Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä tunnistaakseen toistetut käynnit ja mieltymykset, tarjotakseen sosiaalisen median toimintoja ja analysoidakseen liikennettä. Klikkaamalla "Hyväksyn" tai käyttäessäsi verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden käytön.
Mitä Raamattu sanoo Jeesuksen toisesta tulemuksesta?

Mitä Raamattu sanoo Jeesuksen toisesta tulemuksesta?

Jeesuksen Kristuksen toinen tulemus maan päälle on yksi merkittävimmistä tapahtumista, mitä koskaan tulee tapahtumaan.

3 Minuuttia ·

Jeesuksen Kristuksen toinen tulemus maan päälle on yksi merkittävimmistä tapahtumista, mitä koskaan tule tapahtumaan.

Viimeiset ajat tuovat mukanaan paljon kurjuutta ja kärsimystä. Se aika on maailmanhistorian pimeintä aikaa; silloin pahuus, murhe ja vääryys saavat vallan. Pimeys hallitsee koko maata.

Mutta silloin Jeesus tulee takaisin maan päälle taivaan sotajoukkojen kanssa pelastamaan maata pedon ja Antikristuksen vallasta! Pimeyden jälkeen loistaa vihdoinkin valo! Maa on ollut Saatanan vaikutuksen alaisena Adamin ja Eevan ajasta lähtien ja tämä tapahtuma on ratkaiseva käännekohta, joka päästää maan synnin rautaisesta otteesta ja antaa sen Jeesuksen käsiin.

Lue Sakarjan 14. luvusta ja Ilmestyskirjasta 19:11-21 Jeesuksen toisesta tulemisesta.

Kristuksen paluu

Suuren ahdistuksen lopussa Antikristus kokoaa kaikki joukkonsa kaikkialta maan päältä hyökkäykseen Jerusalemia vastaan. (Sak. 14:1-2). He alkavat surmata juutalaisia armotta. Koskaan aikaisemmin historiassa juutalaiset eivät ole olleet suuremmassa hädässä. Katkeruudessaan ja vihassaan Antikristus yrittää hävittää heidät kokonaan.

Jumalan tuomio pedolle ja Antikristukselle ei ole helppo.

Mutta silloin Jeesus ja pyhät tulevat alas taivaasta pelastamaan heidät! "Mutta Herra lähtee liikkeelle ja sotii näitä kansoja vastaan niin kuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä. Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla, idän suunnalla." Sak. 14:3-4. Lue myös Ilm. 19:11-16.

Silloin kaikki Antikristuksen pahat sotilaat tuhotaan rutolla. (Sak. 14:12) Sota, jota Jumala käy petoa ja Antikristusta vastaan, ei ole mikään helppo tuomio. Voi vain kuvitella hänen vanhurskaan vihaansa voimaa niitä kohtaan, jotka ovat yrittäneet vahingoittaa ja tuhota ja pilata hänen rakkaan luomistyönsä alusta lähtien. Sekä peto että Antikristus heitetään tulijärveen niin että ne palavat iankaikkisesti (Ilm. 19:20-21) ja Saatana sidotaan syvyyksiin tuhanneksi vuodeksi. (Ilm. 20:1-3)

Kristus asettaa jalkansa Öljymäelle, joka jaetaan kahtia, niin että väliin tulee laakso. Elävä vesi alkaa virrata  Jerusalemista. Tämä merkitsee ihanan uuden ajan alkua, jolloin on rauha ja yltäkylläisyys ja tätä aikaa kutsutaa tuhatvuotiseksi valtakunnaksi! Maa Jerusalemista etelään muutetaan tasangoksi ja Jerusalem nostetaan korkealle. (Sak. 14:4-11) Jerusalemista tulee maailman pääkaupunki ja Kristus hallitsee sieltä käsin koko maailmaa. (Jes. 2:2-4, Miika 4:1-3)

Ihmiset murehtivat

Nyt maan päälle ei jää ketään, kuka voisi kieltää Kristuksen. Nyt on selvää, että hän on maailman Herra ja pelastaja.

"Mutta Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukkaiden päälle minä vuodatan armon ja rukouksen hengen, ja he katsovat minuun, jonka ovat lävistäneet. He valittavat häntä niin kuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti niin kuin murehditaan esikoista. Sinä päivänä pidetään Jerusalemissa suuret valittajaiset, sellaiset kuin olivat Hadadrimmonin valittajaiset Megiddon laaksossa." Sak. 12:10-11.

NKun Kristus tulee takaisin pelastamaan juutalaiset, he näkevät hänet ja tajuavat, että hän on Jeesus, Messias, jonka he hylkäsivät ja lävistivät, ja he ymmärtävät, kuinka väärin he ovat tehneet. Silloin heidät valtaa valtava murhe. (Ilm. 1:7) He eivät tajua pelkästään sitä, että he vainosivat ja hylkäsivät Messiaansa, vaan myös sen, että hän suuressa laupeudessaan ja vanhurskaudessaan edellen on halukas pelastamaan heidät. Hän haluaa edelleen olla heidän Messiaansa.

Nyt maan päälle ei jää ketään, kuka voisi kieltää Kristuksen. Nyt on selvää, että hän on maailman Herra ja pelastaja. Ei ole enää epäilystä, ei enää salaisuuksia, ei enää valheita. Totuus säteilee maan yllä ja kaikki tulevat palvomaan häntä. (Sak. 14:16)

Tämän jälkeen alkaa tuhatvuotinen valtakunta: Tuhat rauhan vuotta maan päällä.

 

Last modified: 2020-07-14

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.