Miksi olet voimakkain, kun olet heikoimmillasi?

Se ei ole mitenkään ristiriitaista, että heikkous ja väkevyys kulkevat käsi kädessä.

Miksi olet voimakkain, kun olet heikoimmillasi?

Täydellinen vahvuus heikkoudessa

Paavali puhuu omasta elämästään käsin 2. Kor. 12:9-10: ssä: “Mutta hän sanoi minulle: “Minun armoni riittää sinulle, sillä voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Sen tähden kerskaan mieluummin heikkoudestani, jotta Kristuksen voima lepäisi ylläni. Siksi olen mieltynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin ja ahdistuksiin, joihin joudun Kristuksen tähden, sillä kun olen heikko, silloin olen voimakas.” 

Paavali saattoi julistaa tätä niin täydellä varmuudella juuri siksi, että hän oli saanut kokea sen, että Jumalan voima tuli täydelliseksi heikkoudessa. Tämä on ainoa tie siihen, että  tullaan osallisiksi Jumalan voimasta.

Luemme saman myös Jes. 40:29: stä. Tässä ei lue väsyneestä, jolla on vain vähän voimaa. Ei, siinä lukee: ”Hän antaa väsyneelle voimaa ja voimattomalle väkevyyttä runsain määrin.” Voi tuntea itsensä sellaiseksi ja tällaiseksi, järki ja kokemus puhuvat, eikä sitä löydä ulospääsyä tilanteesta. Silloin on uskottava Jumalaan!

Jeesus vastasi: “Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?” Joh. 11:40. Joka on tullut siihen pisteeseen, että hän on täysin voimaton, sellaiselle Jumala voi antaa väkevyyttä runsain määrin! Siinä, missä minun voimani loppuvat, Jumalan voima alkaa vaikuttaa!

Nämä ovat niitä, jotka aina odottavat Herraa, eivät saadakseen apua omasta käsivarrestaan, tai lohdutusta ja apua perheeltään ja ystäviltään. He saavat uuden voiman ja kohottavat siipensä kuin kotkat! He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy (Jes. 40:31).

Mistä saan voimani?

Mistä saan voimani ja apuni arjen tilanteissa? Onko minulle luonnollista aina nostaa katseeni vuoria kohti, vai tartunko horisontaaliseen apuun, ympärilläni olevaan, ja ihmisiin, jotka ovat lähelläni?

«Apu minulle tulee Herralta, taivaan ja maan Luojalta.” Ps. 121:1-8. Heidän jalkansa eivät horju, ja hän, Jumala, on heidän varjelijansa, hän, joka ei torku eikä nuku, ja hän on jopa oleva suojaava varjo heidän oikealla puolellaan! Sehän tarkoittaa sitä, että hän aina, ajasta ja paikasta riippumatta, on kanssani! ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka“, Jeesus sanoo.  Matt. 28:20. Yksikään päivä ei ole poikkeus, kun Jeesus sanoo ”joka päivä”! Joka päivä, koko elämän ajan, poikkeuksetta!

«Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon.” Matt. 11:28. Ratkaisu, työkalu – ja toivo tulee välittömästi: ”Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne.” Jae 29. Minun on ensin tultava siihen tunnustukseen, että teen raskasta työtä ja kannan taakkoja, jotta näkisin tarpeen Jeesuksen ikeen kantamiseen. Synnin ruumiini, inhimillinen luontoni, joka kuormittaa minua ja saattaa kuormittaa myös lähimmäisiäni, tarvitsee ikeen kannettavaksi; tätä iestä Jeesus tarjoaa kannettavaksemme.

« … sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt.” Jae 30. Kun kannan Jeesuksen iestä, se maksaa minulle oman tahtoni, inhimillisen oman elämäni, omavanhurskauteni, ja se estää minua elämästä itse, ja se pakottaa minut elämään toisille. Vastapainoksi se antaa minulle jotain taivaasta ja ikuisesta! Tämä on Jeesuksen mielenlaatu, jossa meitä kehotetaan elämään! Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli. Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon! Hän nöyryytti itsensä! Sitä voi tulla nöyryytetyksi, mutta mikä ero onkaan sen välillä, että tulee nöyryytetyksi ja sen, että nöyryyttää itsensä elämän olosuhteissa ja tilanteissa! Ennen kaikkea kotona on monia tilaisuuksia ”tyhjentää itsensä” ja saada siten Jumalan voima siihen, että voi ottaa orjan muodon.

Tämä on avain taivaalliseen korotukseen: Sen tähden Jumala onkin korottanut hänet korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman! (Fil. 2:6-9) «Hänelle, joka voi tehdä monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa …” Ef. 3:20.

Silloin, kun minun voimani loppuvat, Jumalan voima alkaa vaikuttaa!

Artikkeli on ensiksi julkaistu otsikolla «Ingen kraft – stor styrke! (Voimaton – suuri väkevyys!)» BCC: n lehdessä nimeltä Skjulte Skatter (suom. Kätkettyjä Aarteita) lokakuussa 2018.

Kenties olet kiinnostunut lukemaan lisää teemasivultamme, joka käsi:ttelee suhdettamme Jumalaan.

Pelkkää armoa!

Lataa ilmaiseksi e-kirja

Jumalan evankeliumi

Armo tarkoittaa, että kaikki syntini annetaan anteeksi, kun tunnustan ne. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että saamme voimaa olla kuuliaisia totuudelle, jonka Jeesus toi mukanaan. Tässä kirjassa Sigurd Bratlie kirjoittaa tästä aiheesta ja osoittaa, että Jumalan evankeliumi on uskon kuuliaisuutta.