Mistä tiedän, että Raamattu ei ole sepitetty?

Oletko joskus kysynyt itseltäsi: “Mistä tiedän, että Raamattu ei ole sepitetty? Tämä on iso kysymys. Mietin sitä tänään ja kysyin itseltäni, mistä oikeastaan tiedän sen… Netistä löydän monia erilaisia vastauksia: tieteellisiä ja historiallisia yksityiskohtia, täyttyneitä profetioita jne. Mutta mistä tiedän, että Raamattu […]

Mistä tiedän, että Raamattu ei ole sepitetty?

Oletko joskus kysynyt itseltäsi: “Mistä tiedän, että Raamattu ei ole sepitetty? Tämä on iso kysymys. Mietin sitä tänään ja kysyin itseltäni, mistä oikeastaan tiedän sen…

Netistä löydän monia erilaisia vastauksia: tieteellisiä ja historiallisia yksityiskohtia, täyttyneitä profetioita jne. Mutta mistä tiedän, että Raamattu koskee juuri minua; sitä elämää, mitä elän juuri nyt, nykyisessä maailmanajassa.
Raamattu on ollut elämäni perusta siitä saakka, kun olin pikkutyttö. Muistan, kun istuin yhdessä äitini ja sisarusteni kanssa, ja äiti luki raamatunkertomuksia meille ennen nukkumaanmenoa. Kertomukset olivat minulle eläviä. Uskonsankarit suorittivat suuria tekoja Jumalan avulla. Jeesus ja apostolit tekivät ihmeitä. Pidin erityisesti kertomuksesta Esteristä. Se oli oikea seikkailutarina tytöstä, josta tuli kuningatar ja joka pelasti kansansa! Kuvat, joita näin mielessäni, kun nojasin äidin kylkeen ja kuuntelin, eivät koskaan ole lähteneet sieltä.

Mutta mistä tiedän, että Raamattu koskee juuri minua; sitä elämää, mitä elän juuri nyt, nykyisessä maailmanajassa.

Enemmän kuin seikkailukirja

Kun kasvoin, aloin ymmärtää, ettei Raamattu ollut vain seikkailukirja. Opin, että kertomukset ja Raamatun opetus ovat edelleen tänä päivänäkin ajankohtaisia. Ne ovat minulle oppaana ja ne ohjaavat minut tielle, jota minun tulee kulkea elämässäni. Elämä, jota Jeesus ja opetuslapset elivät, on tehty Raamatussa niin eläväksi, että se on antanut mallin myös minun elämääni.

Kysyn eräältä ystävältäni, jos hän voisi vähän selventää aihetta. Hän on vanhempi naishenkilö, ja minä luotan hänen viisauteensa ja kokemukseensa. “Tiedämme, että Raamattu on totta ja että se on Jumalan sanaa, koska kun teemme niin kuin on kirjoitettu, tulokset siitä ovat myös niin kuin on kirjoitettu. Jos rukoilen Jumalaa, hän kuulee ja vastaa minulle, jne. (2. Kor. 9:6-7; Jaak. 4:6; Jer. 29:12-14)

Hänen vastauksensa saa minut nyökkäämään. Tämän ole itsekin kokenut. Kaikki alkaa uskon askeleesta, ja jos olen kuuliainen tälle uskolle, saan kokea, että periaatteet, joista Raamatussa on kirjoitettu, voivat muuttaa elämäni, ja silloin usko vahvistuu entisestään.

Tiedämme, että Raamattu on totta ja että se on Jumalan sanaa, koska kun teemme niin kuin on kirjoitettu, tulokset siitä ovat myös juuri niin kuin on kirjoitettu.

Miten usko on vaikuttanut elämässäni?

Ajattelen elämääni taaksepäin. Voin nähdä, että kun olen tehnyt työtä Jumalan sanalla ja ollut kuuliainen sille vuosien mittaan, silloin on todellakin tapahtunut muutos elämässäni. Tiedän, että edelleen on paljon jäljellä,  ennen kuin se työ, jonka Jumala haluaa tehdä elämässäni, on tehty, mutta voin myös nähdä, että minussa on jo tapahtunut muutosta.

Olen esimerkiksi luonnostani taipuvainen murehtimaan. Voin murehtia ihan kaikesta: tulevaisuudesta, menneisyydestä, perheestäni, työstäni jne. Mutta Fil. 4:6-7:ssä on kirjoitettu: “Älkää olko mistään huolissanne, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalalle tietoon, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.”

Olen todella tehnyt työtä tämän jakeen kanssa elämässäni. Olen rukoillut Jumalaa ja taistellut murehtimisen ajatuksia vastaan, jotka niin helposti nousevat mieleen. Ja hitaasti mutta varmasti olen havainnut, että Jumalan rauha tulee sydämeeni ja mieleeni. Opin luottamaan häneen enkä murehdi mistään, ja huomaan luvatun rauhan ja levon tulevan sitä kautta. Koen, että Jumalan sana on totta!

Uskon kautta ja kuuliaisuuden kautta uskoa kohtaan, minussa tapahtuu muuttuminen.

Kaikista suurin ihme

Kun nyt ajattelen uskonsankareita, joista lapsena kuulin, niin tiedän, että minusta voi tulla yksi heistä. Ajattelen niitä ihmeet, joita tapahtui; minusta voi tulla yksi näistä kertomuksista. Ei niin, että löisin jättiläisen tai muuttaisin veden viiniksi, mutta uskon kautta ja kuuliaisuuden kautta uskoa kohtaan, tapahtuu muuttuminen minussa. Se on kaikista suurin ihme, eikä se voi tapahtua ilman Jumalan sanaa.

Niin että jos kysyt: “Mistä tiedän, että Jumalan sana ei ole sepitettyä?”, niin kehotan sinua: Yritä elää sitä elämää, johoin se neuvoo meitä. Ole kuuliainen! Kokeilepa vain, etkö saakin totuuden selville sitä kautta.

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Armo Jeesuksessa Kristuksessa

«Kun ihmiset ajattelevat armoa, niin silloin mieleen tulee lähinnä syntien anteeksianto. Koska me kaikki olemme tehneet syntiä, niin me tarvitsemme armoa.» Näin Sigurd Bratlie aloittaa tämän vihkosen armosta. Mutta hän jatkaa kuvailemalla yksityiskohtaisesti sitä, että armo Jeesuksessa Kristuksessa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain anteeksiantoa. Se tarkoittaa myös totuutta ja apua. Armo opettaa meitä, ettemme tekisi syntiä, niin että voimme olla täysin vapaita elämään voittoisaa elämää, joka johtaa täydellisyyteen.