Mitä pääsiäinen merkitsee minulle

Mitä pääsiäinen merkitsee minulle

Vasta aivan viime aikoina olen todella ajatellut sitä huomiotaherättävää, henkilökohtaista merkitystä, joka pääsiäisellä on omalle elämälleni.

3 Minuuttia

Minulle pääsiäinen merkitsee vapautta. En enää ole mitään velkaa, koska Jeesus uhrasi itsensä ja voitti synnin ja Saatanan ja nousi ylös kuolleista. En ole enää orja. Tämä vapaus koostuu kahdesta osasta.

Vapaus – osa 1

Jos minulla olisi  syntiä, jota en ole saanut anteeksi, Saatanalla olisi jotain minussa. Silloin kuuluisin tuonelaan. Synnin palkka on kuolema. Se on aivan varmaa (Room. 6:23).

Minulla ei kuitenkaan ole syntiä, jota en ole saanut anteeksi. Kun käännyn ja pyydän anteeksi, saan anteeksi. Olen vapautettu velasta, mikä minulla on ollut synnin tähden. Jeesus on maksanut velan puolestani omalla elämällään.

Jos Saatana ylipäätään yrittää sanoa jotakin – ”Hänhän on tehnyt niin ja niin, ja kuuluu itse asiassa minulle; minun pitäisi voida määrätä hänen kohtalostaan” – silloin Jeesus vastaa: ”Kyllä, hän on ehkä tehnyt sen, mutta minä olen lunastanut velan ja maksanut sen elämälläni, joten nyt se olen minä, joka voi antaa anteeksi, ja teen sen mielelläni”.

Minä, joka ansaitsen kuoleman, koska olen tehnyt syntiä, olen saanut täydellisesti anteeksi ja kuulun nyt taivasten valtakuntaan tuonelan sijaan. Olen saanut osakseni enemmän armoa kuin ansaitsen, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä ansaitsen. Sillä on tekemistä vain Jeesuksen minua kohtaan henkilökohtaisesti osoittaman rakkauden ja armon kanssa.

Vapaus – osa 2

Toinen osa tästä vapaudesta on yhtä suuri kuin ensimmäinen. Tämä on vapautta olla tekemättä lainkaan syntiä. Jeesus oli ihminen, ja hän eli voittoelämää joka kerta, kun hän tuli kiusatuksi tekemään syntiä. Koska hän avasi tämän voiton tien, mikä ei ollut mahdollista, ennen kuin hän näytti meille tien, jonka hän teki minulle mahdolliseksi tehdä samoin. Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että olemme synnin orjia – mikä tarkoittaa, ettei minulla ole valtaa vastustaa kiusausta – olen nyt vapaa, niin ettei minun enää tarvitse antaa periksi lihan himoille ja haluille ja tehdä niiden mukaan.

Minulla on vapaus voittaa ylpeys ja olla sen sijaan nöyrä ja sävyisä sydämeltäni.

Vapaus voittaa ärtyneisyys ja turhautuneisuus ja reagoida sen sijaan kärsivällisyydellä ja hyvyydellä.

Vapaus voittaa epäily ja masentuneisuus ja tulla sen sijaan täyteen toivoa ja uskoa tulevaisuuden suhteen.

Vapaus olla loukkaantumatta tai katkeroitumatta tai kadehtimatta toisia ihmisiä, vaan mieluummin olla kiitollinen, rakastava, iloinen.

Vapaus olla onnellinen, iloita, saada kaikki Kristuksen hyveet osaksi luontoani. Mikään ei voi olla haluttavampaa kuin se.

Kaiken tämän voin tehdä sen voiman ja armon perusteella, jotka sain käyttööni, kun Jeesus uhrasi itsensä, kuoli puolestani ja nousi ylös, sillä hän ei ollut mitään velkaa kuolemalle, eikä se voinut pitää häntä.

Tätä vapautta ei voi verrata mihinkään. Tiedän tarkalleen, minkälainen olisin, ellei minulla olisi sitä lohduttavaa tietoa, että kaikki nämä asiat, joihin tulen kiusatuksi, on eräänä päivänä täydellisesti voitettu elämässäni. Olisin toivoton raukka, joka kuluttaa aikansa epätoivoisena synnin orjana, minkä seurauksena on kurjuus ja kuolema. Tietoisuus siitä, ettei minun tarvitse jäädä sellaiseksi kuin olen – ihminen, jolla on inhimillinen luonto ja taipumus tehdä syntiä – vaan voin tulla aivan uudeksi ihmiseksi, on suurin lohdutus ja vapaus ja toivo, jota mahdollisesti saatoin kuvitella itselleni. Voin tulla puhdistetuksi ja Kristuksen kuvan kaltaiseksi (Room. 8:29). Tämä on suurin tietämäni lohdutus (2. Kor. 1:3-7).

Ylistän Jeesusta siitä, mitä hän on tehnyt minulle henkilökohtaisesti. Hän on tarjonnut minulle tien pois synnistä ja kuolemasta. Tämä tekee elämän mielekkääksi, rikkaaksi ja elämisen arvoiseksi.

Raamatunkohdat ovat peräisin etupäässä KR92- sekä Raamattu Kansalle- käännöksestä.