«Mutta te saatte voiman kun Pyhä Henki tulee teihin»

Tämä lienee yksi tunnetuimmista raamatunlauseista helluntaihin liittyen, mutta mitä tämän kyseisen voiman on tarkoitus saada aikaan?

«Mutta te saatte voiman kun Pyhä Henki tulee teihin»

Tämä lienee yksi tunnetuimmista raamatunlauseista helluntaihin liittyen, mutta mitä tämän kyseisen voiman on tarkoitus saada aikaan?

Tarvitsemmeko voimaa henkilökohtaisessa elämässämme?

On huomattavia eroja siinä, miten ihmiset elävät ja käyttäytyvät. Jotkut ovat sympaattisia, kun taas toiset ovat enemmän itsekeskeisiä ja itsekkäitä. Toiset ovat auttavaisia ja ystävällisiä, kun taas toisten kanssa on hankala olla tekemisissä. Mutta on yksi asia, joka koskee kaikkia, jos haluaa elää niin kuin Raamattu meitä opettaa. Jos olemme rehellisiä, pätee ainakin yksi asia meidän kaikkien kohdalla: “En pysty olemaan hyvä kaikille, en ainakaan aina. En pysty elämään niin, että rakkaus johtaa aina ajatuksiani ja tekojani”.
Jokaiselle, joka tunnustaa tämän, on helluntain sanoma todellinen lohdutus: “Kuuntele tätä: Te saatte voiman kun Pyhä Henki tulee teihin!” Henkilö, joka tämän sanoi, ei ollut kuka tahansa, vaan itse Jeesus Kristus, juuri ennen taivaaseen astumistaan.

Tarvitsemmeko voimaa, elääksemme yhdessä kristittyinä seurakunnassa?

Voisi kuvitella, että kaikista vaikeinta olisi rakastaa vihollisiaan. Sehän on todella vaikeaa. Mutta Jeesus sanoo: “Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta”. Kun elää kristityssä seurakunnassa yhdessä, vuosi toisensa perään, sitä oppii tuntemaan toisensa perinpohjin. Ja tarkoitushan on, että rakastamme toisiamme niin kuin veljet ja sisaret (niin, todellakin joka ikistä). Ettei esimerkiksi ole kateellinen, katkera tai kanna kaunaa. Ei koskaan moiti, mutta on lempeä, myötätuntoinen ja rohkaiseva. Jos olen rehellinen itselleni, pitää minun tunnustaa, että en pysty rakastamaan kaikkia veljiäni ja sisariani jatkuvasti, ja niin kuin Jeesus on rakastanut minua. Silloin helluntain sanoma on todella suuri lohdutus minulle: “Mutta te tulette saamaan voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin!” Apt. 1,8.

Niin helluntai on todellakin juhla, joka sisältää ihanan lupauksen ja sanoman!

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.