Mitä Raamattu sanoo morsiamen ja Karitsan häistä?

Karitsan häät ovat yksi suurimmista tapahtumista Raamatussa. Mutta kuka on Jeesuksen morsian?

Mitä Raamattu sanoo morsiamen ja Karitsan häistä?

Karitsan (Jeesuksen) häät ovat yksi suurimmista tapahtumista, mistä Raamatussa on profetoitu. Mutta kuka on Jeesuksen morsian?

“Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet ja hänen vaimonsa on itsensä valmistanut.” Ilm. 19:7.

Kuka Jeesuksen morsian on?

Morsian on Kristuksen seurakunta.

Seurakunta koostuu kaikista niistä, jotka ovat tiellä kohti täydellistä vapautta synnista, niin kuin Jeesus. Nämä ovat niitä, jotka ovat aloittaneet tiellä, joka tulee johtamaan heidät jumalalliseen luontoon. (2. Piet. 1:4). Joku on voinut päästä tiellä pitemmälle kuin toinen. Joku on ehkä juuri aloittanut sen. Mutta kaikki, jotka käyvät tätä tietä, ovat jäseniä Kristuksen ruumiissa. He valmistautuvat tulemaan Kristuksen morsiameksi.

He rakastavat Jeesusta. He ovat hänen seuraajiaan. Heillä on valtava kaipaus olla yhdessä herransa ja mestarinsa kanssa. He ovat päättäneet palvella Jeesusta koko sydämestään, sielustaan ja  mielestään. Heidät Jeesus on puhdistanut; he ovat ihana seurakunta ilman tahraa ja ryppyä. He ovat siis pyhiä. (Ef. 5:25-27)

Morsian on ylkänsä kaltainen. Siksi on kirjoitettu 1.Piet. 1:15: “…vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi.” Kristuksen morsian ovat ne, jotka loistavat kirkkaina, puhtaina ja pyhinä aivan samoin kuin hän, joka kutsui heidät, on puhdas ja pyhä.

“Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen, se liina on pyhien vanhurskautus.” Ilm 19:8. Kristuksen morsian valmistautuu häntä varten. Jokainen sekunti, jonka hän on täällä maan päällä, käytetään valmistautumiseen ylkää varten. Hienoa liinavaatettaan ei anneta hänelle hääjuhlassa, vaan hän on valmistanut sen itse vaeltamalla vanhurskaasti maan päällä ollessaan.

“Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut.” Matt. 22:14. Morsian on seurakunta, mutta ei ole monia, jotka todella voidaan lukea tähän joukkoon. Monia kutsuja lähetetään, mutta harvat vastaavat siihen.

Valmistaudu

Oikein ymmärrettynä morsian ei ole erityisten kristittyjen eliittijoukko, jossa vain harvat saavat olla mukana. Lukumääräisesti morsiamessa on vähän väkeä, mutta se ei johdu siitä, että vain vähän kutsuja olisi lähetetty. Se johtuu siitä, että vain harvat vastaavat kutsuun. Jotta voisi olla mukana morsiamessa, tulee kutsuun vastata ja alkaa seurata Jeesusta sillä tiellä, jota Jeesus itse on vaeltanut.

Aika on lyhyt, mutta edelleen on armonaikaa morsiamen valmistautumiseen, ja edelleen on mahdollista tarttua kutsuun.

Tämä aika maan päällä on Jeesuksen ja hänen morsiamensa kihlajaisaika. Heillä on harras rakkaus toisiaan kohtaan ja he odottavat yhdistymistä. Morsian haluaa olla lähellä Jeesusta, taivaallista ylkäänsä. Hän haluaa ehdottomasti tehdä kaikkensa; hän haluaa maksaa koko hinnan ollakseen hänen arvoisensa ja saadakseen olla yhdessä hänen kanssaan.

Jeesus noutaa morsiamensa heti, kun se on valmis. Aika on lyhyt, mutta edelleen on armonaikaa morsiamen valmistautumiseen, ja edelleen on mahdollista tarttua kutsuun.

Ensimmäinen askel on kutsuun vastaaminen. Se tapahtuu yksinkertaisesti päättämällä, että: “Haluan palvella Jumalaa koko sydämestäni.” Tie, jota tulee seurata sen jälkeen, on kuvattu Kol. 3:1-17. Morsiamen mieli on kääntynyt siihen, mikä on ylhäällä. Morsian on kärsivällinen, nöyrä, pitkämielinen ja hän tekee keiken Herran Jeesuksen nimessä. Hänen ainoa halunsa on jouduttaa yljän tulemisen päivää. (2. Piet. 3:12)

Morsian on niin rakastunut, että hän haluaa maksaa mitä tahansa päästäkseen eroon kaikesta synnistä.

Morsian on niin rakastunut, että hän haluaa maksaa mitä tahansa päästäkseen eroon kaikesta synnistä; kaikesta, mikä ei ole Kristuksen kaltaista. Hän torjuu kaikki sellaiset ajatukset, ja kuolettaa ne. (Kol. 3:5) Ja tällä tavalla Kristuksen elämä voi ilmestyä hänessä. Tällä tavalla hänestä tulee apu, joka on hänen kaltaisensa. Hän kaipaa koko olemuksellaan saada olla yhdessä Kristuksen kanssa, ja hän tietää, että se tapahtuu tulemalla hänen kaltaisekseen. Puhdistautumalla niin kuin hän on puhdas, ja saamalla jumalallista luontoa, hänen luontoansa. (1. Joh. 3:2-3). Ainoastaan täydellisyys hyväksytään. Jokainen ajatus, joka ei ole Kristukselle otollista, kuoletetaan välittömästi! Synti ei ole morsiamelle mikään vaihtoehto! Hän haluaa olla yhdessä yljän kanssa.

Siten hän tulee pyhäksi niin kuin Kristus on pyhä. Nämä ovat pyhien vanhurskaat teot, niin kuin on kirjoitettu Ilm. 19:8.

Karitsan häät

Kun morsian vihdoin on valmis kohtaamaan yljän, silloin Jeesus tulee takaisin noutamaan rakastettunsa. Niin monen vuoden ahdingon jälkeen he vihdoinkin yhdistyvät! Koko taivas riemuitsee ja juhlii tätä tapahtumaa ja siitä tulee valtava hääjuhla! (Ilm. 19:7-6)

Nyt morsian voi olla yhdessä yljän kanssa. Pitkä yö on ohi. Nyt hän on tullut täydelliseksi. Hän on täysin yhdistynyt Jeesuksen kanssa tahdon, päämäärän ja luonnon puolesta. He eivät koskaan, koko ikuisuudessa, tule eroamaan. (1. Kor. 6:17)

He ovat taivaassa; joukko taistelijoita ja sankareita, jotka ovat pukeutuneet hohtavan valkoiseen vaatteeseen. Tämä on joukko, joka on maksanut hinnan ja antanut kaikkensa puhdistuakseen ja muuttuakseen Kristuksen kuvaksi. He loistavat kirkkaammin kuin aurinko; he loistavat puhtaina kuin Kristus. He ovat pyhiä. He ovat hänen omiaan.

Hun er satt over engler, over kjerubene, fremfor hele Guds skaperverk, for å være en make og medhjelp for Guds egen Sønn.

Tietysti vanhan liiton sankarit ja suuren ahdistuksen marttyyrit ovat muiden Jumalan palvelijoiden joukossa, ja heillä on yhteys Kristuksen kanssa. Mutta Kristuksen morsiamella on aivan erityinen kutsumus. Morsian istuu hänen vierellään; hän on yljän kaltainen. Morsian on kärsinyt samat kärsimykset kuin hän kärsi maan päällä, ja nyt hän on saanut palkkansa. Palkka on paljon suurempi kuin mikään, mitä on koskaan annettu kenellekään taivaassa tai maan päällä. Hänet on asetettu enkeleiden ja kerubien yläpuolelle, ylemmäs koko Jumalan luomakuntaa, jotta hän olisi Jumalan oman Pojan vertainen ja apu hänelle.

Morsiamen tehtävä on olla aina yljän rinnalla. “Ja Henki ja morsian sanovat: ‘Tule!’ Ja joka kuulee, sanokoon: ‘Tule!’ Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi!” Ilm. 22:17. Hän on Kristuksen rinnalla; hän kuivaa kyyneleitä ja poistaa murheita.

Ei ole olemassa suurempaa palkkaa kuin tämä. Ja emme voi käyttää aikaamme maan päällä paremmalla tavalla kuin valmistautumalla hänen tulemiseensa, hartaalla odotuksella. Meidän tulee rakastaa Jeesusta Kristusta niin suuresti, että elämä, jota elämme täällä maan päällä, on arvollista morsiamelle, jonka kanssa hän tulee menemään naimisiin.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.