Mitä tarkoittaa “iloitkaa aina”?

Raamatussa on kirjoitettu “Olkaa aina iloiset”! Mutta kuinka voin toteuttaa sen?

Mitä tarkoittaa “iloitkaa aina”?

Raamatussa on kirjoitettu “Olkaa aina iloiset!” Mutta kuinka voin toteuttaa sen?

Kesken työpäivän tietokoneelleni ponnahtaa ilmoitus, joka sisältää mainoksen trooppisesta lomakohteesta; kuvassa näkyy sininen meri ja valkoista hiekkaa, palmuja ja aurinko. “Olisi varmaankin mukavaa…”, ajattelen itsekseni. Elämä voi vaikuttaa loputtomalta tehtävistä suoriutumiselta, laskuilta, jotka pitää maksaa, listalta suoritettavia tehtävistä; ja se näyttää vaan pitenevän, ja ruumis tulee vain vuosi vuodelta raihnaisemmaksi. Puhumattakaan niistä vakavammista tilanteista, joita aina välillä tulee vastaan – vastoinkäymiset, joita en itse ole valinnut, mutta tiedän, että Jumala on ne määrännyt.

Vaikuttaa siltä, että onneni on täysin riippuvainen siitä, että saan, mitä haluan.

Jos vain voisin matkustaa lomalle, jos vain voisin_________, silloin olisin tyytyväinen. Tähän voi lisätä, mitä haluaa. Jos vain voisin tienata enemmän rahaa, jos vain voisin olla terve, jos vain saisin unelmatyön, ja niin edellen ja niin edelleen, loputtomiin.

Nämä asiat voivat olla hyviä, ja usein ne saavat minut hetkellisesti iloiseksi. Mutta ilman niitä olen tylsässä arjessani, ja haluan niitä jälleen. Näyttää siltä, että onneni on täysin riippuvainen siitä, että saan, mitä haluan. Mutta pitääkö sen olla näin?

Kristuksen kärsimysten osallisuus

Yksi Raamatun tunnetuimmista jakeista on vain kolmen sanan pituinen: “Olkaa aina iloiset!” (1. Tess. 5:16) Se on kirjoitettu käskyksi, ei suositukseksi. Siitä tiedän, että on mahdollista toteuttaa se! Jumala ei anna meille käskyjä, joita ei ole mahdollista pitää! Aina! Se tarkoittaa juuri nyt, tänään, tällä hetkellä, tässä tilanteessa, tällä ruumiilla, joka minulla on, tässä työpaikassa, kodissa, joka minulla on, näissä olosuhteissa. Mutta jos tämä ilo ei ole riippuvainen olosuhteista, mistä se sitten tulee?

Löydämme viitteen siitä 1. Piet. 4:13ssa: «Iloitkaa sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita.»

Kuinka kärsimyksessä voi olla mitään iloittavaa?

Pietari kirjoittaa iloitsemisesta, koska saan osaa Kristuksen kärsimyksistä. Mutta kuinka kärsimyksessä voi olla mitään iloittavaa? Kristuksen kärsimykset olivat niitä, joita hän koki, kun hän ei tehnyt syntiä. Elämä synnin voittamisessa on onnellista elämää, eikä mikään lyhytaikainen ilo ole verrattavissa siihen! Kristittynä voin myös saada osaa näistä kärsimyksistä, riippumatta maallisista ominaisuuksistani tai tilanteistani, ja tuloksena on voittoisa elämä, joka täyttää minut ilolla!

Ilo, jonka kärsimys saa aikaan

Ehkäpä tunnen, että minua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Oikeastaan haluaisin antaa takaisin. Samalla mitalla.Minussa asuva synti haluaa jotain, se haluaa vihastua ja loukkaantua. Mutta kun ryhdyn taisteluun etten tekisi syntiä – etten olisi epäilevä, katkera tai ärsyyntynyt, silloin kiellän syntisiltä himoiltani sen, mitä ne haluavat. Ja koska ne eivät saa, mitä haluavat, niin minä kärsin. Saan osuutta Kristuksen kärsimyksistä, ja tuloksena on voitto!

Meillä on uskollinen Luoja, joka tietää, mikä on meille parasta.

Saan aidon ilon henkeeni, joka ei riipu tunteistani, olosuhteistani, siitä kuinka toiset minua kohtelevat tai mistään muustakaan. Silloin on mahdollista iloita – aina! Olisi varmasti hienoa lomailla juuri nyt, mutta jos niin ei tapahdu, sisäinen ilo ei kuitenkaan katoa. Voin ennemminkin käyttää tilaisuuden päästä eroon kiittämättömyydestäni ja lihani vaatimuksista ja täyttyä aidolla kestävällä ilolla, joka tulee siitä, että teen Jumalan tahdon ja muutun.

Meillä on uskollinen Luoja, joka tietää, mikä on meille parasta. Voin tehdä Jumalan tahdon tänään, voin saada osaa Kristuksen kärsimyksistä ja täyttyä voitonilolla! Siksi Jeesuksen totiset opetuslapset ovat onnellisimpia ihmisiä maan päällä.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.