Mitä Raamattu kertoo pedosta?

Ota selvää, kuka on Ilmestyskirjan 13-luvussa mainittu peto ja mikä merkitys sillä on lopunaikoina.

Kirjoittanut AktiiviKristinusko

Ota selvää, kuka on Ilmestyskirjan 13 luvussa mainittu peto ja mikä merkitys sillä on lopun aikoina.

Ilmestyskirjan 13 luku kuvaa kahta petoa, jotka nousevat ja ottavat vallan lopun aikoina. Ensimmäinen peto, johon Raamatussa on viitattu petona, on poliittinen voima, joka hallitsee maailmaa lopun aikoina. Toinen peto on Antikristus.
Lue enemmän Antikristuksesta tästä

Ilmestyskirjan 17 luvun jakeet 8-12 sisältävät enemmän syvempää kuvausta pedosta. On selvää, että peto on jonkinlainen liitto, joka koostuu eri kansoista ja poliittisista voimista, jotka toimivat yhtenä kokonaisuutena. Liiton päämääränä on hallita maailmaa riippumattomasti täysin erillään Jumalasta.

Peto ja portto

Peto tekee työtä yhdessä porton kanssa, henkivallan, joka työskentelee tuhotakseen evankeliumin ja kääntääkseen ihmiset pois totuudesta. Portto sekoittaa evankeliumin maailman kanssa saarnaten, että ihmiset voivat elää sekä Jumalalle että itselleen samanaikaisesti. Hän edustaa kaikkia valheellisia seurakuntia maailmassa. Pedolla ja portolla on keskenään hyödyllinen suhde, mutta samanaikaisesti he vihaavat toinen toistaan. Portto tarjoaa maailman kansoille hienon, hyväntuntuisen uskonnon ja auttaa rauhoittumaan ja pysymään järjestyksessä. Vastalahjana peto antaa portolle rahaa ja tukea hallinnosta.
Lue enemmän portosta tästä.

Peto ja Antikristus

Peto tekee työtä läheisesti myös Antikristuksen kanssa (Ilm. 13:11-12) Antikristus harjoitttaa pedon valtaa päämääränään saada kaikki maapallon kansat palvomaan petoa.

Niin akuan kuin Kristuksen morsian tekee työtä maan päällä, hän tulee rajoittamaan Saatanan palvelijoiden kehittymistä.

Nämä molemmat henget ovat vaikuttamassa meidän aikanamme (1 Joh. 2:18). Kuitenkaan kumpikaan niistä ei ole saavuttanut täyttä voimaansa. Niin kauan kuin Kristuksen morsian tekee työtään maan päällä, hän tulee rajoittamaan Saatanan palvelijoiden kehittymistä.

Kristuksen morsiamen mieli on nöyryyden polku; Jumalan palveleminen kaikessa sen sijaan että hän tekisi oman tahtonsa (Fil. 2:5-8). Pedon ja Antikristuksen mieli on polku korotukseen, vain omien mielenkiintojen palveleminen ja Jumalan hylkääminen (2 Tess. 2:3-4). Kun morsian temmataan, silloin Pyhä Henki, joka pidättää petoa ja Antikristusta, myös jättää maan. (2 Tess. 2:6-8). Tämä antaa pedolle ja Antikristukselle mahdollisuuden,  jonka he tarvitset ottaakseen ehdottoman vallan maan päällä.

Ennen ylöstempaamista peto tulee kehittymään enemmän ja enemmän ja voimistumaan. Hän tulee näennäisesti ratkaisemaan maailman ongelmat ja näyttämään maailmalle, etteivät kansat ei tarvitse Jumalaa.

“Kun he sanovat: Rauha, rauha, ei hätää mitään, silloin äkkiä heidät kohtaa turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon. Ja he eivät pääse pakoon.” 1 Tess. 5:3. Tulee näyttämään siltä kuin peto ratkaisisi paljon maailman ongelmista, mutta lopuksi tuho yllättää ihmiset.

Ylöstempaamisen jälkeen

Sen jälkeen kun Kristuksen morsian on temmattu taivaaseen, peto näkee tilaisuutensa tulleen täyden vallan saamiseksi. Nyt mikään ei pysäytä häntä heittämästä porttoa ja kaikkia uskontojen muotoja pois ja kiinnittämästä maailmaa itseensä. (Ilm. 14:8, Ilm. 17:16. Hän puhuu suuria sanoja ja pilkkaa Jumalaa, ja hänen sallitaan tehdä sitä kolme ja puoli vuotta. Nyt, yhdessä Antikristuksen kanssa hän julistaa itsensä maailman hallitsijaksi ja pakottaa jokaisen kumartamaan  edessään. (Ks. Ilmestyskirjan luvut 13-14)

Aika on kauhea ja vaikea jokaiselle, joka haluaa palvella Jumalaa.

Tämä tapahtuu, kun peto näyttää todellisen värinsä, ja tuho kohtaa kansat. Pedolla tulee olemaan näennäisesti hyväntahtoinen kyvykkyys maailman laajuiseksi diktaattoriksi. Hän tulee avoimesti vainoamaan ja käymään sotaa Jumalan pavelijoita vastaan maan päälla ja hän saa ehdottoman arvovallan yli koko maailman. (ilm. 13:7, Ilm. 17:15-17)

Peto pakottaa jokaisen luopumaan Jumalasta ja palvelemaan häntä itseään. Ne, jotka suostuvat tähän vaatimukseen, ottavat vastaan merkin käteensä tai otsaansa päätöksen osoitukseksi. Ilman merkkiä kukaan ei voi ostaa eikä myydä. (Ilm. 13:16-17) Aika tulee olemaan kauhea ja vaikea jokaiselle, joka haluaa palvella Jumalaa. Tällöin heidän suurin toivonsa pelastua on kuolla marttyyrina.(Ilm. 14:13)
Lue lisää suuresta ahdistuksesta täältä.

Pedon ihanteet

Kristittyjä vainotaan ja painostetaan hylkäämään Jumala. Ihanteet, joista peto saarnaa joukoille, ovat täysin ja kokonaan humanismia.

Päivän uskonto on palvoa inhimillisyyttä ja laajemmin petoa itseään. (2 Tess. 2:3-4) Päämäärä on inhimillisten perushalujen ja himojen nopea tyydyttäminen. Kun Jumala loi ihmisen, Hän muovasi kehon maan tomusta mutta Jumala puhalsi hengen ihmiseen. Se oli erillinen osa, ja niin kuin keho tarvitsee ravintoa elääkseen, henki tarvitsee hengellista ravintoa.

Ihanteet, joista peto saarnaa joukoille, ovat täysin ja kokonaan humanismia.

On kirjoitettu: “Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.” Matt. 4:4 Kuitenkin peto tarjoaa vain leipää eikä hengellista ravintoa. Kaikki Jumalan ajatukset unohdetaan ja kielletään. Pedon päämäärä on näyttää, että humaanisuus ei tarvitse mitään jumalaa, vaan ihmiset voivat menestyä aivan hyvin ilman mitään sellaista.

Pedon lankeemus

Pedolla on lupa hallinta maan päällä kolme ja puoli vuotta. (Ilm. 13:5) Mutta kun tämä aika on ohi, se riittää. Jeesus tulee takaisin maan päälle taivaallisten joukkojen kanssa ja syöksee alas pedon hallitusjärjestelmän. Sekä peto että Antikristus vedetään elävinä tuliseen järveen. Heidän seuraajansa tapetaan Jeesuksen miekalla (Ilm. 19:20-21). Saatana, pedon mestari, vangitaan ja sidotaan kahleilla syvyyteen tuhanneksi vuodeksi.
Lue lisää Kristuksen toisesta tulemisesta täältä.

This marks the beginning of a new era of peace and prosperity called the Millennium. Tämä merkitsee uuden rauhan ja onnen aikakauden alkua, jota ajanjaksoa kutsutaan tuhatvuotiseksi valtakunnaksi.
Lue lisää tuhatvuotisesta valtakunnasta täältä.

Valmistautuminen lopun aikaan

Ei ole vaikea nähdä, että maailman olosunteet tulevat säännöllisesti huonommiksi sitä mukaa kuin aika kuluu. Hallitukset maailmassa yhdistyvät enemmän ja enemmän. Vaikka tämä itsessään ei ole välttämättä mikään paha asia, henki tässä ykseydessä on se, että ihmiskunta lopuksi yhdistyy ja onnistuu itsensä avulla ilman Jumalaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset seuraavat  omia halujaan todellisuudessa toteuttaen näin Saatanan tahtoa ja tarkoitusta. On kysymys täysin jumalattomasta ylpeyden hengestä.

Maailma häilyy täydellisen jumalattomuuden partaalla, mutta nyt on vielä armon aika.

Mikä herättävä kutsumus tämä onkaan meille. Maailma häilyy täydellisen  jumalattomuuden partaalla, mutta nyt on vielä armon aika. Nyt on aika palvella Jumalaa ja elää hänen lakiensa mukaan niin kauan kuin voimme tehdä sen.

Elämä pedon vallan alla on kauhea koettelemus ja paras asia, mitä Jumalan palvelija voi odottaa tuona aikana, on marttyyrikuolema. Se on todellakin kauhea lohdutuspalkinto, kun ajattelemme sitä uhria, mikä meillä on nyt. Voimme olla uskollisia Jeesuksen palvelijoita, valmistautua hänen morsiamenaan ja tulla ylöstemmatuksi ollaksemme aina Jeesuksen kanssa,

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

Kirjoittanut Sigurd Bratlie

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.