Mitä Raamattu sanoo tuhatvuotisesta valtakunnasta?

Lyhyt katsaus ihmeelliseen tuhatvuotiseen rauhan valtakuntaan, jonka Jeesus perustaa viimeisinä aikoina.

Kirjoittanut AktiiviKristinusko
Mitä Raamattu sanoo tuhatvuotisesta valtakunnasta?

Lyhyt katsaus uskomattomaan tuhatvuotiseen rauhan valtakuntaan, jonka Jeesus perustaa viimeisinä aikoina.

Ilmestyskirjan profetia kertoo kaikenlaisista kauheista vitsauksista ja koetuksista, jotka kohtaavat maata viimeisinä aikoina. Jumalan viha vuodatetaan Saatanan palvelijoiden ylle runsaana ja sitä kutsutaan “suureksi ahdistukseksi”. Tämä on maailmassa käännekohta synnin kehityksessä. Niin pitkään, kun synnillä oli yliote, maailmasta tuli yhä korruptoituneempi ja se meni tuhoaan kohti. (Lue lisää suuresta ahdistuksesta täältä.)

Mutta tämän ajan lopussa Jeesus Kristus tulee takaisin taivaan joukkojen kanssa, ja silloin alkaa ihana, parantava aika maan päällä. Tästä alkaa tuhannen vuoden ajanjakso, mitä kutsutaan tuhatvuotiseksi valtakunnaksi.

Mikä on tuhatvuotinen valtakunta?

Tuhatvuotinen valtakunta on aika, jolloin maan päällä on rauha ja harmonia, koska Jeesus ja pyhät hallitsevat vanhurskaudessa. Se on aika, jolloin kaikki vääryydet korjataan ja kaikki pahuus puhdistetaan pois maailmasta. Jes. 65:20-25 sisältää täydellisemmän kuvauksen rauhasta ja harmoniasta, joka tänä ajanjaksona vallitsee.

Heidän johtotapansa on vanhurskas ja tarkasti yhtä pitävä Jumalan lakien kanssa. Sellaiseksi Jumala on alunperinkin maailman tarkoittanut.

Kukaan ei käytä hyväksi toisia ihmisiä, kukaan ei varasta tai tapa toista. Kristus, hänen morsiamensa ja marttyyrit hallitsevat koko maailmaa. (Ilm. 20:4). Heidän johtotapansa on vanhurskas ja tarkasti yhtä pitävä Jumalan lakien kanssa. Sellaiseksi Jumala on alunperinkin maailman tarkoittanut. Hän tarkoitti sen rauhan, vanhurskauden ja ilon keitaaksi. Luomakunta oli tarkoitettu toimimaan harmoniassa Luojansa kanssa.

Ihmiset elävät silloin paljon pitempään kuin nyt. (Jes. 65:20). Jopa eläimet lopettavat toistensa tappamisen ja alkavat syödä ruohoa ja kasveja. (Jes. 65:25)

Onko tuhatvuotisessa valtakunnassa syntiä?

Kaikesta tästä huolimatta ei syntinen luonto, joka kaikissa ihmisessä on, ole muuttunut. Ihmisiä, joilla on liha, missä ei asu mitään hyvää, syntyy edelleen. (Room. 7:18) Mahdollisuus synnin tekemiseen on edelleen olemassa.

Mutta koska Saatana on sidottu koko ajanjakson (Ilm. 20:2), hän ei suoranaisesti voi vaikuttaa ihmisiin. Ihmisille on paljon helpompaa palvella Jumalaa ja elää vanhurskasta elämää, kun heitä ympäröi joka suunnalla sama vanhurskaus. Ympärillä on vanhurkautta, laupeutta, kärsivällisyyttä ja nöyryyttä sotien, nälänhädän, itsevaltiuden ja epävanhurskauden sijaan.

Jumalan lait ovat edelleen voimassa ja kukaan ei voi tehdä syntiä salassa.

Ne, jotka kuitenkin elävät syntistä elämää ja antavat periksi omalle ylpeydelleen ja itsekkyydelleen tänä aikana, kuolevat aikaisin. (Jes. 65:20) Jumalan lait ovat edelleen voimassa ja kukaan ei voi tehdä syntiä salassa.

Jeesus, morsian ja marttyyrit

Jeesus ja hänen morsiamensa yhdessä marttyyrien kanssa, jotka surmattiin suuren ahdistuksen aikana, hallitsevat silloin maan päällä. Nämä ovat Jumalan uskollisimmat palvelijat. Jeesuksella, joka oli koeteltu kaikessa ilman syntiä, on valta kaikkeen syntiin ja vääryyteen. Hän on sataprosenttisesti yhtä Jumalan tahdon kanssa.

Ne, jotka ovat mukana Kristuksen morsiamessa, ovat myös voittaneet synnin elämässään. Heillä on myös valta tuomita ja hallita vanhurskaasti, koska he antoivat Jumalan opettaa heille tämän vanhurskauden maan päällä. Jumala on koetellut heitä, ja he ovat puhdistuneet tulen kautta, samalla tavalla kuin Jeesus. Jeesus ja häenen morsiamensa kuivaavat kyyneleet, ja tuovat ihmisille iloa ja rauhaa. Mutta itsellään heillä ei ole kyyneleitä kuivattavaksi, koska he ovat jo täynnä Jumalan hyvyyttä ja iloa.  (Lue lisää Kristuksen morsiamesta täältä.)

Jeesuksella, joka oli koeteltu kaikessa ilman syntiä, on valta kaikkeen syntiin ja vääryyteen.

Marttyyrit on myös koeteltu ja he ovat mukana hallitsemassa tuhatvuotisessa valtakunnassa, koska he myös ovat antaneet elämänsä Jumalalle, joskin toisella tavalla kuin morsian. (Ilm. 20:4-6) Morsiamen kirkkaus on paljon suurempi kuin marttyyrien, koska heidän uhrinsa oli myös suurempi.

Nämä kaikki tekevät yhteistyötä varmistaakseen, että rauha, harmonia, vanhurskaus ja jumalanpelko lisääntyvät tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen

Vaikka tuhatvuotinen valtakunta on aika, jolloin kaikki elävät rauhassa ja vanhurskaasti, se ei ole Jumalan lopullinen päämäärä luomakunnan suhteen. Saatana on sidottu, mutta ei täysin raivattu pois. Ja huolimatta siitä, että on harmonia ja kaikkea kaunista maan päällä, se ei kuitenkaan ole täydellistä Jumalan silmissä, koska synti häiritsee sitä.

Tuhatvuotisen valtakunnan lopussa Saatana vapautuu kahleistaan vähäksi aikaa, mutta on epäselvää, kuinka pitkä se ajanjakso on. Tämä on hänen viimeinen mahdollisuutensa pettää ihmisiä, ja saada ihmiset seuraamaan itseään. Uskomatonta kyllä, hän kokoaa ihmisiä maailmasta ja saa kasaan joukon, ja he piirittävät taas Jerusalemin, viimeisenä epätoivoisena yrityksenä ottaa yliote Jumalan luomakunnasta.

Mutta nyt se lopultakin riittää, ja Saatanan aika on lopussa. Jumala lähettää tulen taivaasta tuhoamaan heidät. Paholainen heitetään tulijärveen, missä myös peto ja Antikristus ovat, ja siellä heitä kidutetaan aina. (Ilm. 20:7-10)
Tämä merkitsee tuhatvuotisen valtakunnan loppua ja se on viimeinen tapahtuma ennen kuin lopullinen tuomio toteutuu, jolloin aika katoaa ja iankaikkisuus alkaa. (Lue lisää tuomiopäivästä täältä.)

Ennen loppua

Kuinka kauheaa olisikaan vaihtaa iankaikkinen kirkkaus lyhytaikaiseen nautintoon synnistä täällä maan päällä!

On ihanaa ajatella sitä valtavaa iloa, jonka tuhatvuotinen valtakunta tuo mukanaan, kun kaikki kyyneleet ja surut vihdoinkin pestään pois. Mutta ne, jotka ovat onnellisimpia tuhatvuotisessa valtakunnassa, ovat Jeesus ja hänen morsiamensa. He saavat suurimman palkan, koska he ovat tehneet suurimman uhrauksen.

Nyt on edelleen mahdollisuus valita, missä tulet olemaan. Eri ihmisten kirkkaus iankaikkisuudessa vaihtelee. Kuinka kauheaa olisikaan vaihtaa iankaikkinen kirkkaus lyhytaikaiseen nautintoon synnistä täällä maan päällä! Miksi ei valitsisi olla osa morsianta nyt? Kannattaa olla yksi niistä, jotka hyväksyvät Jumalan tuomion ja johdatuksen elämässään. Tämä on hänen tapansa opettaa sinut kantamaan vastuuta hallitsemisesta tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Ole mukana kuivaamassa kyyneleitä sen sijaan, että olisit niiden joukossa, joilta kyyneleet kuivataan.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.