdon tekeminen ja hänen miellyttäminen. Vihaan omaa elämääni ja olen vapaa tästä maailmasta. Sillä ei ole mitään tarjottavaa minulle. Silloin voin mennä eteenpäin tällä kaidalla tiellä ja sanoa niin kuin Paavali: “Vain tämän voin sanoa: jättäen mielestäni sen, mikä on takanapäin, ponnistelen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat.” (Filip. 3,13-14). Tällaisella mielellä voin olla varma, että olen pelastunut.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Minä olen ristiinnaulittu Kristuksen kanssa

Tämä kirjanen perustuu siihen, mitä Paavali kirjoittaa Gal. 2:19-20:ssä: «Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa …”
Tässä Elias Aslaksen selittää, mitä se tarkoittaa ja kuinka lukijalla voi olla sama todistus elämässään kuin Paavalilla.